Ζητείται συγκάτοικος.

21 Comments Published by the ibt on Monday, April 30, 2007 at 2:03 PM.


Όταν γύρισα στην Αγγλία, όλοι στο Student Village συζητούσαν το ίδιο θέμα: τα σπίτια της επόμενης χρονιάς. Βλέπετε το accommodation office" σε πετάει στο δρόμο" το δεύτερο έτος και αφού "είσαι μεγάλο παιδί πια", πρέπει να βρεις μόνος το σπίτι σου. Και φυσικά, εκτός από σπίτι, θα πρέπει να βρεις και κάποιον να το μοιραστείς, εκτός κι αν αυτό το σπίτι θέλεις να γίνει η "αβίαστα" επαγγελματική σου στέγη και οι πελάτες να έρχονται "αβάδιστα και αβασάνιστα στο χώρο σου" προκειμένου να σε "βοηθούν" στην εξόφληση του ενοικίου σου.

Οι περισσότεροι συμφοιτητές βρήκαν σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Οι υπόλοιποι έχουν ήδη συμφωνήσει για συγκατοίκους και απλώς ψάχνουν σπίτια. Κι εγώ, έμεινα τελευταίος να απαντάω "δεν έχω ιδέα" στην ερώτηση "πού/με ποιους θα μείνεις του χρόνου;"

Από τις ατέλειωτες συζητήσεις πάνω στο θέμα έμαθα πως: Ο Dave θα μείνει με τη γκόμενά του με την οποία κάνουν όλη μέρα sex. (Ήταν να μην τους το μάθουν...) Για το λόγο αυτό μας έχει κουβαληθεί στο flat τους τελευταίους 3 μήνες, κατά τους οποίους ακούμε τα διάφορα "θα σου μπήξω, θα σου δείξω - σκίσε με άντρα μου" από το δωμάτιο της άλλης. Επειδή μάλιστα το συμβόλαιό τους για το νέο σπίτι ξεκινά τον Ιούλιο κι επειδή θα μείνουν στο Κωλοχώρι όλο το καλοκαίρι για να πηδιούνται δουλέψουν με την ησυχία τους, ο Dave μου ανακοίνωσε πως στο διάστημα μεταξύ εστίας και σπιτιού θα πηδιούνται μείνουν ΣΕ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ! Στο άκουσμα αυτού, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να μη βάλω τα γέλια διότι ταυτόχρονα φανταζόμουν το Dave να ψήνει λοκάνικα στο BBQ μπροστά από την τροχοβίλα και τη Mel με εμπριμέ φακιόλι στο background να περνάει ένα χέρι μίνιο στα ντουβάρια. Ο Matt πάλι, έκανε αίτηση για να γίνει warden κι έτσι εκτός του ότι θα μείνει για δεύτερο χρόνο μέσα στο Πανεπιστήμιο, θα πληρώνει και ένα εξευτελιστικό ενοίκιο. Τέλος, ο Γουίλ -αυτή η bitchie που όλοι θυμάστε- θα μείνει με τη συννυφάδα του την Χλόη, τον gay (ήδη) συγκάτοικό της και τον γκόμενό του, ο οποίος είναι Κύπριος και ονομάζεται Hermes! Το κλουβί με τις Hermes δηλαδή.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, έφτασα στο σημείο να ανακοινώσω πως:

Ζητείται συγκάτοικος, ανεξαρτήτου φύλου, ανεξαρτήτου εθνικότητος, ηλικίας και ωροσκόπου για συγκατοίκηση στην έμορφη πόλη του Guildford ή του Woking, διότι εγώ δε θα φάω τα καλύτερά μου χρόνια στο Κωλοχώρι. Ιδανικό συγκάτοικο θα αποτελούσε μια nerdy φυσιογνωμία όπως ο Arthur του Six Feet Under: Control freak, τελειομανής και μανιώδης με την τάξη και την καθαριότητα. Στο θηλυκό βγαίνει σε Monica από τα Friends, χωρίς υστερίες ή Bree Van De Kamp από τις DHW. ("Όλα από τη ζωή είναι βγαλμένα.") Όχι καπνιστές, όχι drugs μέσα στο σπίτι, όχι indie άπλυτοι τύποι/τύπισσες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα 100m ελεύθερο, την ξιφασκία, το ping pong καθώς και σε πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων εδάφους, αέρος και θαλάσσης. Θα ακολουθήσει δεξίωση. Πληροφρίες iblog.team@gmail.com

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο προαναφερθείς Arthur συμπεριφέρεται και ομιλεί τοιουτοτρόπως:

"By the way, that's my yogurt you are eating. My name is clearly marked on the side of the container. I hope you 're planning on replacing however much of it you consume."

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν αναζητώ μια αποστειρωμένη συγκατοίκηση, με άτομα χαμηλού (έως πολύ χαμηλού) προφίλ, με τα οποία θα κανονίζουμε τις ώρες των γευμάτων για να μην πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλον στην κουζίνα. Καλό θα ήταν όχι φοιτητές, γιατί ωραίο και kewl να έχεις φρικιά συγκατοίκους όπως ο Hugh Grant, αλλά φέτος είπα "enuff".

Και μιλώντας για φέτος, έχω να σας πω πως τώρα, τον τελευταίο μήνα συγκατοίκησης στο Flat, άκουσα από το στόμα τριών ανθρώπων τη φράση που περίμενα να ακούσω όλο το χρόνο! Λέγοντας στη Mel και τον Dave πως αν δεν πλύνουν το συντριβάνι σοκολάτας (!) που αγόρασαν ως σεξουαλικό βοήθημα, το οποίο παραμένει "ξερό" και άπλυτο εδώ και δύο εβδομάδες στην κουζίνα, τα ποντίκια θα επανεμφανιστούν και θα επιστρέψουμε στα 1600 και την Πανούκλα του Λονδίνου, ο Dave, με εμφανώς ιδρωμένο αυτί, γύρισε και μου είπε: "P, we are English. And we are pigs!" Και τότε Mel και Γουιλ συμφώνησαν χαμογελαστοί και εθνικά υπερήφανοι φωνάζοντας "yeah!"

Νομίζω πως αυτή ήταν η απόλυτη δικαίωση και το grand φινάλε της ζωής μου στο αχούρι. Το ότι έχουν συναίσθηση της βρωμιάς τους, με κάνει να μην τους δίνω πλέον κανένα ελαφρυντικό και να τρέμω στη σκέψη του πως θα είναι τα σπίτια τους τον επόμενο χρόνο. Τότε που δε θα υπάρχουν καθαρίστριες να μαζεύουν τα ξεραμένα beans on toast από το πάτωμα.

21 Responses to “Ζητείται συγκάτοικος.”

  1. # Anonymous Anonymous

    Αγάπη...πόσο σε καταλαβαίνω...Αν μοιραζόμασταν το νοίκι με τα βακτήρια, τους μύκητες και λοιπούς μικροοργανισμούς- συγκατοίκους, τότε θα μέναμε πρακτικά δωρεάν στις καλλιέργειες σπίτιους- φούνγκους που θέλουν να αποκαλούμε και flats...
    Στο γάμο της Μαρίας δε θα είναι κανείς σας πια??!!? Θα έρθεις ακόμα κι αν χρειαστεί να εφεύρεις την τηλεμεταφορά, με φαντάζεσαι να μοιράζω μπουμπουνιέρα με Lancome χαμόγελο και να πρέπει να λέω κι ευχαριστώ στην κατάρα"και στα δικά σου!"?! Έλεος!!!
    Το blog τα σπάει, πακοτίνι θα στο πω once again: είσαι μεγάλο ταλέντο- ενίοτε και νούμερο, αλλά γι' αυτό σ' αγαπάω!
    Φιλιααααααααααα!  

  2. # Blogger the ibt

    Μου αρέσει που αυτό το post λαμβάνει μεγάλης αποδοχής, αποδεικνύοντας πόσο εύκολος άνθρωπος είμαι, πόσα λίγα πράγματα ζητάω και πόσο εύκολα θα βρω συγκατοίκους.

    Νικόλ, behave. Μας βλέπει κόσμος. Άκου εκεί ταλέντο...  

  3. # Anonymous Anonymous

    Αν ήμουν εκεί ευχαρίστως θα έκανα application. Είμαι μικρός, φιλικός, χαμογελαστός, μιλάω σπανίως και δεν τρώω πολύ. Επίσης τελευταία έχω ξαναπιάσει δειλά δειλά την κολύμβηση καθότι η μπάκα παραμονεύει στη γωνία.

    Όπως και νά 'χει, καλή αναζήτηση! :-)  

  4. # Anonymous Anonymous

    Νά'μαι πάλι, ήταν να μην πάρω φόρα (αφού δεν απαντάς και στα SMS). Κάνε register στο EasyRoomate και θα σου σπάσουν τα @@ στα mails με φωτό σπιτιών, τιμές, κλπ, τουλάχιστον θα ξέρεις τι παίζει. Ή βάλε αγγελία στο gumtree όπου θα εξηγείς όλα τα βίτσια με την απολύμανση και τα ταμπελάκια στα τρόφιμα, που επιθυμείς να έχει ο ιδανικός συγκάτοικος. (εδώ που τα λέμε τό 'χω σκεφτεί κι εγώ εδώ στο Λέτσινγκτον που μ' έριξε η μοίρα...). Ψήσου από Σεπτέμβρη να ψάξουμε σπιτάκι στο λατρρρρεμένο Brick Lane. Θα είμαι ήσυχη, θα κολλάω ταμπελάκια, και δε θα δίνω τη διεύθυνσή μας στα φρικιά που γνωρίζω, promise! Μαγειρεύω, διπλώνω τις σακούλες σε τριγωνάκια για να μην πιάνουν χώρο, κατά καιρούς σαπουνίζω τους τοίχους, στην ανάγκη θα κοτσάρω και μια πέρλα και θα κυκλοφορώ με ταγιέρ, γιατί δηλαδή τι παραπάνω έχουν η Μόνικα κι η Bree από μένα??!
    Α! "Ταλέντο" στη διάλεκτο Τριαντών και περιχώρων (Κρεμαστή, Παραδείσι, Παστίδα, κλπ) σημαίνει "νούμερο, σούργελο, χαρωπή προσωπικότητα με έντονο ταπεραμέντο και χιούμορ". Αλλά φυσικά στην περίπτωσή σου είχα την κυριολεκτική έννοια in mind... Γιατί παρακαλώ, ντροπή είναι?!
    ΉΡΘΕ η Ελληνίδα μάνα του σπιτιού μόλις, με κοντέινερ τροφίμων μεγέθους Tesco- Earls Court. Ζηλεύουμε μήπως, εεεεε??! :Ρ
    Φιλιά!  

  5. # Anonymous Anonymous

    Ε! Έγραψε η μικρή αδερφή και δεν θα γράψει η μεγάλη;;;;;!!! Μη χέσω...!!!!! ΑΝ ποτέ δώσει ο ΘΕός και συγκατοικήσετε τότε God helps us all.....!!!!Ξηγήσου αλμυρό φυστίκι και κατέβα στο γάμο pleaseeeeee! Η Νικόλ θα μοιράζει μπουμπουνιέρες και εσύ τα μελεκούνια (Ροδίτικα παστέλια). Δεν θα είναι πολύ σουρεάλ γάμος;;;; εεεε;;; Όσο για την συγκατοίκηση....Ε στην ανάγκη μείνε με τη Νικόλ....Ωωωωω! Μας έπρηξες!!!  

  6. # Blogger guslee

    αγαπητέ μου έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα θα βρεθείς (ή βρίσκεσαι κιόλας) να ψάχνεις για συγκάτοικο οσάν άλλος Indianna Jones (το όνομα ίσως και να μη το πέτυχα) στο ψάχνοντας το χαμένο θησαυρό!! Καλή τύχη λοιπόν, ελπίζω να πέσεις σε κάνα normal τύπο που θα σε κάνει, με ήπιο τρόπο, να χαλαρώσεις λίγο από τη μανία καταδίωξης της σαλμονέλα κλπ. :P :P :P  

  7. # Anonymous Anonymous

    Δύο πράγματα θα πω και θα τα πάρεις όπως θες, είτε ως φιλική συμβουλή, είτε ως προειδοποίηση, είτε ως απειλή...

    1) Θέλουμε φωτογραφία του σοκολατοσυντριβανιού. Μην πάει και το πλύνεις όμως. Το θέλουμε άθικτο!

    2) Μην τολμήσεις και βρεις συγκάτοικο που σου ταιριάζει!

    [χι τίποτε άλλο, αλλά εντάξει, τι θα γράφεις μετά στο blog; Πόσο ευτυχής είσαι που βρήκες άνθρωπο που αγαπά την τάξη όπως εσύ; Και άντε το έγραψες, μια, δύο, μετά θα βαρεθούμε. Εκτός κι αν βρεις κάποιον που είναι ΤΟΣΟ τακτικός ώστε να σε κάνει να μισήσεις την τάξη, πράγμα που ομολογώ έχει ενδιαφέρον (και από ψυχολιατρικής απόψεως... :P)]  

  8. # Blogger alienlover

    πληρώ όλες τις προυποθεσεις(εκτός του απολύτου nerd), είμαι control freak και το σπίτι μου μοιάζει με χειρουργείο.
    να έεεεερθωωωωωω;;;;;  

  9. # Blogger a female Darcy

    Ήταν να μην τους το μάθουν.....έγραψες.
    Περιμένω "reality" για τις οντισιον που θα κανεις για συγκάτοικο. :)  

  10. # Anonymous Anonymous

    Λοιπόν αυτή η πλάκα με τη συγκατοίκηση έχει κορεστεί, πακοτίνι μην το ψάχνεις, εγώ είμαι ο άνθρωπός σου.
    Female Darcy φοβερή η ιδέα με το ριάλιτι, αλλά φαντάζεσαι νούμερα που θα χτυπήσει ριάλιτι συγκατοίκησης? Θα είναι combo- reality Big Brother, Survivor, Fame Story (ή Lame Story, όπως το πάρει κανείς...) και Φάρμας (με μένα φυσικά στο ρόλο του ζώου, για πνευματική κατάσταση μιλώντας πάντα, αφού για την ψυχαναγκαστική- ιδεοληπτική υγιεινή μου έχω γράψει σε άλλο comment).
    SebKom σε πάω, forca SebKom! Άκους εκεί άτομο που να του ταιριάζει... Δε μου λες ρε πακοτίνι, θα ανταλλάζετε και τα απορρυπαντικά που έχετε διπλά όπως τ' αυτοκόλλητα στο δημοτικό?! Γιατί έχω 2 παπιά WC και μου λείπει ένα Ariel για μάλλινα. :ΡΡΡ
    Alienlover έχεις περάσει στην επόμενη φάση, σε περιμένουμε στο bootcamp για τους τελικούς. Ορίστε βρε αχάριστο πακοτίνι, τσακ- μπαμ 2 συγκάτοικους σου βρήκα, και στο opening θ' ανοίξουμε κι ένα μπουκάλι Mr Muscle να το κάψουμε, θα ρίξω και μια φασίνα για πάρτη σου! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΠΙΑ, ΠΕΣ ΜΟΥ, ΤΙ??!
    ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! (άσχετο αλλά δεν κρατιέμαι απ' τη χαρά, όσοι απέκτησαν 2 Ζέπελιν ανάμεσα στα πόδια τους από τη μουρμούρα μου τους χαλεπούς καιρούς της ανεργίας μου, μπορούν να αναστενάξουν από ανακούφιση). Αλλά ο μισθός δεν είναι αυτός που περίμενα....και το νοίκι μου είναι πολύ ακριβό...αχ! και νά 'χα ένα σπιτάκι κάπου στο City...στο Aldgate...στο Brick Lane...άπονο πακοτίνι...  

  11. # Blogger the ibt

    Νικόλ, ποιος διάολος σε σύστησε στο commenting?

    :p  

  12. # Anonymous Anonymous

    hallo:)Πριν καιρό είχες κάνει ένα post για την coca-cola,και είχες ποστάρει ένα video απο youtube , αν επιτρέπεται κιόλας...πως ονομάζεται το κανάλι σου στο utube?Πάντώς το blog σου το ανακάλυψα ψάχνωντας στο google για την φοιτητική ζωή στην αγγλία και θα μπορούσα να πώ οτι είναι απο τα πιό ενδιαφέροντα blogs που έχω συναντίσει:)Γενικά συνέχιζε να vlog and blog-areis για την ζώη απο αγγλία!!!Ειμαι και εγώ στο τει κρήτης και με ενδιαφέρει για μεταπτυχιακό αγγλία και στο blog σου έμαθα πολλά που δεν στα λέει κανένα site απο τα τόσα δεκάδες που επισκέφτηκα μέχρι τώρα(ειδικά σε site από UK universities:)..)keep up the good work....και υπομονή:)  

  13. # Blogger the ibt

    artech,αν και η περιγραφή σου θυμίζει το Ablex της Telemarketing, θα την έπαιρνες τη θέση... :p Αρκεί να διπλώνεις για να πιάνεις ελάχιστο χώρο κάτω από το κρεβάτι.

    Νικόλ, τι καλό φέρει η Ένδοξη Ελληνίδα Μάνα; (Εκτός από τα αγγούρια που είχατε παραγγείλει χονδρική.)

    Μαρία, ξέρεις ότι εσύ είσαι βετεράνα και ανήκεις σε άλλη κλάση σχολιαστών . Διότι έχεις φάει στη μούρη τα χειρότερα τόσους μήνες ενώ η μικρή μπήκε στο team τώρα, στα απλά της Αγγλίας. Με την οποία δε μας δίνω ούτε δύο μήνες υγιούς συγκατοίκησης. Μετά από κάποια στιγμή θα ξεκολλάμε τα τούβλα του Break Lane και θα τα πετάμε ο ένας στην άλλον. Όσο για το γάμο, δυστυχώς δε θα τα καταφέρω. Θα σου εξηγήσω ιδιαιτέρως, γι΄αυτό εφευρέθηκε το email.

    Guslee, thanx. Με τη σαλμονέλα συγκατοικώ ένα χρόνο τώρα. Καλή κοπέλα αλλά... άτυχη!

    Sebkom:
    1) Ε-ε-έρχεται.
    2) Έννοια σου και ετοιμάζω grand σχήμα για τον επόμενο χειμώνα. Δε θέλω να αποκαλύψω πολλά προς το παρόν. Θα είμαστε ένα πολύ κεφάτο, νεανικό πρόγραμμα και αφού θα περνάμε καλά εμείς στο σπίτι, θα βγαίνει και στον κόσμο.

    Alienlover, πού να σου στρώσω; Την προτομή του Ιπποκράτους θα τη στείλεις κάργκο; Κουτί θα ταίριαζε ένας γιατρός στο σπίτι. Ειδικά αν έχει και μεγάλο καναπέ / ανάκλιντρο και του γιατρού του αρέσει να ακούει...

    A female Darcy, να μείνετε ήσυχη. Μη σας πω θα βγάλω προτεινόμενους και τελικά εσείς θα αποφασίσετε τον νικητή - συγκάτοικο.

    Ξανα-Νικόλ. Έχει κορεστεί αφού εσύ είσαι 4 εικοσιτετράωρα online στο blog μου και περιμένοντας να ανανεωθεί το διαβάζεις ξανά και ξανά. Δουλειά βρήκες -μας λες- αλλά όπως πας, θα φας και τι δική μου. Εκτός του ότι τα σχόλιά σου ήταν καλύτερα του κειμένου μου, (μπουκάλι Mr Muscle -LOL) την είδες admin και απαντάς και στους δόλιους αναγνώστες! Και σε ρωτάω κύριε Μπένσον μου: Αφού τη γκρίνια (απαραίτητο συστατικό) την έχεις, έχεις και ύφος, έχεις και το μέντορα, γιατί δεν ανοίγεις ένα ρημαδομπλογκ να τα πεις εκεί να ξαλαφρώσεις; Εκτός του ότι θα γίνει χιτ, θα φύγουν και τα ζέπελιν από τα μπούτια των επισκεπτών που τόση ώρα διαβάζουν τις μαλακίες μας.

    Electronic 396: Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι όταν το iblog φαίνεται χρήσιμο σε κάποιον. Γιατί μερικές φορές γράφω με τέτοιο ακριβώς κίνητρο. Βέβαια, δεν νομίζω πως βοηθάω ιδιαίτερα τον υποψήφιο φοιτητή με αυτά που έχω σούρει εδώ μέσα για το κακόμοιρο Γιουκεηστάν. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου άσχημα κι ας γκρινιάζω συνέχεια. Να μην το σκέφτεσαι καθόλου, να έρθεις, να το ζήσεις και να το κρίνεις μόνος σου. Είναι εμπειρία μοναδική και θα σου μάθει πολλά. Στο youtube δεν έχω ανεβάσει κάτι εκτός της Coke. Όσο για το Ηράκλειο, ένα έχω να σου πω: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. Μάλλον είσαι κι εσύ ένας από τους εκλεκτούς που ανήκουν στο τάγμα ΗΚ, που πέρασαν από το Ηράκλειο και κατέληξαν στην Αγγλία. Ενδεικτικά αναφέρω ονόματα: Νικόλ, Άννα, Sebkom, Κάλλια, iblog team. Για το σχήμα που εμφανίζεται στο χάρτη αν ενώσουμε τα σπίτια των παραπάνω με την πόλη του Λονδίνου καθώς και για τον αριθμό που προκύπτει από το άθροισμα των ονομάτων τους, θα μάθεις στο http://funel.blogspot.com  

  14. # Blogger alienlover

    αυτός ο γιατρός που λέγαμε, το πάει για Ψυχίατρος, οπότε θα σου κουβαληθεί με το ανάκληντρο και θα δεις που όλα θα φτιάξουν! (κλασσική ατάκα που σημαίνει ότι πάτε κατά διαόλου :ρ)  

  15. # Anonymous Anonymous

    "Ανεξαρτήτου φύλου"

    Αν δεν εννοείς να έχει ένα φύλο εντελώς δικό του, ιδιαίτερο και "προσωπικό", μάλλον πρέπει να πεις "ανεξαρτήτως φύλου"! Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου έρθει αλλιώς (πχ η "Μόνικα" με μούσι και μπουστάκι).

    Δεν ξέρω τι να ευχόμαστε: να τύχεις περίεργους συγκάτοικους για να μας τροφοδοτείς με κείμενα ή νορμάλ για να περάσεις καλά; Χμμμμμ...  

  16. # Blogger Idάκι

    Θα αφήσω comment μόλις σταματήσω να γελάω!!!

    ΥΓ. Υπήρξα Μόνικα στο Λονδίνο αλλά μάλλον έχω χαλάσει πλέον :PPP Τελικά όμως βρήκες, καλό ψάξιμο κι από εδώ ;)  

  17. # Blogger Idάκι

    ΥΓ2. Πάντως θα έσκιζα στο τεστ ξιφασκίας!! (σοβαρά) :PPP

    ΥΓ3. Εννοούσα ψάξιμο σπιτιού πριν...  

  18. # Blogger the ibt

    Alienlover, αργείς.

    Μπλε, είστε colour format ή φιλόλογος; Ευχαριστώ για τη διόρθωση αλλά μάλλον θα προτιμήσω τη Monica με μούσι... :p

    Idάκι, όχι μόνο βρήκα αλλά τελείως συμπτωματικά λέγεται... Monica!!!!  

  19. # Blogger AB78
  20. # Blogger Unknown
  21. # Blogger Unknown
Post a Comment



 

Powered by Blogger.