A tribute to Coca Cola.

24 Comments Published by the ibt on Friday, March 02, 2007 at 8:51 PM.


Σήμερα κλείνω σαράντα και κάτι μέρες χωρίς Coca Cola. Και για να είμαι ειλικρινής, μου λείπει πολύ. Όχι γιατί είμαι εθισμένος, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι γύρω μου, αλλά γιατί πραγματικά απολάμβανα αυτή την κακή μου συνήθεια. Και θα την απολάμβανα ακόμα αν κάποιος δε με είχε υπνωτίσει για να μου σφηνώσει στο μυαλό ενοχές και συνήθειες ανορεξικής γκόμενας - υστερικού γυμναστή.

Για πάνω από δέκα χρόνια η Coca Cola ήταν για μένα το απαραίτητο συνοδευτικό κάθε φαγητού. Σπάνια την έπινα ξεροσφύρι. Λειτουργούσε όπως λειτουργεί το ψωμί για κάποιους: Χωρίς αυτήν, δεν πήγαινε μπουκιά κάτω. Έτσι, από την οικογένεια μέχρι και τους φίλους, όλοι ήξεραν και έφερναν στο τραπέζι ένα κουτάκι από το "νέκταρ της Atlanta¨ αποκλειστικά για μένα. Παρόλα αυτά, δεχόμουν συνεχώς κριτική για αυτό το κουτάκι, κυρίως για το ότι δεν περιείχε και το πιο υγιεινό ποτό που μπορεί να υπάρξει. Κριτική από άτομα αλκοολικά (συγκάτοικοι), από άτομα που τρώνε ό,τι πιο ψεύτικο και φτηνό πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ (Άγγλοι φίλοι) καθώς και από καπνιστές. Give me a break.


Για τον "κλάδο" μου πάλι, η Coca Cola είναι κάτι περισσότερο από ένα αναψυκτικό. Είναι ένα σύμβολο που εκπέμπει τόσο δέος, όσο το πρώτο βήμα του ανθρώπου στο φεγγάρι. Ένα σύμβολο ανεπανάληπτης επιτυχίας, συνώνυμο του καπιταλισμού και της δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι σαφώς το πιο επιτυχημένο brand όλων των εποχών, η συσκευασία του αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο σχήμα του πλανήτη και για παραπάνω από έναν αιώνα παραμένει ανεπηρέαστο από το χρόνο. Ακόμα κι από την κορυφή, η καμπάνιες της Coca Cola συνεχίζουν να αφήνουν ιστορία και να αποτελούν αντικείμενο μελέτης για τους επίδοξους διαφημιστές - καλή ώρα.

Δέκα χρόνια λοιπόν έπινα Coca Cola σχεδόν καθημερινά. Ακούγεται λίγο υπερβολικό, παρόλα αυτά ήμουν πάντα συνετός στην χρήση Της και ελάχιστες φορές είχα ξεπεράσει τα 500ml ημερησίως. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στην υγεία μου και η σωματική μου μάζα ήταν πάντα σε ιδανικά επίπεδα. Ελάχιστες φορές δοκίμασα υποκατάστατα Αυτής όπως Coca Cola Light και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν αγόρασα συνειδητά το μεγαλύτερο κακέκτυπό Της που ακούει στο όνομα Pepsi. Τα τελευταία τρία χρόνια είμαι συλλέκτης μπουκαλιών και αλουμινένιων κουτιών της Coca Cola, έχοντας αρκετές συσκευασίες από διάφορες χώρες και εποχές.

Είναι αλήθεια πως η γεύση της Coca Cola αλλάζει από χώρα σε χώρα. Προσωπικά, χρειάστηκα αρκετό καιρό για να συνηθίσω την Coca Cola της Βρετανίας καθώς είναι πιο γλυκιά από την Ελληνική και θυμίζει Coca Cola Light. (Ιχ.) Η παράξενη αυτή γεύση ήταν ένας από τους λόγους που εδώ και ένα μήνα απέχω από την κατανάλωσή Της. Οι Βρετανοί που γνωρίζω δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Coca Cola. Ίσως επειδή δεν βάζουν τίποτα πάνω από την μπύρα. Παρόλα αυτά, νιώθω υπερήφανος που μύησα τους Matt και Dave σε Αυτήν, οι οποίοι βλέποντάς με να πίνω καθημερινά και επηρεασμένοι από τα case studies πάνω σε Αυτήν, άρχισαν από τον Οκτώβριο να Την καταναλώνουν φανατικά. Βέβαια εκείνοι, ως καταπιεσμένα 18χρονα, πέρασαν στο άλλο άκρο, την κατάχρηση, και έφταναν να πίνουν 8 με 10 κουτάκια καθημερινά! Έτσι, έφτασα κι εγώ στο σημείο να κράζω τον Dave, ο οποίος μου έδειχνε γεμάτος υπερηφάνια τα χέρια του να τρέμουν μετά από κατανάλωση 3.3 λίτρων!

Taste the coke side of view.Diving
Μέσα στον ενθουσιασμό για την καινούρια τους συνήθεια, οι Matt και Dave άρχισαν να κρατούν κάθε κουτάκι Coca Cola που έπιναν. Μια αρκετά βρωμερή συνήθεια η οποία δεν άργησε να κάνει την κουζίνα τους να κολλάει από τη ζάχαρη. Οι καθαρίστριες τους έδωσαν τελεσίγραφο για την απομάκρυνσή των κουτιών κι έτσι δύο τεράστια τσουβάλια με άδεια κουτάκια μεταφέρθηκαν κάτω από το κρεβάτι του Dave!

Όσο οι συσκευασίες πολλαπλασιάζονταν και αφού πλησιάζαμε στα Χριστούγεννα, έριξα την ιδέα να φτιάξουμε ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το ποτό που επηρέασε όσο κανένα άλλο αυτή τη γιορτή. Έτσι, φέραμε τα τσουβάλια και τα αδειάσαμε στο πάτωμα της κουζίνας. Το θέαμα ήταν εκπληκτικό! Η κουζίνα είχε στρωθεί από κατακόκκινα γυαλιστερά κουτάκια που έμοιαζαν περισσότερο με χαλί της Μιραράκη παρά με σκουπίδια. "This is Heaven" ψέλλισε ο Matt και έπεσε να κολυμπήσει.

Black HoleEndless SeaScooby & Gorilla drink coke!Swimming2 lt
Τα κουτάκια δεν έγιναν ποτέ Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ελλείψη εξοπλισμού συγκόλλησης και γενικότερης διάθεσης. Ξαναμαζεύτηκαν λοιπόν και λίγο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων αποφασίστηκε με λύπη η ανακύκλωσή τους. Έτσι, φορτώθηκαν όλα σε ένα καροτσάκι σούπερ μάρκετ, μέσα στο οποίο στέκονταν με δυσκολία. Με τους Matt και Dave "οδηγούς" και δύο κάμερες να καταγράφουν την συγκινητική πομπή προς την ανακύκλωση, φτάσαμε στο parking δίπλα στο Student Village όπου υπήρχαν οι κάδοι για το αλουμίνιο.



Ή τουλάχιστον εκεί που νομίζαμε πως υπήρχαν. Γιατί βρήκαμε κάδους για χαρτί, χαρτόνι, πλαστικό, γυαλί αλλά πουθενά για αλουμίνιο. Έτσι, ο Matt και ο Dave λόγω της πίστης τους στη μετενσάρκωση ή απλώς της οικολογικής συνείδησής τους, αποφάσισαν να μην τα πετάξουμε στα σκουπίδια αλλά να τα πάμε πίσω στο σπίτι και να τα αφήσουμε στο καρότσι μέχρι... δεν ξέρω κι εγώ.

Coke + SunCoke Trolley 2Coke TrolleyCoke Trolley 3Coke Trolley 4
Από τότε τα κουτάκια της Coca Cola μένουν στο καρότσι του Waitrose, στον κήπο των Matt και Dave και αποτελούν αξιοθέατο για το Student Village που συρρέει για να φωτογραφηθεί μπροστά στο βουνό που σχηματίζουν. Και το εθισμένο δίδυμο M&D, απαντά με φυσικότητα αλλά και μια κρυφή υπερηφάνια "yeah" στην ερώτηση που κάνουν όλοι όσοι βλέπουν το καρότσι: "Did you guys drink all that coke?"

Σήμερα κλείνω σαράντα και κάτι μέρες χωρίς Coca Cola και δε μου αρέσει καθόλου. Δε μου αρέσει που περνάω από το ράφι του σούπερ μάρκετ και δεν παίρνω τη δεκάδα μου. Δε μου αρέσει που τρώω το σάντουιτς με νερό αλλά κυρίως δε μου αρέσει που ξαφνικά απέκτησα ενοχές απέναντί Της. Η Coca Cola και η σοκολάτα ήταν οι δύο μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Δεν υπερβάλλω. Στη Ραχούλα και ειδικά φέτος, λίγα πράγματα με κάνουν να νιώθω όμορφα. Και δυστυχώς μόλις απαρνήθηκα ένα από αυτά.

Γιατί όμως;

24 Responses to “A tribute to Coca Cola.”

  1. # Blogger Alexander Mikroyannidis

    Χαχα, πολυ καλο το βιντεακι της μεταφορας :)

    Ελπιζω να μην αντικαταστησεις την coca cola με Guinness...  

  2. # Blogger un certain plume

    Όλοι ξέρουμε ότι την έχετε αντικαταστήσει με "Freeway Cola" από τα LIDL. Είναι μάταιο πλέον να το αρνείστε.  

  3. # Blogger Loucretia

    Ολο το ποστ ειναι μια ετοιμη διαφημιση για την ΚοκαΚολα, καντου μεταφραση και στειλτο αμεσως στην Ατλαντα! :-ΡΡ  

  4. # Blogger artech

    Ενοχές που πίνεις cocacola; Από πού κι ως πού;  

  5. # Anonymous Anonymous

    Κάποια από τα "γλυπτά" και τις φωτογραφίες πάντως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μοντέρνα έργα τέχνης... μήπως να το ξανασκεφτείτε εκείνο με το χριστουγεννιάτικο δέντρο;

    Όσο για την κατανάλωση per se... πώς είσαι τώρα που την έκοψες; Προσωπικά είμαι φίλος της light, ακριβώς επειδή είναι πιο γλυκιά... :D  

  6. # Blogger YO!Reeka's

    χεχεχε ωραίο βιντεάκι  

  7. # Anonymous Anonymous

    Το banjo είναι όλα τα λεφτά! :D

    Η κοπελιά που σας συνοδεύει είναι "η γλυκιά", "το φρικιό", "η τσούλα" ή "η αντικοινωνική"; :P

    Πάντως απογοητεύτηκα γιατί περίμενα να ακούσω Matt και Dave να κλαίνε λέγοντας το στερνό αντίο στα κουτάκια τους...  

  8. # Blogger alienlover

    έχω να πιω κόκα κόλα πάνω από 3-4 χρόνια. διαβάζοντας το κείμενό σου όμως, κατέβηκα αμέσως στο μίνι μάρκετ για να αγοράσω ένα κουτάκι. Νομίζω πως θα έχεις μια λαμπρή καριέρα στη διαφήμιση!  

  9. # Blogger Idάκι

    Τι γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε Coca Cola

    Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

    20 λεπτά: Τα σάκχαρα σας προκαλούν μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή!)

    40 λεπτά: Η απορόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν, αποτρέποντας την υπνηλία.

    45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η κοκαΐνη.

    60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του
    ασβεστίου.

    65 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι, αναγκάζοντάς σας σε επείγουσα ενούρηση. Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

    80 λεπτά: Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, ουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρότερα κόκκαλα και τα δόντια.

    Στην υγειά σας...


    Κυκλοφορεί και ταράζει (δεν είμαι σίγουρη για όλα τα στοιχεία, αλλά αυτό με την ποσότητα ζάχαρης, τη μετατροπή σε λίπος, καθώς και για τα ιχνοστοιχεία που δεσμεύονται το γνωρίζω). Συγνώμη :p  

  10. # Blogger Idάκι

    ...απορρόφηση, βέβαια (το αντέγραψα από το μέηλ που κυκλοφορεί και δεν διόρθωσα όπως θα έπρεπε!!)  

  11. # Anonymous Anonymous

    Δεν ξέρω από ποιο επίπεδο και πέρα θεωρείται κάποιος αλκοολικός (αν και στη Βρετανία είναι μια ιδιότητα που την αποκτάς περίπου μαζί με την ιδιότητα του πολίτη...) όμως είναι απείρως καλύτερα για το σώμα σου να καταναλώνεις καθημερινά λίγο αλκοόλ παρά λίγη κόλα (οποιασδήποτε εταιρείας). Αυτό καλό είναι να γίνει συνείδηση ΙΜΗΟ.

    Και το "δεν είχα πρόβλημα στην υγεία μου", σόρρυ αλλά δεν λέει τίποτα: ούτε η κίρρωση ήπατος έρχεται από το πρώτο μεθύσι ούτε το έλκος από την πρώτη κρίσιμη μέρα στη δουλειά. Αθροιστικές είναι όλες αυτές οι ιστορίες.

    Έχεις απόλυτο δίκιο φυσικά για το υποκριτικό όσων κατακρίνουν την κοκακόλα την ώρα που τρώνε π.χ. πρωτακατεψυγμένες πίτσες. Μου θυμίζει έναν φίλο μου καπνιστή που δεν αγοράζει φούρνο μικροκυμάτων γιατί είναι λέει καρκινογόνος. ;^)  

  12. # Blogger the ibt

    Alexander, καλύτερα να την αντικαταστήσω με κώνειο...

    Plume, δεν καταλάβατε. Είμαι ήδη μέτοχος της Freeway (άκου όνομα) Cola.

    Loucretia, εσάς θα περίμενα; :p

    Artech, είμαι άσχημος, χοντρός και διαβητικός.

    Nikolakis, χάλια. Ακόμα παραγγέλνω "And a coke please" ασυναίσθητα μην μπορώντας να το συνηθίσω. :(

    Yoreekas, ευχαριστώ.

    Ιδιορυθμιστή, η κοπέλα είναι η Sao Jung (προφέρεται Soo Jao), είναι από την Κορέα και συγκάτοικος των M&D. Ευτυχώς καμία σχέση με τις τρελές του δικού μου σπιτιού.

    Alienlover, με συγκινείς! Εγώ να δεις πόσες ήθελα να πιω την ώρα που το έγραφα!

    Ιdακι, no offense αλλά πρέπει να ελαττώσεις τα forward emails γιατί σε λίγο θα μιλάς σαν powerpoint presentation με εικόνες από τη Μαδαγασκάρη και μουσική Vangelis. :p

    Mpampaki, συγνώμη δε θα το ξανακάνω.

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΙ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΤΟ BLOGGER ΜΕ ΞΑΝΑΒΑΛΕ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ: ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ iblog "SPAM BLOG" ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΝΕΩΝ POST ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

    ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΛΛΟ...  

  13. # Anonymous Anonymous

    Αν είναι δυνατόν!
    Λιγότερο από μισό χρόνο είσαι στην Αγγλία και έχεις ήδη αρχίσεις να υιοθετείς την προτεσταντική ηθική! Απαρνείσαι ότι σου αρέσει

    Είπαμε δεν είναι καλή η Coca but do you really need to go cold turkey?  

  14. # Blogger artech

    ΟΚ, λοιπόν, χοντρέ και άσχημε spammer. Αν περάσεις ποτέ από Αθήνα, σφύρα να σε κεράσουμε μια epsa cola. ;-)  

  15. # Blogger Unknown
  16. # Blogger Unknown
  17. # Blogger emma watson

    Windstream is one of the most well-known email, internet, and phone service providers. In rural areas of the United States, Windstream services are very popular. You get a free email when you build a new Windstream login username, and that becomes your Windstream username, followed by windstream.net. Until switching to Windstream Email Login, all previous legacy email address users can log in with their old email addresses.  

  18. # Blogger Yakshita

    Your blog is filled with unique good articles! I was impressed how well you express your thoughts.

    esanjeevani app | e Sanjeevani OPD Registration Portal | Patient Registration | esanjeevani OPD App
     

  19. # Blogger Yakshita

    I hope to see more post from you. Thank you for sharing this post. Your blog posts are more interesting and impressive

    olms telangana  

  20. # Blogger jettpaul

    HP printers provide top-of-the-line features to their customers all around the world. This extensive guide will come in help if you have also purchased a new HP wireless printer and are unsure how to set it up on your operating system. In this post, we'll show you how to instal the HP Officejet Pro 6978 driver using the official 123.hp.com/setup page And if your issue doesn’t resolve you can visit our website and read complete blog. All your printer problems solve here. Or you can just call us on our toll free number +1-844-308-5267.  

  21. # Blogger Yakshita

    Thank you for posting such a great article! It contains wonderful and helpful posts. Keep up the good work

    TSSPDCL Bill Payment, TSSPDCL Bill desk, TSSPDCL Login, Telangana Electricity Bill Enquiry, Login,Web Portal  

  22. # Blogger Fast Result

    Thank You for sharing good information, We can also share good information for NCERT Solutions For Class 10 Maths to practice the questions with answers for free of cost.  

  23. # Blogger JEE : Mock Test: PYP

    JEE Mock Test are designed and made available at Selfstudys to enable the candidates to understand the Computer Based Test. JEE Mock test contains questions based on the prescribed JEE Syllabus. Any students willing to crack JEE Main 2022 should attempt JEE Mock test online.  

  24. # Blogger Cclothing shop

    Bape Hoodie is the official Bape Clothing shop for real Bape Hoodie fans. Get amazing A BATHING APE Store, Sweatshirts and jacket. Fast shipping with big discount.
    Bape Clothing
    Bape Shirt
    Bape Hoodie
    Bape Jacket
    Bape Sweatshirt
    Bape Sweatpants
    Bape Shorts
    bape jumper
     

Post a Comment



 

Powered by Blogger.