Μύγες.

16 Comments Published by the ibt on Monday, December 18, 2006 at 11:47 AM.

Εχθές είδα ένα post στο blog του cpil, με τα δέκα πράγματα που τον εκνευρίζουν. Στο No1 βρισκόμουν εγώ. Και μη μου πείτε πως μυγιάστικα διότι ο τύπος μου τα έχωσε και σε comment του σε αυτό το blog.

Για άλλη μια φορά λοιπόν παρεξηγούμαι. Και παρεξηγούμαι διότι ο cpil και οι σχολιαστές του -προφανώς- πιστεύουν πως είμαι το πρότυπο ελληνάρα φοιτητή, με τη γαλανόλευκη κρεμασμένη πάνω από το κρεβάτι, να ακούω Μαζωνάκη στη διαπασών όλη μέρα.

Αυτό όμως που προφανώς δεν έχουν καταλάβει είναι πως εγώ μουρμουρίζω όχι για την Αγγλία αλλά για το χωριό στο οποίο κατοικώ. Είτε αυτό το χωριό ήταν στη Μεσσηνία, είτε στην Iowa, είτε στο Νταχάου, τα ίδια θα έγραφα. Γιατί πολύ απλά, ως πρώην κάτοικος μια ευρωπαϊκής πρωτεύουσας εκατομμυρίων κατοίκων αρνούμαι να πέσω στο λήθαργο μιας συντηρητικής market town για οικογενειάρχες και συνταξιούχους. Οπουδήποτε. Εξάλλου μέχρι και για το Ηράκλειο γκρίνιαζα! Η γκρίνια είναι ένας παράγων που κρατάει αυτό το blog ζωντανό.

Και τέλος, αγαπητέ cpil, δεν έχεις ιδέα για το τι προβλήματα είχα όλους αυτούς τους μήνες κι έγραφα έτσι όπως έγραφα. Αν σου έλεγα, θα ντρεπόσουν πολύ.

Σ' όποιον αρέσουμε βέβαια...

16 Responses to “Μύγες.”

  1. # Anonymous Anonymous

    Υπερβάλλεις στην αντίδραση, νομίζω.

    Το post του δεν σε αναφέρει ονομαστικά, ούτε είσαι ο μόνος έλληνας φοιτητής που γκρινιάζει στην Αγγλία.

    Το ότι έχεις λόγους για την γκρίνια δεν σημαίνει ότι αυτός δεν πρέπει ΓΕΝΙΚΩΣ να τοποθετηθεί απέναντι στο ..φαινόμενο. Ή ακόμα και ειδικώς, πού να ξέρει το παιδί τι τράβηξες και σε τι ψυχική κατάσταση ήσουν.

    Κι εν πάση περιπτώσει, ας λέει ο καθένας ό,τι πιστεύει, so what?

    Ψυχραιμία! :)  

  2. # Anonymous Anonymous

    sygnwmi, mpika sto blog poy anafereis, kai den exei kamia anafora se sena.
    kalws titloforeis to post soy.
    kai an mporw na pw ti gnwmi moy, rota ti giagia soy, gia na min pw ti theia soy pos megalosan se pio mikro xwrio apo ayto poy spoudazeis esy.
    Den prepei na tremoume tin katagogi mas. DEn einai tpt tragiko.
    To oti megaloses stin athina de se kanei Xatzifotiou.
    Allwste, De se ypoxrewse kaneis na pas na spoudaseis ekei, monos soy to epelekses. Ayto simenei oti kati poy soy sterise i polyagapimeni soy Athina soy dinei to dikaioma na to apoktiseis to koloxori poy se filoksenei. As min eisai axaristos.
    Einai kako pragma i axaristia.
    Kai to na ksexname tis rizes mas....
    M' aresei poly to blog soy alla ki emena moy ti spas otan kathesai kai klapsourizeis. Thes na soy pw kati teleyteo? Sto londino ithela na se dw pos tha pernoyses. ekei na deis ti provlimata tha antimetopizes.
    Bye tora  

  3. # Anonymous Anonymous

    Agapitoi bloggers, kalo tha itan na grafete ta sxolia sas EPWNYMWS, opws grafw ki egw. Kai mi mou peite pws den eiste bloggers...

    >:-)  

  4. # Anonymous Anonymous

    Γράφεις ψευδώνυμα, σχολίασα ψευδώνυμα. Δεν σε έβρισα δα!

    Όταν είναι επαινετικά τα σχόλια τέτοιας μορφής δεν είδα να σε πείραξε.

    Μη βλέπεις παντού εχθρούς - εγώ προσωπικά δηλώνω iblog fan.

    Εκφράσου ελεύθερα εσύ και πραγματικά δεν είσαι υποχρεωμένος να αρέσεις σε όλους. Εγώ στην επί προσωπικού αντίδρασή σου κόλλησα, που νομίζω ότι ήταν υπερβολική.

    Καλές γιορτές!  

  5. # Anonymous Anonymous

    Έχω καταδιωκτικό... Και metablogοδιωκτικό μη σου πω.  

  6. # Anonymous Anonymous

    ki egw , iblog, dilwnw iblog fan.
    den exei na kanei ayto!
    an de se diavaza de tha iksera ti les.
    ontws den eisai ypoxrewmenos na areseis se olous.
    Kales giortes ki apo mena!
    P.S.: diladi an egrafa to comment ws Georgios Zoympoulis toy Iannoy, Kolokotrwni 25 (leme twra), tha allaze kati?  

  7. # Anonymous Anonymous

    Καλα σοβαρολογεις;;; Δλδ ΔΕΝ ακους Μαζωνακη ολη μερα;;;; αισχος ρε, τι σε μαθαινα τοσο καιρο;;;; :-ΡΡΡΡ

    Αντε γλυκουλινι μου, καλη προσγειωση αυριο στα πατρια εδαφη :-***  

  8. # Anonymous Anonymous

    Μου κάνει εντύπωση πως κανείς δε με καταλαβαίνει σε αυτό το θέμα. Δηλαδή, εσείς θα προτιμούσατε να περάσετε τα πιο δραστήρια και δημιουργικά χρόνια της ζωής σας σε μία μικρή πόλη που δεν είναι καθόλου πολύχρωμη, καθόλου πολύβουη, καθόλου πολυπολιτισμική, παρά προσφέρει όμορφα τοπία και ησυχία;;; Πόσο είστε; 50; 60; Για ρωτήστε και τα παιδιά που σπουδάζουν στην Άμφισσα και την Καρδίτσα. Επιλέγω τις δύο αυτές πόλεις επειδή πρώην συμμαθητές μου έτυχαν να περάσουν εκεί και κάθε φορά που με παίρνουν τηλέφωνο κλαίγονται πολύ χειρότερα από εμένα, και με το δίκιο τους βέβαια.

    Και επίσης μου κάνει εντύπωση πως κανείς δε διακρίνει την ειρωνεία και το σαρκασμό μέσα στα κείμενα για την Αγγλία. Πιστέψτε με, αν δε μου άρεσε θα γυρνούσα πίσω.

    Τέλος με τη μαλακία, κακώς άνοιξα θέμα. Όποιος δε με γουστάρει ας μην ξαναπατήσει.

    Όχι εσείς Λουκρητία μου, εσείς ξέρω ότι με λατρεύετε και ότι αύριο στο Αεροδρόμιο θα φέρετε τη Φιλαρμονική του Δήμου. Εμπρός μαρς!  

  9. # Anonymous Anonymous

    Καλε ποια Φιλαρμονικη; τη Καμερατα ολοκληρη θα σου φερω :-ΡΡΡ

    Btw, ξεκολλα απο το θεμα, που πηγε το περιφημο χιουμορ κι ο περιβοητος (αυτο)σαρκασμος σου;;

    Οι ανθρωποι δεν σε αποπηραν, τη γνωμη τους εγραψαν κι η προτροπη "οποιος δε με γουσταρει ας μη ξαναπατησει" δε ταιριαζει καθολου στο Βρετανικο φλεγμα που εντρυφεις τους τελευταιους μηνες. ;-))  

  10. # Anonymous Anonymous

    ennoeitai kai se katalabaino gia tin mikri vareti poli pou exeis mplexei. pare meteggrafi sto Londino ASAP!  

  11. # Anonymous Anonymous

    Εγώ πάντως δεν είπα τίποτα για την ουσία των περιγραφών σου (αντιθέτως, πολλά τα συμμερίζομαι, άσε που τα απολαμβάνω σαν ανάγνωσμα!). Είπα για το επί προσωπικού ζήτημα που έθιξες, με το άλλο blog.

    Πραγματικά, το στυλ "ας μην ξαναπατήσουν" δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δείχνει έλλειψη σεβασμού προς όσους σε διαβάζουν, που - στο κάτω κάτω - είναι αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι αδιακρίτως. Θυμίζει Πιτσιρίκο (μπρρ!).

    Μάλλον είσαι λίγο φορτισμένος, it's ok. Καλή επάνοδο στα πάτρια εδάφη!  

  12. # Anonymous Anonymous

    Κάνω paste το comment του Cpil στο post "Ραχούλα" - http://ibloglive.blogspot.com/2006/11/blog-post_17.html#comments

    cpil on 13/12/06 18:09

    Ρε 'συ sorry που θα στο πω έτσι, αλλά μη γκρινιάζεις για χαζομάρες... Επιλογή σου ήταν να είσαι εκεί... Μη προσπαθείς να καταλάβεις το τρόπο ζωής μιας κοινωνίας ανθρώπων που απέχουν πάρα πολύ από τους ανθρώπους της πατρίδας σου. Θα τρελαθείς στο τέλος. 5 χρόνια ήμουν στη Αγγλία και πέρασα σούπερ γιατί προσπαθούσα να κάνω την Αγγλία κομμάτι μου και όχι να την μετατρέψω σε Ελλάδα.

    Η λίστα του C-(ντλερ)pil ανέβηκε στις 18:41 (ώρα Ελλάδος) το ίδιο απόγευμα. Αυτό για να κλείσει το θέμα και να μη μου λέτε ότι έχω καταδιωκτικό σύνδρομο και ότι ακούω φωνές.  

  13. # Anonymous Anonymous

    Σε όλους μας τη δίνει κατά καιρούς το μέρος που μένουμε, που ζούμε ή έχουμε συνηθίσει να μένουμε.Το να μην σου αρέσουν κάποια στοιχεία του τόπου αυτού....ε! δεν είναι και δείγμα αχαριστίας και απληστίας...Και εσύ βρε μικρό μου πόνυ μην αρπάζεσαι με το παραμικρό... Ρώτα και εμένα που μένω σε νησί....Γύρω γύρω θάλασσα ....Πως να την κάνω;;;;;; Εσένα στην δίνει που λέει ο λόγος πετάγεσαι ένα Λονδινάκι,ένα Παρισάκι, ένα Μιλανάκι...Ρώτα και εμάς!!! Το πολύ πολύ να πεταχτούμε ως τα Καλαβάρδα να φάμε καμιά μπριζόλα...Συγκρίνεται με τα brownies απο τα Harrods;;;;; (πουλάνε γλυκά στα Harrods;;;;;;)  

  14. # Anonymous Anonymous

    Μικρέ, άιντε γρήγορα πίσω στα πάτρια, γιατί έχεις παρανοήσει τελείως!

    Διάβασα κ το σχόλιο του cpil και τη λίστα του, και πραγματικά δεν νομίζω ότι απευθύνεται σε σένα. Επίσης είναι δύσκολο να καταλάβεις κάποιον που δεν ξέρεις, τι του αρέσει κ με τι γκρινιάζει, και η ειρωνεία σου δεν είναι πάντοτε διακριτή (εγώ διαβάζω τα κείμενα με τη φωνή σου στο μυαλό μου για να τη διακρίνω καμιά φορά - και σε ξέρω).

    Ραντεβού στο evergreen και στην έκθεση του εξαδέλφου Βοργία, non??  

  15. # Anonymous Anonymous

    Ξεκόλλα, ρε μεγάλε. Σιγά μην κάθεσαι να δίνεις λογαριασμό στο κάθε πυροβολημένο. Απόλαυσε ό,τι μπορείς! Μακάρι νά 'χα την τύχη σου!
    Καλή χρονιά νά 'χεις!! :-)  

  16. # Anonymous Anonymous

    mikre giati taraxtikes etsi?!!? min trelainesai etsi!
    astous na lene... emeis to zoume.

    xeretismous..  

Post a Comment



 

Powered by Blogger.