Ραχούλα.

15 Comments Published by the ibt on Friday, November 17, 2006 at 11:41 PM.


Ok, είμαι εδώ πάνω από τρεις μήνες, έχω πλέον προσαρμοστεί, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, έχω βρει φίλους, αλλά το μόνο που δεν έχω συνηθίσει ακόμα είναι η Ρεματιά στην οποία ζω. Το γιατί, το εξηγώ πολύ συνοπτικά στους δώδεκα λόγους για τους οποίους δε χωνεύω αυτόν τον τόπο.

1. Επειδή δε λέει να παραδεχτεί ότι είναι ένα χωριό με πέντε κατοίκους και υποκρίνεται (ανεπιτυχώς) τη ζωή μιας πόλης.

2. Επειδή δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν να έχει τράφικ στους δύο δρόμους που υπάρχουν.

3. Επειδή δεν καταλαβαίνω επίσης το λόγο ύπαρξης 12 μεσιτικών γραφείων, 8 κοσμηματοπωλείων, 25 (άθλιων) καταστημάτων ρούχων, 7 τραπεζών, 14 εστιατορίων, 6 κομμωτηρίων, 5 super market όταν κάθε κατάστημα/υπηρεσία αντιστοιχεί σε έναν, το πολύ σε δύο κατοίκους και τη στιγμή που το Guildford απέχει 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από εδώ.

4. Επειδή έχει εξαιρετικά ηλίθια μαγαζιά που πουλάνε π.χ. κουκλόσπιτα, ή πινέζες και ωστόσο παραμένουν ανοιχτά.

5. Επειδή δεν μπορώ να φανταστώ πόσο χωριάτης μπορεί να είναι ο γιάπης και η γιάπισσα που δουλεύει στο Λονδίνο και κάνει commuting με τη βλαχιά, τη στιγμή που στο Λονδίνο υπάρχουν πολύ ομορφότερα προάστια, από τα οποία δε χρειάζεσαι travelcard 3.000 λιρών για να πηγαίνεις στη δουλειά σου.

6. Επειδή αγνοεί την ύπαρξη ενός πανεπιστημίου και των φοιτητών του και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον τομέα της ψυχαγωγίας.

7. Επειδή οι κάτοικοί του είναι τόσο μίζεροι και μικροαστοί (ή καλύτερα χωριάτες, αφού άστυ δεν υφίσταται) που η «αρχοντιά» και τα υποτιθέμενα λεφτά τους φαίνονται μόνο από τα αυτοκίνητα που οδηγούν.

8. Επειδή ώρες ώρες νομίζω πως παίζω στο Truman Show, πως περπατώ ανάμεσα σε (ηλικιωμένους) κομπάρσους που παριστάνουν πως κυκλοφορούν στους δρόμους καθημερινά, ενδιαφέρονται για τις βιτρίνες, ψωνίζουν πινέζες και τρώνε έξω με την οικογένειά τους.

9. Επειδή η υποκρισία της μικρής πόλης με τους χαρούμενους κατοίκους είναι χαριτωμένη και ανεκτή μόνο για 90 λεπτά, όσο δηλαδή διαρκεί το Stepford Wives.

10. Επειδή τίποτα δεν λειτουργεί 24 ώρες, επειδή τίποτα δεν λειτουργεί καν 12 ώρες κι επειδή ο ένας και μοναδικός πακιστανός που κατέχει τα δικαιώματα για μια μορφή ψιλικατζίδικου απέχει 10 λεπτά από το campus. (Όλα τα άλλα καταστήματα κλείνουν στις 4 το απόγευμα.)

11. Επειδή ανοίγω το παράθυρό μου και είναι σαν κάποιος να έχει πατήσει το mute.

12. Επειδή έχω την υπεροψία (ή το κόμπλεξ αν θέλετε) ενός ανθρώπου που έχει ζήσει σε μια μεγάλη, ανήσυχη πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, ο οποίος τώρα καλείται να ζήσει σε μια γραφική, με την κακή έννοια, επαρχία της Αγγλίας που κοιμάται όρθια.

Ι luuuuv London!


+Bonus reason: (Δεν είχε καταγραφεί όταν έγραψα το συγκεκριμένο κείμενο.)
Γιατί μόλις κατάλαβα πως εκτός των άλλων, αυτή η κουράδα έχει και εγκληματικότητα. Παρέα αγνώστων έκανε πάλι τη μούρη του Dave πλαστελίνη, έξω από μια pub! Τώρα ευτυχώς είναι καλά, παρόλο που ο γιατρός του campus φοβάται πως η μύτη του έχει σπάσει. (Τι να πω, αυτό το παιδί έχει βαλθεί να συλλέξει μπουκέτα από όλη την Ευρώπη.)

15 Responses to “Ραχούλα.”

  1. # Anonymous Anonymous

    where is this freaking place you live in???  

  2. # Anonymous Anonymous

    Εχω πάει μια φορά στο Stirling, για μια βδομάδα, και έχω να πω τα εξής: ευτυχώς δε χρειάστηκε να μετακινηθω για διασκέδαση. Δεν έχω ξαναδεί λεωφορείο όπου όλοι οι επιβάτες ήταν ντίρλα απο τις πεντέμισι το απόγευμα και κυκλοφορούσαν με τα μπουκάλια στην κωλότσεπη. Την τελευταία μέρα, που έκανα κανονικό τουρισμό (κάστρο κλπ), π ε ί να σ α σαν λύκος γιατί μόνο οι pub ήταν ανοιχτές κι εγω ήθελα να κινούμαι για να προλάβω να δω και τίποτα από την πόλη. Τίποτα σχετικό με φουρνο, περίπτερο, σαντουιτσαδικο, καφετέρια κλπ. Δεν ξέρω ομως τι υπηρχε μετα τις 8 το πρωι και πριν τις 4 το απογευμα, για να ειμαι και δικαιη.  

  3. # Anonymous Anonymous

    Πολύ θα ήθελα να ζήσω κάποτε σε μια πόλη των 50's του στυλ Stepford wives ή Pleasantville.....Βέβαια δεν ξέρω για πόσο θα άντεχα........

    btw μήπως γίνεται λίγο τσαμπουκάς ο Dave όταν πίνει? Λέω τώρα.... takes 2 to start a fight u know.......  

  4. # Anonymous Anonymous

    Απορία: οδοκαθαριστές δεν υπάρχουν σε αυτή την πόλη/χωριό;
    Έχω δει τουλάχιστον two photos σου με τους δρόμους τίγκα στο φύλλο. Δεν λέω....καλή η νοσταλγία που δημιουργεί σαν εικόνα και η απίστευτη φθινοπωρινή αίσθηση που μεταδίδει, αλλά πάμε σε λίγο πιο λειτουργικό επίπεδο:
    1. Τα φρεάτια (αν υπάρχουν, since I'm not familiar with the place) δεν φράζουν ποτέ, δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα has often a humidity over 90% και βρέχει αρκετά συχνά;
    2. Οι κάτοικοι δεν γλυστράνε με τόσο φύλλωμα; ή μήπως υπάρχουν και ειδικά παππούτσια;

    Kisses......  

  5. # Anonymous Anonymous

    Aχ, τι ειδυλλιακο!

    :-ΡΡΡΡ  

  6. # Anonymous Anonymous

    Το μαγαζί με τις πινέζες υπάρχει και λειτουργεί για να κολλάνε τα 12 μεσιτικά γραφεία τις αγγελίες στους δύο δρόμους οι οποίοι είναι μποτιλιαρισμένοι επειδή οι κάτοικοι κοιτάνε αυτές τις αγγελίες όταν οδηγούν και κοιτώντας τις αγγελίες βλέπουν και κάποιο απόλα τα supermarket και θυμούνται ότι πρέπει να αγοράσουν ταμπόν για τις γυναίκες τους αλλά εκείνη την στιγμή βγαίνει μια θεά από κάποιο από όλα τα κομμωτήρια και τρελαίνονται και της αγοράζουν κοσμήματα από τα κοσμηματοπωλεία.Έχοντας αγοράσει όλα τα Swarowski στην θεά του κομμωτηρίου δεν έχουν λεφτά και ψάχνουν απεγνωσμένα μια τράπεζα-ευτυχώς που υπάρχουν πολλές-αλλά είναι όλες κλειστές γιατί είναι 4.02 και τελικά φτάνοντας στο σπίτι για να αποπροσανατολίσουν τις γυναίκες τους αρχίζουν τις γλύκες και με τούτα και με κείνα αποκτά χρησιμότητα και το μαγαζί με τα κουκλόσπιτα.There..τα κάλυψα όλα νομίζω.  

  7. # Anonymous Anonymous

    Αντί να λες κι ευχαριστώ που δεν πρέπει να τρέχεις όποτε χρειάζεσαι κουκλόσπιτα ή πινέζες, παραπονιέσαι κι όλας...

    Αχ, αυτή η νέα γενιά, αχ....

    (καλά κουράγια, θα περάσει!)  

  8. # Anonymous Anonymous

    Σημασία έχει και η Ραχούλα....η Άνω ή η Κάτω;;
    ;-)

    Σκέψου όμως πόσο κοντά είσαι στο λατρεμένο Λονδίνο κι αν σου τη βαρέσει, παίρνεις το τρένο και πας να δεις έναν αγαπημένο σου πίνακα σε κάποιο μουσείο και μετά να βολτάρεις ασύστολα (α στο διάολο, μελαγχόλησα)

    καλό το βουκολικό, αλλά τόσο πεσμένο φύλλο δεν αντέχεται για πολύ!

    :)  

  9. # Anonymous Anonymous

    Καμιά ρεματιά δεν έχετε εκεί χάμου?  

  10. # Anonymous Anonymous

    Θέλω να πάω να πατήσω όλα τα ξερά τα φύλλα!!!

    Καλησπέρα λοιπόν.  

  11. # Anonymous Anonymous

    lol. meneis 10 lepta apo to Guildford? ego ekei spoudazo...  

  12. # Anonymous Anonymous

    Dr Me, είναι η περίφημη Ραχούλα στο εξωτικό Surrey.

    cp, welcome to my life.

    Alex, η μόνη σχέση της Ραχούλας με τo Stepford είναι η υποκρισία. Μακάρι να ήταν τόσο όμορφα εδώ, όσο η Χολιγουντιανή suburbia.

    Sofou, ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχουν οδοκαθαριστές. Παρόλα αυτά, αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία δεν είναι ακριβώς δρόμος οπότε πολύ πιανόν να μην καθαρίζεται και ποτέ. (Το iblog έχει υμνήσει στο παρελθόν τη σχέση των Βρετανών με την καθαριότητα.) Στον ένα δρόμο που υπάρχει, υπάρχουν και φρεάτια. Το υπόλοιπο χωριό είναι κοπριά κι έτσι το νερό της βροχής απορροφάται. Όσο για τα παπούτσια, μου έβαλες ιδέες: Μήπως γι' αυτό όλοι φοράνε τόσο άσχημα;

    Loucretia, είσαι καλεσμένη. Δεν πιστεύω να με προσβάλλεις...

    Wahia, χαχα! Άψογη!

    Μpapaki, LOL, σ' ευχαριστώ. Είδες τι είναι να μην εκτιμάς το πινεζοπωλείο δίπλα σου;

    Μαρκησία, το Λονδίνο μας κρατάει ζωντανούς (και πολιτισμένους).

    Netkervere, από όλα έχει! Εδώ έχει αντιπροσωπεία Jaguar (μη χέσω).

    Argyrenia, συγνώμη που θα σου χαλάσω τη φαντασίωση αλλά τις περισσότερες δεν το ευχαριστιέσαι γιατί τα φύλλα είναι μουλιασμένα. :-(

    Deuce, εσύ δεν ήσουν κάπου στην California? Γιατί έκανες το λάθος και ήρθες προς τα δω;  

  13. # Anonymous Anonymous

    Απολαυστικό.
    Μερικά απ' αυτά που έγραψες (κυρίως τα 7, 8, 9, και 11), μου θυμίζουν την πόλη που ζω εδώ και εννέα χρόνια. Μια από τις διασημότερες πόλεις της Ευρώπης... τρομάρα της.
    Τη Βιέννη  

  14. # Anonymous Anonymous

    Απολαυστικό ποστ.
    Κυρίως τα 7, 8, 9 και 11, μου θυμίζουν την Βιέννη, που μένω εδώ και εννέα χρόνια.
    Μια απο τις διασημότερες πόλεις της Ευρώπης, τρομάρα της...

    (αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθει να σχολιάσω. Για να δούμε...)  

  15. # Anonymous Anonymous

    Ρε 'συ sorry που θα στο πω έτσι, αλλά μη γκρινιάζεις για χαζομάρες... Επιλογή σου ήταν να είσαι εκεί... Μη προσπαθείς να καταλάβεις το τρόπο ζωής μιας κοινωνίας ανθρώπων που απέχουν πάρα πολύ από τους ανθρώπους της πατρίδας σου. Θα τρελαθείς στο τέλος. 5 χρόνια ήμουν στη Αγγλία και πέρασα σούπερ γιατί προσπαθούσα να κάνω την Αγγλία κομμάτι μου και όχι να την μετατρέψω σε Ελλάδα.  

Post a Comment



 

Powered by Blogger.