Υπέρογκα Κλάσματα.

43 Comments Published by the ibt on Thursday, November 01, 2007 at 7:32 AM.


Η νέα τάση στα βαρετά Αγγλικά βράδια αυτού του χειμώνα είναι η κακή Ελληνική τηλεόραση. Μία φορά την εβδομάδα μαζευόμαστε με φαγητά ή γλυκά σε ένα σπίτι και βλέπουμε "τη Βίσση στους 31 δρόμους". Αρχικά, το ξεκινήσαμε με (ένοχη) περιέργεια, στη συνέχεια το συνεχίσαμε λόγω της Νέας Υόρκης αλλά τώρα το βλέπουμε καθαρά για λόγους cult νοσταλγίας. Και γελάμε. Το σταματάμε, το πάμε πίσω, μπροστά, το βλέπουμε σε slow motion και γελάμε. Και στο τέλος παίρνουμε όρκο πως δεν θα το ξαναδούμε και ότι δε θα τα πούμε σε κανέναν.

Αυτή την εβδομάδα όμως έτυχε να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Μετά την καθιερωμένη προβολή της Βίσση η Λ. μου είπε:
-Κατέβασα και το καινούριο της Κοντοβά που δεν ήθελες να δούμε.
-Α ναι; Και;
-Είναι πολύ ωραίο!
-Α ωραία για βάλε να δούμε...

Και είδαμε. Και αφού είδαμε σκεφτήκαμε...

Τα Υπέροχα Πλάσματα της Μυρτώς Κοντοβά είναι μία σειρά με τη ζωή της Μυρτώς Κοντοβά, τις ερωτικές περιπέτειες των αναγνωστών του Μίλα μου Βρώμικα, σε σκηνικά Χριστόφορου Παπακαλιάτη, αφήγηση Carrie Bradsaw (SATC) και Dr Dorian (Scrubs), μουσική επιμέλεια Γιάννη Νένε και κλασσική σκηνοθεσία "Κάντζα" (σκηνοθεσία ελληνικών σειρών ALPHA - καρμπόν σε όλα τα σίριαλ).

Αν έχεις διαβάσει ποτέ τα πανέξυπνα υστερόγραφα της Κοντοβά στην AV ή καμία συνέντευξή της, θα θυμηθείς αμέσως ό,τι ξέρεις γι' αυτήν από το πρώτο κι όλα επεισόδιο: Δισκογραφικές εταιρίες, Γιάννης Κότσιρας, σκυλιά, Γκάζι, Καλλιθέα, Γιάννης Κότσιρας, ραδιοφωνικοί σταθμοί, Πήτερ Παν, Γιάννης Κότσιρας κλπ. Αν η Μυρτώ Κοντοβά είχε υποκριτικές ικανότητες και ήταν χαζή, είμαι σίγουρος πως θα έπαιζε σε αυτό το σίριαλ. Τον εαυτό της. Ό,τι δηλαδή κάνει και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στις σειρές του και τρώει κράξιμο από τους κριτικούς. Είναι σύνηθες το πρώτο σενάριο κάποιου περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία. Στην προκειμένη όμως, τα Υπέροχα Πλάσματα είναι η ζωή της Κοντοβά με ένα "σπρώξιμο" από την ιδανική ζωή που θα ήθελε να έχει κάθε Αθηναίος.

Το cast & crew αποτελείται από φίλους της Μυρτώς, συνεργάτες της Μυρτώς, θείες, κουνιάδες, δισέγγονα της Μυρτώς, ακόμα και το σκύλο της Μυρτώς (σοβαρά)! Ο μόνος που δεν έχει πάρει μέρος προς το παρόν στο σίριαλ είναι ο φίλος της Γιάννης Κότσιρας ο οποίος αποζημιώνεται με επανειλημμένες αναφορές στο όνομά του σε κάθε επεισόδιο. Αυτή η τακτική είναι κλασσική στην Ελληνική τηλεόραση: Αν κάποιος πιάσει την καλή, δεν ξεχνά τους άνεργους (και μερικές φορές ανάξιους ευκαιρίας) φίλους του.

Από τη σειρά δε θα μπορούσαν να λείπουν τα κλισέ που συναντώνται σε κάθε προχωρημένο ελληνικό σίριαλ όπως:
- Όλοι εμείς στην Αθήνα είμαστε cool, δουλεύουμε σε Creative/Communication Industries, οι άντρες σε διαφημιστικές, οι γυναίκες στις δημόσιες σχέσεις, οι gay σε περιοδικά. Στη συγκεκριμένη σειρά παίζουν πολύ και οι δισκογραφικές λόγω στιχουργικών καταβολών Κοντοβά.
- Στη δουλειά μας περνάμε υπέροχα, δουλεύουμε μαζί με τους φίλους μας, έχουμε συνέχεια lunch breaks, τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε και ακούμε ωραίες μουσικές (sic).
- Κάθε μέρα βγαίνουμε για ψώνια και για φαγητό.
- Οι Αθηναίοι μένουμε στο σύνολό μας στο Θησείο, σε διαμερίσματα με θέα, με τοίχους βαμμένους σε τέσσερις χτυπητές αποχρώσεις που προκαλούν ναυτία και με επίπλωση ΙΚΕΑ. Δηλαδή στα γνωστά "Παπακαλιώσπιτα". Από τα locations του συγκεκριμένου σίριαλ δε θα μπορούσε να λείψει και η γνωστή πολυκατοικία με τα lofts στο Γκάζι. Κρίμα όμως που δεν παίζει το σπίτι με τα καρό πλακάκια γύρω από την πισίνα. Τουλάχιστον το χορταίνουμε "στους 31 δρόμους".
- Στην Αθήνα είμαστε όλοι επαγγελματικά επιτυχημένοι και οικονομικά εύρωστοι.
- Όλοι έχουμε γαμάτα, αρχαιοελληνικά ή πρωτότυπα ονόματα όπως Νεφέλη, Άρης, Μπίλης, Μητσάκι (!), Ιωσήφ, Κλαούντια, Ζαχαρίας, Αλέξης (must), Τζούλι, Ροχάμης, Καραμέλα, Τουρσί και Κομπόστα.

Τα Υπέροχα Πλάσματα όμως εισάγουν και νέες αλήθειες για την Αθηναϊκή ζωή όπως:
- Ο Γιάννης Κότσιρας αποτελεί καθημερινή αναφορά στις συζητήσεις μας. Απαραίτητα.
- Τα κινητά μας τηλέφωνα χτυπούν με ήχους σταθερών.
- Στην Αθήνα πληρώνουμε τα ταξί από το παράθυρο όπως στο Λονδίνο.
- Χρησιμοποιούμε τη λέξη "ομοφυλόφιλος" και κανένα άλλο συνώνυμό της, offensive ή μη.
- Μέσα στα clubs μιλάμε με την κανονική ένταση της φωνής μας και ωστόσο γινόμαστε κατανοητοί.

Υπέροχα πλάσματα & The City:
Αυτό που με εκνεύρισε στη σειρά είναι το ότι ο ρόλος της Αθήνας παραγίνεται σαφής. Το γεγονός ότι τα locations είναι αληθινά (yet καμμένα από την πολλή χρήση) και ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ αναφέρονται με τα πραγματικά τους ονόματα είναι ωραίο, αν και όχι πρωτότυπο. Οι συντελεστές της σειράς φαίνεται να πήραν το συγκεκριμένο "εύρημα" πολύ ζεστά, τόσο που οι "επεξηγήσεις" για την Τσακάλωφ και τα βρώμικα της Πλατείας Μαβίλη φωνάζουν ένα τεράστιο "DUH" στο μυαλό σου, προκαλούν αυτό το περίεργο συναίσθημα που ντρέπεσαι για λογαριασμό κάποιου άλλου και κάνουν τα Υπέροχα Πλάσματα, Υπέροχα Teletubbies στην πρώιμη παιδική ζώνη του Σταρ. Μυρτώ, ξέρεις υπάρχουν κι άλλοι 3.761.809 (Wikipedia) άνθρωποι στην Αθήνα και καλώς ή κακώς, ένα ποσοστό αυτών έχει εγκέφαλο και πόδια.

Αυτό που δεν μπορώ να αρνηθώ είναι πως οι διάλογοι είναι ευρηματικοί και πολλές φορές ικανοί να προκαλέσουν ένα μειδίαμα. Το ότι η Μυρτώ Κοντοβά γράφει καλά φυσικά και δε χρειάζεται να το αναφέρω.

Οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν για τους ρόλους είναι πολύ ταλαντούχοι και ταιριαστοί. Παρόλα αυτά, όσο ταλέντο και να έχεις, είναι αδύνατο να δώσεις πνοή και να στηρίξεις ένα χαρακτήρα που σου παραδίδεται λειψός, ανειλικρινής, που δεν έχει υπόσταση πέρα από τις σκηνές στις οποίες πρέπει να εμφανίζεται. Αν αυτό δεν μπόρεί να το καταφέρει ένας σεναριογράφος στην πρώτη του δουλειά, θα πρέπει να το κάνει στην επόμενη.

Αλλά πόσες ζωές μπορεί να έχει κάποιος για να τις κάνει σενάριο; Πόσα Υπέροχα Πλάσματα είναι δυνατόν να γνωρίζει από κοντά;

Και όπως καταλήγαμε και στο κρυφό σκολειό:
Δίδαγμα: Το ότι μπορείς να γράψεις όμορφους στίχους ή απολαυστικά άρθρα δε σε κάνει καλό σεναριογράφο.
Ρητό: "Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες".

Και σχόλια... (click here)

43 Responses to “Υπέρογκα Κλάσματα.”

  1. # Blogger the ibt

    Ποιος είναι ερωτευμένος τώρα, Λουκρητία; :p  

  2. # Anonymous Anonymous

    Η σειρά παίζεται κάθε τρίτη...Εγώ λοιπόν αυτήν την Τρίτη είχα να πάω σε κάτι γενέθλια. ( Θα δεις που θα καταλήξω...). Αφού λοιπόν πήγαμε στο πλέον παρακμιακό μπαράκι του νησιού όπου παρέυλασε ακουστικά όλο το jet set του ελληνικού τραγουδιού (Κοντολάζος, Αντύπας, Χριστοδουλοπουλος και ...Τερλέγκας), ήταν επόμενο να χάσω την σειρά την οποία βλέπω. Και ομολογώ πως μ'αρέσει. Δεν μπορώ να πω οτι το είχα αναλύσει τόσο το θέμα. Την έβλεπα, μ'αρεσε. Τέλος. Τώρα όμως....Θα μετρήσω πόσες φορές θα αναφερθεί το όνομαο του Κότσιρα...Εγώ αυτό κατάλαβα......  

  3. # Blogger srt

    Καλημέρα και από εμένα! Συμφωνώ απολύτως. Και φυσικά μιλάμε συνέχεια για σεξ. Οι φίλοι μεταξύ τους δεν έχουν κανένα άλλο ενδιαφέρον. Το άλλο φύλο δε, είναι σε συσκευασία μιας χρήσεως. Τον/την χρησιμοποιείς μια φορά και μετά την πετάς. Πολύ sex and the city ρε παιδί μου. Άσε που όλοι ζουν μόνοι τους. Πόσο επαφή έχει αυτό με την ελληνική πραγματικότητα που μέχρι τα 30 μας κουβαλά η οικογένεια μας;  

  4. # Blogger Le Roi Soleil

    a. πρωτίστως να πω ότι όλα αυτά τα κλισέ με ενοχλούν (μεν) τα βρίσκω όμως ασυγκρίτως καλύτερα με αυτά που συνέβαιναν στα μνημειώδη "Coronation Street" και "Eastenders",όπου δεν γίνεται απολύτως τίποτα (με λίγα λόγια βαριέσαι περισσότερο από τους πρωταγωνιστές των εν λόγω σήριαλ).Τοο british for me. Να σημειώσω ότι δεν βλέπω το Υπέροχα πλάσματα. δεν ξέρω καν ποιοι παίζουν. Μία φορά δοκίμασα να δω την Βίσση, αφού έκανα ένεση κορτιζόνης (λόγω αλλεργίας στην μητέρα και στη σκέψη της κόρης - πρωταγωνίστριας)και άντεξα τρία λεπτά και 34 δευτερόλεπτα. Μέχρι εκεί δηλαδή που βλέπω ότι μιλούν μια αγγλικά μια ελληνικά.
    β. Τώρα εγώ που δουλεύω σε περιοδικό, είναι must να είμαι gay; Ε ρε γλέντια που θα κάνει η αρραβωνιαστικιά μου!  

  5. # Anonymous Anonymous

    Το ότι έχει κλισέ,ναι-ιδίως που σε κάθε τέλος είναι οι τρεις μαζί χαρούμενοι και λένε μια εξυπνάδα και γελάνε...Το ότι τα σπίτια τους παραείναι ωραία και ακριβά για την οικονομική τους κατάσταση(όπως Παπακαλιάτης)ναι...
    Όμως..
    Μερικοί δεν είμαστε από την Αθήνα("Ελλάδα,δεν είναι μόνο η Αθήνα":Ρ)
    Μερικοί έχουμε διαβάσει ΛΙΓΟ από Κοντοβά(και μας άρεσε)ώστε δεν κάηκε στο μυαλό μας
    Μερικοί ακόμα και αυτό το μειδίαμα(που αρκετές φορές γίνεται δυνατό χάχανο)το εκτιμούμε μέσα στην υπόλοιπη βλακεία της τηλεόρασης
    ..και μας αρέσει και η Αλικάκη

    Οπότε...ψηφίζουμε ΝΑΙ στα υπέροχα πλάσματα!(και απορώ πώς ανέφερες την απίστευτηΚαρβέλω σε σύγκριση με αυτά,έστω και ισχνή)
    Με εκτίμηση,ένας πιστός αναγνώστης σου

    (α,και filistor,κανείς τους δεν είναι 30 χρονών,όλοι είναι άνω των 35.Θα γράψεις τιμωρία γιατί ήρθες αδιάβαστος:Ρ)  

  6. # Blogger srt

    Αποδεκτή η διόρθωση! Αν και γνωρίζω αρκετούς 35άρηδες που ζουν ακόμα με τους γονείς τους. Μα γι' αυτό (φαντάζομαι πως) το συζητάμε. Επειδή ακριβώς συμμετέχει η Κοντοβά (και ο Πυρπασόπουλος που δίνει ρέστα) και είχε δημιουργήσει κάποιες προσδοκίες.  

  7. # Anonymous Anonymous

    Μήπως εγώ που δεν βλέπω τηλεόραση είμαι τελικά ο χαμένος;

    Τουλάχιστον ευτυχώς είμαι ερωτευμένος. Τουλάχιστον δυστυχώς είναι κι εκείνη. Με άλλον.  

  8. # Blogger Le Roi Soleil

    artech πραγματικά σου συμπαρίσταμαι. Αλλά επειδή κι εγώ το πέρασα και τώρα είμαι σε πολύ - πολύ καλή φάση, κυνήγησε το όνειρό σου. Μπορεί να μην βγεις χαμένος.  

  9. # Blogger wahia

    1ον μου παίρνεις τους αναγνώστες μου..φιλιστορ σπίτι γρήγορα!!
    2ον Καλά να πάθεις που έγραψες για την Κοντοβά και θα μαζευτούμε όλοι οι πονεμένοι εδώ μέσα να σου λέμε τον πόνο μας και να περιμένουμε να μας βρίσεις.
    3ον Έχεις δίκιο είναι βαρετό αυτό το σήριαλ. Μόνο ο σκύλος έχει ενδιαφέρον.  

  10. # Blogger Le Roi Soleil

    Αν είναι wahia να γράφουμε και σε ' ένα μην πάθεις και κατθλιψη (ιός του blogger) Tι να πούμε και εμείς που απλά συμμετέχουμε; Αν κάνουν όλοι από ένα blog ποιος θα διαβάζει τον άλλον εεεε;  

  11. # Blogger Le Roi Soleil

    ibt κάνω ανέλπιδες προσπάθειες να γίνω gay. Εδώ τα ρίχνω σε έναν συνάδελφο, αλλά μου λέει δεν έχω το στυλ. Τι να κάνω; Να παραιτηθώ από το περιοδικό; (αυτό να δεις ότι δεν μου πάει καθόλου- λατρεύω το επάγγελμά μου και συν τοις άλλοις πληρώνομαι πολύ καλά)Δε θα πεινάσω κι όλας για να είμαι must!  

  12. # Blogger the ibt

    Μαρία από Ρόδο, πάρε ένα μεγάλο τετράδιο Διεθνές, 100φυλλο για να τραβάς γραμμούλες κάθε φορά που λένε "Κότσιρας". Μέχρι το τέλος της σεζόν παίζει να το έχεις γεμίσει. Περαστικά για τα γεν-άθλια.

    Filistor, καλημέρα! Έχεις απόλυτο δίκιο και παίρνεις thumbs up επειδή μας έρχεσαι μεταγραφή από wahia! Να υποθέσω πως αυτή τη στιγμή μας γράφεις από το διαμέρισμά σου στο Θησείο; :p

    Χρήστο, από σας που είστε κριτικός και εργάζεσθε σε τηλεπεριοδικό περίμενα πολλά περισσότερα. Για την ακρίβεια περίμενα μια ξεκάθαρη θέση στο θέμα Υπέρογκων Κλασμάτων. Αντ' αυτού κάνετε συγκρίσεις με Eastenders και Coronation Street που είναι καθημερινά σκουπίδια - η Λάμψη και η Καλημέρα Ζωή της Βρετανίας. Αν θέλετε να σταματήσετε να είστε gay, να μετακομίσετε σε διαφημιστική. Αυτή τη λύση δίνει η Κοντοβά στη βιβλιογραφία.

    Anonymous, ζητώ συγνώμη που δεν σκέφτηκα τους εκτός Αθηνών. Σε αυτούς που δεν ξέρουν την Πρωτεύουσα όλα αυτά ίσως μοιάζουν ακόμη πιο δήθεν. Υπονοείτε πως έχω καεί από την πολλή Κοντοβά; Τη γραφή της και το χιούμορ της στην AV το θαυμάζω πολύ. Αλλού μου τα χαλάει. Όσο για το ότι οι γλυκανάλατες μετριότητες ξεχωρίζουν μέσα στα σκατά είναι γεγονός και το έχω αναφέρει και στο παρελθόν.

    Filistor, οι 35ρηδες της Κοντοβά είναι μάλλον οι νέοι 30ρηδες του Κωστόπουλου.

    Artech, καλά κάνεις και δε βλέπεις tv. Χαίρομαι επίσης που μου έρχεστε εδώ μέσα και μου βγάζετε τα σώψυχά σας όλοι! :-p Το Χρήστο τον έχω χρήσει Τένια Μακρή του blog οπότε έλαβες ήδη την απάντηση από εκείνον.

    Wahia, άσε τον άνθρωπο ήσυχο. Ήρθε με τη θέλησή του. Δεν του τάξαμε τίποτα. Εσένα ποιος είναι ο πόνος σου; Άνοιξέ μας την καρδιά σου. Στο θέμα του σίριαλ, προς το παρόν είμαστε ισσοπαλία: Δύο συμφωνούν μαζί μου, δύο διαφωνούν και έχουμε και δύο ΔΓ/ΔΑ από artech και Χρήστο.

    Χρήστο, μη τη λέτε στη Wahia γιατί είναι resident του blog. Είναι παλιά καραβάνα και ο παλιός είναι αλληώς (sic). Δηλαδή θέλετε να πείτε πως εσείς δε δημιουργείτε blog για λόγους οικονομίας και κοινωνικής συνείδησης;  

  13. # Blogger Le Roi Soleil

    Προς ibt:
    a: Είπα ότι δεν βλέπω τα Υπέροχα πλάσματα, γι' αυτό δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
    b: Για κάποιον που γνωρίζει, ο κινηματογρεαφικός κριτικός, απέχει έτη φωτός από τον τηλεοπτικό κριτικό. Άλλα στάνταρ και άλλες παράμετροι
    c. Δεν είμαι gay, το αντίθετο λέω (απλά σατιρίζω το θέμα)
    d. Blog δεν φτιάχνω λόγω ανικανότητας στο θέμα.
    Nothing else?

    p.s.: Τα δύο εκπληκτικά βρετανικά σίριαλ τα ανέφερα απλώς για να γίνεται κουβέντα
    p.s.2: Και βέβαια δεν ήθελα να την πω στην Wahia, απλά παρεξηγήθην  

  14. # Blogger Le Roi Soleil

    Και Τένια Μακρή; Φτου, σκόρδα!  

  15. # Anonymous Anonymous

    Σ'εμάς που δεν είμαστε από την Αθήνα,όλα αυτά τα μέρη και τα μαγαζιά,απλά δε μας λένε τίποτα

    Επίσης,εγώ που δεν διαβάζω την Κοντοβά συστηματικά(εκτός κάποιων φριλανς κομματιών της σε περιοδικά)δε συνέδεσα κατευθείαν το σενάριό της με τη ζωή της-αυτό εννοώ"καεί"από Κοντοβά..
    Βασικά για σένα απ'ότι καταλαβαίνω είναι σα να έχεις διαβάσει το βιβλίο,και το βλέπεις και σε σήριαλ-και ως γνωστόν,πάντα είναι κατώτερο του γραπτού..
    Ο πιστός αναγνώστης  

  16. # Blogger Loucretia

    ibt darling, η ερωτηση σου ειναι καθαρα ρητορικη διοτι η απαντηση ειναι γνωστη οσο κι αν αποφευγεις να τη παραδεχτεις! :-ΡΡΡ
    Κι αν νομιζεις οτι με τετοια ποστ θα ριξεις σταχτη στα ματια των εξυπνων αναγνωστων σου, πλανασαι πλανην οικτραν.

    Κι απορω γιατι σου προκαλει καταπληξη το γεγονος οτι στο σηριαλ υπαρχουν ανθρωποι που βγαινουν καθημερινα για φαγητο και ψωνια..... να σου υπενθυμισω κατι "Μαραθωνιους" ή σου παγωσε το Αγγλικο κρυο ολες τις αναμνησεις;; :-ΡΡΡ  

  17. # Anonymous Anonymous

    Συγγνώμη: έπρεπε να πω αφενός κάτι σχετικό με το θέμα και αφετέρου κάτι έξυπνο, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν έχω κάτι εξυπνότερο απ' αυτό. :-S

    (Επίσης θέλω να δηλώσω και εδώ πως το σχολιάζειν στο ιστολόγιό σου δουλεύει άριστα με Flock. Για όσους/ες δεν το γνωρίζουν, ναι, αυτό είναι browser.)  

  18. # Blogger srt

    Σπίτι στο Θησείο είναι εκ των ουκ άνευ, ενώ κυκλοφορώ παντού με το ποδήλατο (και είμαι ακόμα αρτιμελής). Όχι ρε γαμώτο με τσάκωσε. Κάτσε μη με καταραστεί και κοιμάμαι σε αεροπλάνα και βαπόρια.
    @ wahia Yess master  

  19. # Blogger Helena

    Εμένα με συγχύζει που σ'αυτά τα σίριαλ ο κόσμος όλη μέρα κοπροσκυλιάζει και ψωνίζει. Μου τη δίνει αυτό το πράγμα σου λέω!

    Α και το ότι κάθε παρέα έχει κι έναν gay ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ! Ναι όντως, αφού στην Ελλάδα τους έχουν αποδεχτεί πλήρως όλοι...

    Anyway, το σίριαλ της Βίσση το χω δει ουκ ολίγες φορές και κάθε φορά νιώθω εγκεφαλικά κύτταρα να καίγονται, αλλά κανάλι δεν αλλάζω. Weird.

    Πολλά είπα...  

  20. # Anonymous Anonymous

    " Δίδαγμα: Το ότι μπορείς να γράψεις όμορφους στίχους ή απολαυστικά άρθρα δε σε κάνει καλό σεναριογράφο."

    Προσυπογράφω !!!!
    Ούτε οι ωραίες ατάκες γίνονται σενάριο επίσης ...

    Ευτυχώς που υπάρχουν και εικοσάχρονα με τέτοιες ξεκάθαρες απόψεις. Δίκιο έχω όταν λέω ότι η νέα γενιά δεν είναι μόνο η γενιά του Star/Nitro/Ciao των μπουζουκιών και της playlist μουσικής. Μπράβο αγόρι μου !

    Ε. ή μια μαμά με παιδιά στην ηλικία σαου που σε διαβάζειφανατικά.

    Ε.  

  21. # Blogger alienlover

    δηλώνω άγνοια και για Βίσση και για Κοντοβά and i'm proud about it!  

  22. # Blogger the ibt

    Χρήστο, μην τα παίρνετε όλα τοις μετρητοίς. Είστε κριτικός κινηματογράφου; Δεν το γνώριζα, συγνώμη. Νόμιζα πως λόγω του περιοδικού στο οποίο εργάζεσθε είστε τηλεοπτικός.

    Anoymous, είπαμε καμένος αλλά δεν έχω διαβάσει και το βιβλίο της...

    Loucretia, ομολογώ πως ντράπηκα διαβάζοντας αυτό με τους Μαραθώνιους. ΟΚ στην Αθήνα υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε έξω καθημερινά. Δεν τους ξέρω προσωπικά, μην νομίζετε...

    Artech, δε χρειάζετε να ζητάς συγνώμη. Τo IBLOGLIVE™ προάγει την ελεύθερη έκφραση και ενίοτε το παραλήρημα, το έχουμε αποδείξει σε παλιότερα ποστ.

    Filistor, μόνο αυτό; Φαντάζεσαι να σου πιάνουν τον κώλο ζογκλέρ που κάνουν ποδήλατα σε μία ρόδα στις 7 το πρωί;

    Elenalda, τα αγαθά copies κτώνται. Αν δε δουλέψεις σαν τους πρωταγωνιστές της Κοντοβά, πώς θα βγάλεις τα Prada και τη Ράτκα; Όσο για τη Βίσση, ελπίζω να τη βλέπεις με πασατέμπο και φυστικάκια. Αν το παρακολουθείς στα σοβαρά θα πρέπει να ντρέπεσαι και να αυτοεξοριστείς στους 31 δρόμους. Η μυρωδιά του καμένου εγκεφαλικού κυττάρου πάντως είναι πάντως ανεκτίμητη.

    Anonymous, ευχαριστώ πολύ! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι όταν μαθαίνω ότι με διαβάζουν μαμάδες. Μακάρι και η δική μου να ήταν πιο δεκτική με τους υπολογιστές και το Internet... Πού θα πάει όμως, θα τη μάθω. :-) Και μην ανησυχείτε για τη νέα γενιά. Με τόση δόση πληροφορίας αποκλείεται να γίνει χειρότερη από τις προηγούμενες. Εκτός κι αν για τον ίδιο λόγω καταστραφεί.

    Alienlover, μα γιατί γυρίζεις την πλάτη σου στην ελληνική high culture?  

  23. # Blogger javapapo

    πολύ ωραίο post σε σημείο που σκέφτηκα να το ψάξω να δω τι είναι - αλλά μετά με έπιασε το γνωστό Αθηναικό - δεν γαμείς. Βασικά δεν την ξέρω την κυρία αλλά έμαθα τόσα πολλά!

    Λοιπόν άσχετο αλλά εκεί που έπεσα απο τα γέλια ήταν η αναφορά σου στα Teletubbies..τι μου θυμισες τώρα. Δοξασμένες εποχές..Χι χιιιι..χα χα και λοιπές κραυγές...πρωί πρωί πριν το πανεπιστήμιο.

    Teletubbies...respect λέμε!  

  24. # Blogger ds

    Μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η σειρά για όλα τα κλισέ που αναφέρεις...

    Νεανική, φρέσκια, ρεαλιστική (κατά κάποιον τρόπο). ΤΕΛΕΙΑ!!!  

  25. # Blogger wahia

    Ρε βρωμόπαιδα σταματήστε να κοροιδεύετε τα σοβαρότατα προβλήματά μου!! Δεν φταίω εγώ που μου τυχαίνουν όλα τα κουλά. Εδώ ο άλλος παρακολουθεί Κοντοβά και κοροιδεύετε εμένα;;

    ΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΒΤ!!!  

  26. # Blogger alienlover

    Mayday - Mayday!! . απάντησέ μου στο μέιλ , ορδές συμφοιτητών μου κονταροχτυπιούνται για τις σοκολάτες σου, πρέπει να τις φυγαδεύσω!!!  

  27. # Blogger Suspect

    χαχαχα!

    αν και δεν βλεπω γκρικ σιριαλς, εισαι απολαυστικος!  

  28. # Anonymous Anonymous

    Πας γυρεύοντας νομίζω. Θέλεις να σου πούμε πως αν τό‘γραφες εσύ το σενάριο θα‘σκιζε.
    Ορίστε λοιπόν σου το λέμε. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία.
    Βάζω στοίχημα πως δε θα σου πάρει περισσότερο από μια εβδομάδα να τελειώσεις μια ολόκληρη σειρά -ως την τελευταία ατάκα.
    Το «υλικό» τόχεις ήδη στο μπλογκάκι σου. Κάθε ποστ κι επεισόδιο.
    Ορισμένα έχουν έτοιμους και τους διαλόγους .
    Θυμάμαι πρόχειρα: το στριπτιζάδικο Beckett, την ακακύκλωση κόκα κόλα, τις λάντζες στην κουζίνα, την παρακολούθηση eurovision, τη συναυλία Βανδή.
    Κι άλλα εκατό που απλώς θέλουν διαλόγους και ντεκουπάζ.
    Δουλειά που μπορείς να την κάνεις τρώγοντας και φτύνοντας πασατέμπο.

    Άντε, την πήρες τη δόση σου- (πάντως σοβαρολογώ.)

    ΥΓ: Τη Μυρτώ την έβγαλες σα μαϊμού στη φωτογραφία. Κι όμως ήταν το μόνο που άξιζε - τουλάχιστον στα λίγα λεπτά που διάθεσα κοιτώντας το κοινότοπο αυτό «νεανικό» σίριαλ.

    Μίμα  

  29. # Blogger Unknown

    1. Ntroph sou pou m esthses shmera, alla se sugxwrw giati ema8a monh mou photoshop (oxi olo, afhsa kati psila gia na mhn to bare8w kai grhgora...)
    2. Poia einai h Murtw Kontoba???8 mhnes leipw ap thn Ellada kai bghke klwnos tou Xristoforou? Peirazei pou den thn kserw? Pou blepete oloi eseis ellhnika sirial? Emena giati de mou xeis deiksei akoma na blepw ki egw? Ti ginetai, poios hr8e? Maria, poios eixe gene8lia?
    3. Kaneis les kai blepeis ellhniko sirial prwth fora. Les kai ta sirial skopo exoun na proagoun thn kalh upokritikh texnh, h8opoios shmainei fws kai ta sxetika. Les kai ola ta upoloipa sthn thleorash- gia na mh milhsw gia thn ellhnikh- einai mia xara. Didagma Nicole: An allaksoun ola osa 8eloume na allaksoun sthn thleorash 8a stamathsoume na blepoume giati 8a einai bareth- kai den 8a xoume kai ti na kraksoume.
    4.Pakotini, ena 8a sou pw (gia finale) : RETIRE! RETIRE RETIRE RETIRE RETIRE RETIRE! Exeis kai moutra kai milas gia thn Kontoba. Opoia ki an einai auth...

    Bijoux!  

  30. # Anonymous Anonymous

    Έλα Νικόλ!
    Ο Αντώνης είχε γενέθλια...Δεν μπορώ να σου περιγράψω το σουαρέ....!!!  

  31. # Blogger YO!Reeka's

    βαρετή και κλισέ η σειρά. ψιλοβαριέμαι τις σειρές «γκόμενα ψάχνει γκόμενο»  

  32. # Anonymous Anonymous

    Μας έκλεισα τραπέζι Κότσιρα.
    Απ'ότι φαίνεται έχει τεράστιο hype!

    Υ.Γ: Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι μισώ: τη Θέμις Μπαζάκα-προσπαθώ να κάνω τη φωνή της Meryl Streep- που έκανε την Anne Wintour- που είναι πραγματική σκύλα- και αυτή ήταν φανταστική- ενώ εγώ βγαίνω σαν να έχω κάνει λοβοτομή.
    Εμένα να έπαιρναν να κάνω τη σκύλα, ξέρεις τι καλή που θα ήμουν???
    :)))  

  33. # Blogger the ibt

    Papo, έχω την εντύπωση πως μπροείς να βλέπεις τους αγαπημένους μας φίλους και στην Ελληνική TV (Star) πριν πας στη δουλειά! :-p Α επίσης (το έχω γράψει και σε προηγούμενο post) έχουν βγει 30 απομιμήσεις Teletubbies με ανθρώπους μέσα σε στολές δυσκινησίας που χοροπηδάνε χαχανίζοντας!

    Dynx, το δέχομαι αλλά μη μου πεις πως δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις σειρές του Παπακαλιάτη.

    Wahia, δεν παρακολουθώ Kοντοβά, όλα κι όλα. Είδα τα πρώτα 3 επεισόδια (ή 4;) για τις ανάγκες αυτού του post και εννοείται ότι δεν θα δω περισσότερα. Να μου κοπεί το Veoh από τι ρίζα αν συνεχίσω.

    Alienlover, έστω και καθυστερημένα, σου απάντησα!

    Suspect, σε ευχαριστώ.

    Αγαπημένη Μίμα, ξέρετε πως δε μου αρέσουν οι κολακείες ούτε τις επιζητώ. Εσείς από την άλλη έχετε τεράστιο ταλέντο στις φιλοφρονήσεις κι έτσι αναγκάζομαι να τις δεχτώ. :-p

    Αν έγραφα ποτέ σενάριο, δε θα έγραφα τις ιστορίες του blog μου. Δε θα έκανα δηλαδή αυτό για το οποίο κράζω την Κοντοβά. Το σενάριο δεν είναι ομφαλοσκοπία διασκευασμένη σε διαλόγους, ούτε η προβολή της -και καλά- ουάου ζωής μας προς τους δυστυχισμένους. Χρειάζεται και λίγη φαντασία για να δημιουργηθεί κάτι που δεν μοιάζει με ξαναζεσταμένο παστίτσιο, που δεν είναι τόσο προφανές και που παράλληλα έχει τη δύναμη να προκαλέσει ένα συναίσθημα εκτός από αποστροφή και βαρεμάρα. Η Μυρτώ στη φωτογραφία κάνει έναν απαξιωτικό μορφασμό (αν και κατά το σενάριο μασούσε sushi) όμοιο με το δικό μου.

    Λατρεμένη Νικόλ
    1) Ξέρω είναι ντροπή μου αλλά θα σου εξηγήσω τι συνέβη.
    2) Η Μυρτώ Κοντοβά είναι μια πολύ ταλαντούχος στιχουργός και αρθρογράφος που δεν ξεπετάχτηκε τώρα αλλά αποθρασύνθηκε τηλεοπτικά αυτή τη σεζόν.
    3) Σε αυτό έχεις πολύ δίκιο.
    4) Μακάρι η Κοντοβά να έγραφε ένα cult τηλεοπτικό αριστούργημα όπως το Ρετιρέ.

    Μαρία από Ρόδο, chat το κάναμε πάλι! :p Ελπίζω να πέρασες καλά.

    Acid K, χαχαχα! Αυτό το σίριαλ είναι "'άσε μας" in every single way. Μαθαίνω ήδη full discography Κότσιρα για να τραγουδάμε karaoke.  

  34. # Blogger ds

    Δεν ξέρω τι έχουν οι σειρές του Παπακαλιάτη. Υποθέτω ότι τον θάβουν επειδή είναι ωραίος και "όμορφος" (σε εισαγωγικά γιατί εγώ τον βρίσκω αδιάφορο).

    Τα "Πλάσματα" έχουν καλές κριτικές πάντως, το βλέπω σαν ελληνικό Sex and the City. Κάτι σαν Singles, αλλά πιο ρεαλιστικό.  

  35. # Anonymous Anonymous

    Όταν βλέπω αυτό το σήριαλ η απορία που συνεχώς αναβοσβήνει στο μυλαό μου με πορτοκαλί νέον είναι: "ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ? ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ?".
    Μετά θυμάμαι ότι τους έχω ξανασυναντήσει στις σελίδες της Lifo (και λιγότερο στην Athens Voice) και η απορία μου αλλάζει σε: "ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΩ ΕΤΣΙ?"
    Δε μας χεζεις ρε Κότσιρα...  

  36. # Blogger Good As You

    clap clap clap clap.... προσκυνώ..... καταπληκτική η κριτική σου, παρόλου που το βλέπω κ εγώ το σίριαλ αυτό.. (καλως σε βρήκα)  

  37. # Anonymous Anonymous

    ΤΟ "κοτσιρας" τι είναι?  

  38. # Blogger the ibt

    Dynx, λες πως βλέπεις τα Υπέροχα Πλάσματα σαν το ελληνικό SATC που παράλληλα θυμίζει και Singles. Το ότι η σειρά είναι κακέκτυπο των δύο αυτών σειρών δεν είναι λόγος να το βλέπεις, αντιθέτως...

    Anonymous, μάλλον δεν ακούτε αρκετό Κότσιρα, γι αυτό δε ζείτε έτσι.

    Good as you, ευχαριστώ. Μη ντρέπεσαι, όλοι παρακολουθούμε κάτι trash στα κρυφά και το κρατάμε ως secret pleasure.

    etalon, εκτός από τραγουδιστής, είναι το catch-phrase της σειράς.  

  39. # Anonymous Anonymous

    Πώ! Πώ! Άναψαν τα πληκτρολόγια!
    Να ζητήσω μιά χάρη; Άσε για λίγο κατά μέρος τη Μυρτώ την στιχουργό και τη Μυρτώ Αλικάκη (ελπίζω να μην πρόκειται για το ίδιο άτομο: όπως καταλαβαίνεις δεν παρακολουθώ το σήριαλ, ούτε το δημοφιλές περιοδικό διαβάζω) και πές μου τη γνώμη σου για ένα άλλο σήριαλ: το "Δέκα". Το βλέπεις καθόλου; Προσωπικά, είδα δυστυχώς μόνον το πρώτο επεισόδιο γιατί δεν καταφέρνω να το πετύχω λόγω ωραρίων δουλειάς. Λατρεύω τον Δημήτρη Καταλειφό και το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Βρίσκω ότι είναι οι μόνοι εκεί μέσα που παίζουν φυσικά. Διαπιστώνω με θλίψη το φτωχό αποτέλεσμα της ερμηνείας των υπολοίπων. Επίσης διάβασα ότι παίζει και η Μαρία Ναυπλιώτου, την οποία λατρεύω επίσης, αλλά δεν κατάφερα να τη δω. Περιμένω σχόλια. Εκτός βέβαια αν δεν σ' ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σήριαλ, οπότε ξέχασέ το.
    Κάτι ακόμη: για να σε πάω ακόμη πιο μακριά (και "άσχετα" με το θέμα του post σου αυτού), τον "House" τον βλέπεις εκεί; Αν ναι, δεν είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει μέχρι στιγμής από ιατρικά σήριαλ; Δεν μπορώ να σε ρωτήσω αν σου αρέσει ο πρωταγωνιστής, αν ήσουν κοριτσάκι θα σου έγραφα ατελείωτα email με άκρως κουραστική φλυαρία για το τί παθαίνω κάθε φορά που τον βλέπω... Εγώ λοιπόν, που ξεροσταλιάζω μπροστά στην οθόνη μου κάθε Σάββατο στις 18:45', "έριξα" τον House αυτού του ερχόμενου Σαββάτου από σφάλμα μνήμης (αχ, το alzheimer... είναι εδώ, είναι καλά και δηλώνει όλο και συχνότερα την παρουσία του...), για μιά επίσκεψη στ' Ωραιόκαστρο λόγω... Στελλίτσας!! Ναι, θά 'ρθει το ανίψι κι έχει σημάνει συγγενικός συναγερμός! Η αδερφή μου μόνο που δεν μ' έσφαξε όταν της είπα ότι το "ραντεβού" έκλεισε για Σάββατο απόγευμα: "Μωρή, είσαι τρελλή;;;;!!!! Το ξέχασες ότι έχει House?" "Συγνώμη!!! Mistress, δεν θα το ξανακάνω!" και τέτοια ωραία.
    Φαντάσου, μας - μάλλον: με - γοητεύει περισσότερο κι απ' τον George Clooney!!! ΤΟ ΔΙΑΝΟΕΙΣΑΙ;;;!!!!  

  40. # Anonymous Anonymous

    "Dynx, λες πως βλέπεις τα Υπέροχα Πλάσματα σαν το ελληνικό SATC που παράλληλα θυμίζει και Singles. Το ότι η σειρά είναι κακέκτυπο των δύο αυτών σειρών δεν είναι λόγος να το βλέπεις, αντιθέτως..."
    Μην λες ο,τι σου κατεβει. η σειρα δεν ειναι καχεκτυπο, αλλα συνδιαζει και εξελισσει τα καλυτερα στοιχεια των προκατοχων της. Επειδη δλδ το SATC χρησιμοποιησε narration, δε πρεπει να το κανει καμία αλλη σειρα, αλλιως θα θεωρειται καχεκτυπο; Μ αυτη τη λογικη οποιαδήποτε κινηματογραφική προσπαθεια υπαρχει σήμερα, ειναι καχέκτυπο του vertov και του hitchcock, γιατι χρησιμοποιούν τις τεχνικες κινηματογράφησης που είχαν χρησιμοποιήσει κ αυτοι. Και οτιδήποτε γραπτο (κ αυτο το ποστ αναμεσα τους) ειναι καχέκτυπο των τοιχογραφιών των σπηλαίων στην προιστοριας, οπου εκανε την πρωτη εμφάνιση του το γραψιμο.  

  41. # Blogger Unknown

    με αυτά που αναφέρονται στο αρχικό ποστ συμφωνώ απόλυτα! χαίρομαι και ταυτοχρόνως εκπλήσσομαι που συναντώ ανθρώπους που δεν υιοθετούν ακριτα οτι γίνεται στα υπέροχα πλάσματα και στην athens voice! παρόλαυτα πρέπει να ομολογήσω πως μεσα στην βαρετή τηλεοπτική παραγωγη λίγο ξεχωρίζουν!  

  42. # Blogger Unknown
  43. # Blogger Unknown
Post a Comment



 

Powered by Blogger.