iLet youDown.

16 Comments Published by the ibt on Tuesday, August 14, 2007 at 5:15 AM.


Πηγαίνοντας στο Flickr για να hostάρω τη φωτογραφία του προηγουμένου post, είδα τυχαία από το photostream του Papo, τη φωτογραφία του νέου iMac. Επειδή μέχρι τότε δεν είχα πάρει χαμπάρι την άφιξή του, φαντάστηκα ότι η εικόνα προερχόταν από ένα site που κάνει ανατριχιαστικά χρωματικά adjustments σε MacBooks, iPods και άλλα gadgets κατά παραγγελία. Δυστυχώς όμως, όταν έκανα click πάνω της, είδα πως αυτό είναι πράγματι το νέο design του iMac και με μεγάλη μου απογοήτευση αναφώνησα

"μα τι σκέφτονταν;"

Την Apple, άρχισα να την αγαπώ ως brand πολύ πριν αποκτήσω τον πρώτο μου Mac. Η αισθητική και η φιλοσοφία της ήταν κάτι που με εξέφραζε απόλυτα και την έκανε τόσο ξεχωριστή που δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία άλλη εταιρία ή brand στον κόσμο. Όταν πριν από χρόνια άνοιξα το κουτί του πρώτου μου iPod, λιγώθηκα. To "συσκευαστικό" striptease με τις αμέτρητες προστατευτικές ζελατίνες, το μοναδικό άρωμα (η λεγόμενη καινουργίλα) της Apple, το ασύλληπτος design του hardware και η απόλυτη αφαίρεση του λευκού με έκαναν να αποκτήσω ένα παράξενο τεχνολογικό φετίχ με ερωτικές -σχεδόν σεξουαλικές- προεκτάσεις προς τα προϊόντα αλλά και το brand της Apple. (Δεν είναι τυχαίο που στην Αγγλία με λένε MacPervert.) Από τότε άνοιξα πολλές συσκευασίες (τις οποίες ακόμα κρατώ σαν αναμνηστικά της ηδονής που μου προκάλεσαν) και αγάπησα την Apple, πέρα από το design, για την ποιότητά και την πολιτική της. Μέχρι σήμερα, η ποιότητά των προϊόντων της δε με απογοήτευσε ποτέ. Αλλά το design?

Παρατηρώ πως τα τελευταία χρόνια, η Apple ακολουθεί μια διαφορετική πορεία στο σχεδιασμό τόσο των προϊόντων της, όσο και του software, των websites κλπ. Η αλλαγή αυτή ξεκίνησε μετά την επανάσταση iPod και λόγω της επιτυχίας που αυτό γνώρισε. Από εκείνη τη στιγμή η εταιρία ξεκίνησε να φλερτάρει με το το mainstream για χάρη του κέρδους: Παρουσίασε μαύρα iPods, μαύρα MacBooks, μεταλλικά iPod nano, ένα πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών (αισθητικά) iPhone και προσφάτως ένα πολύ απογοητευτικό iMac. Η Apple πλέον χρησιμοποιεί τόσο μαύρο και τόσο αλουμίνιο που τα προϊόντα της αρχίζουν να μοιάζουν με όλα τα άλλα. Προφανώς για να μην ξενίζουν και να είναι ανταγωνιστικά. Δε στοχεύει πλέον σε μια "ελίτ" χρηστών με υψηλές απαιτήσεις ως προς την αισθητική, που κινείται στους χώρους της επικοινωνίας ή της τέχνης αλλά στην ευρύτερη αγορά: Δηλαδή στους καταναλωτές της Nokia, της Sony ή της Microsoft που δεν απαιτούν πολλά από το design και συνήθως δε θέλουν να ξεφεύγουν από το mainstream. Άρα το άλλωτε "think different" της Apple έχει περάσει στην ιστορία.

Απογοητεύτηκα από τον νέο iMac. Γιατί αντί να διαφέρει εξωτερικά όπως διαφέρουν τα εντόσθια του και το λειτουργικό του από τα PC, αρχίζει και DELLοποιείται. Γίνεται προβλέψιμος και άσχημος για χάρη της επιτυχίας. Όπως και το iPhone, μία τόσο γαμάτη -τεχνολογικά- συσκευή, είναι κλεισμένη σε ένα τόσο βαρετό εξωτερικό προκειμένου να αρέσει. Να αρέσει και στον corporate γιάπη και στην ξανθιά γκόμενα και στον επιδειξιομανή ράπερ του LA και στον κάγκουρα της Γλυφάδας που από το Δεκέμβρη θα το ακουμπάει δίπλα στο "φρέντο".

Μήπως να κάναμε ένα petition για την επιστροφή του παλιού καλού design της Apple;

Και όσο η Apple μας απογοητεύει, η Nintendo μας εκπλήσσει! Το νέο Wii Fit είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα μπορούσα να ξεκινήσω να γυμνάζομαι! Wiiiiiiiiiii!



Οι χρήστες Internet Explorer και Opera θα κάνουν λίγη ακόμη υπομονή και θα πατήσουν εδώ για να δουν / κάνουν comments. Είμεθα προσωρινά δυσλειτουργικοί.

16 Responses to “iLet youDown.”

  1. # Blogger The AdBlog

    Μα επιτέλους, ποιος βιάζει την Apple? Πες τα iblog!!

    Το κακό ξεκίνησε με τα μαύρα iPod nano, αλλά ευτυχώς υπήρχε και το λευκό που έσωζε την κατάσταση. Τώρα όμως τίποτα, το μόνο λευκό που έχει ο iMac είναι το πληκτρολόγιο του, που κι αυτό μοιάζει σαν να ξέχασαν να το χαλάσουν.
    Τι συμβαίνει, γιατί τόση μαυρίλα, γιατί τόσο αλουμίνιο?
    Και αν είναι τοτέ δυνατόν το μήλο στον νέο iMac είναι μαύρο, μα μαύρο το μήλο, τι ντροπή... τελικά όπως είπε και ένας γνωστός μας "μάλλον ο Ive έχει πένθος"!!  

  2. # Anonymous Anonymous

    Επιτέλους, ένας λογικός άνθρωπος!! Δεν μπορείς να φανταστείς τι ακούω δεξιά κι αριστερά, όταν εκφράζω τη γνώμη μου ότι ο νέος iMac είναι μια αηδία και μισή!

    Ένα τσούρμο βλαμμένοι που τούς τρέχει η γλώσσα πάνω από οτιδήποτε βγάλει η Apple και μόλις το βγάλει πουλάνε το παλιό πλας κάτι έξτρα (φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, usb sticks κλπ) για να βρουν λεφτά να το αγοράσουν ή άλλοι που τα στιβάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, τα βγάζουν φωτογραφίες και χαίρονται... άσε με... έχω αηδιάσει με όλην αυτήν την κατάσταση...

    Και από την άλλη η Apple τι διάολο σκεφτόταν: ότι όλοι θέλουμε τόσο πολύ το iPhone που όλα γύρω μας θα πρέπει να είναι σαν αυτό; Ναι, άλλη όρεξη δεν είχαμε...!

    Εγώ σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω ένα iMac το Φλεβάρη, αλλά αν μείνουν έτσι όπως είναι με τίποτα! Δεν βάζω τέτοιο πράγμα στο δωμάτιό μου. Άσε που δεν χωράει κιόλας: κατάργησαν και το μοντέλο των 17 ιντσών που είναι το μόνο που χώραγε στο γραφείο μου. Το πολύ πολύ να πάρω Mac mini: ακόμα κι αν αποκτήσει τον ίδιο σχεδιασμό, τουλάχιστον μπορείς να το κρύψεις σε κάνα συρτάρι ή ανάμεσα σε πάκους από βιβλία.  

  3. # Blogger the ibt

    The Adblog, το κακό ξεκίνησε με το μαύρο iPod video το οποίο έκανε θραύση και τότε άρχισε να παίρνει η μπάλα και τα υπόλοιπα προϊόντα. Το χειρότερο όλων είναι ότι η Apple προωθεί τις μαύρες versions ως πιο advanced και "exclusive"! (π.χ. το standard μαύρο MacBook είναι ακριβότερο των λευκών)

    Artech, χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε. Το iPhone φταίει για όλα. Τρέμω στην ιδέα των νέων iPods που θα είναι γυάλινα (;) και μαύρα! :p Πολύ φοβάμαι πως όχι μόνο οι λευκοί iMacs δε θα επιστρέψουν αλλά πως η Apple θα αποσύρει οποιαδήποτε λευκή συσκευή στο μέλλον. Έτσι κι αλλιώς μόνο το MacBook έμεινε "αταίριαστο" με το iPhone... Για αγόρασε κανένα κουτί λευκό ΒΙΒΕΧΡΩΜ! :p

    Είμαστε δυο, είμαστε τρεις... Μπορεί να γίνουμε 1013 και να απαιτήσουμε την επιστροφή του λευκού iMac, τουλάχιστον ως option.  

  4. # Blogger Idάκι

    Συμφωνώ απόλυτα για το καινούριο iMac, επαυξάνω με την αισθητική μου αποστροφή για το iTV που βγαίνει μόνο σε μαύρη λουστρέ σαν Samsung, αλλά με κίνδυνο να με λιθοβολήσετε θα διαφωνήσω για το iPod Nano gII (και κατ'επέκταση για το εξίσου χρωματιστό κ μεταλλικό) Shuffle: έχω το μαύρο και το λατρεύω με τα λευκά ακουστικά και την Ted Baker δερμάτινη καφέ-μωβ θήκη του. Ορίστε το είπα και ξεθύμανα!!

    Όντως, κάποιος να σταματήσει τον εκχυδαϊσμό της Αpple και ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ μαύρο μηλαράκι!  

  5. # Blogger alienlover

    το macbook pro που πήρα έβγαινε μόνο σε ασημένιο .. :(  

  6. # Anonymous Anonymous

    Όπως πήρε το μάτι μου κάπου, είναι σαν να έχεις κοπανήσει έναν υπολογιστή Dell πάνω σε μια μάζα από αλουμίνιο. (Please don't try this at home)

    Ή μήπως η Apple είναι πιο μπροστά από εμάς;! Mini και πάλι mini.  

  7. # Blogger highfidelityshow

    Παιδιά καταλαβαίνω την αγωνία σας αλλά δε τη συμμερίζομαι πλήρως. Αν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον iMac με τους DELL! Ο iMac είναι κλάσης ανώτερος εμφανισιακά...

    Άλλο το "ο καινούργιος iMac δεν με εντυπωσίασε" κι άλλο "με απογοήτευσε γιατί μου θυμίζει τα PC της DELL"! Δε ξέρω τι ακριβώς περιμένετε από την Apple αλλά προσωπικά είμαι ευχαριστημένος τόσο από τον iMac γενικότερα αλλά και από την εμφάνιση του MacBook Pro και του PowerBook που είχα στο παρελθόν.

    Όσο για το iPhone δε πιστεύω ότι έσπασε το καλούπι σχεδιαστικά αλλά υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί στο σχεδιασμό όταν θες να βάλεις 3.5" multi touch screen. Πρέπει να είναι από γυαλί! Το ίδιο γυαλί που συναντάμε και στον καινούργιο iMac. Το οποίο θα συναντάμε όλο και πιο πολύ στις καινούργιες συσκευές, όχι μόνο της Apple αλλά γενικότερα. Κάντε μία βόλτα σε site με καινούργια gadget και θα δείτε για τι πράγμα μιλάω. Το οποίο γυαλί είναι και ανακυκλώσιμο , ενισχύοντας το Green Image της Apple.  

  8. # Blogger the ibt

    Id, σε συγχωρούμε. Το nano G1 ήταν όμως way sleeker.

    Alienlover, το Pro μπορεί να μου αρέσει προσωπικά αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ΑΣΧΗΜΟ όπως ο iMac. Αν δε σου αρέσει το χρώμα του μπορείς να πας στο www.colorwarepc.com και να το αλλάξεις!

    Uneducated, έχεις δίκιο. Έφτασαν να μιμούνται αυτά που κοροϊδεύουν.

    HFS, έδωσες την απάντηση μόνος σου: "Το οποίο θα συναντάμε όλο και πιο πολύ στις καινούργιες συσκευές, όχι μόνο της Apple αλλά γενικότερα." Η Apple λοιπόν αρχίζει να γίνεται μία από όλες. Το άλλοτε πρωτοποριακό και eye-catching design γίνεται πρακτικότερο και ακολουθεί την κακογουστιά της μαζικότητας.  

  9. # Blogger highfidelityshow

    Τώρα κατάλαβα το point σου... Έχεις δίκιο. Ας περιμένουμε όμως τον new iMac. Κι όχι απλά κάποιο upgrade όπως αυτό που είδαμε. Πάντα η Apple έχει κάποιον άσσο στο μανίκι της...  

  10. # Blogger alienlover

    iκάνεκαικανέναποστ  

  11. # Blogger the ibt

    Καλακαλα...  

  12. # Anonymous Anonymous

    Πειράζει που σε αυτό το post δεν έχω τίποτα να πω;;;;; ΓΙατί απλούστατα δεν σας καταλαβάίνω....Στη μάνα σας τα είπατε;;;;;;;;;;;
    Ανέβασε ρε κανένα post της γενιάς μας!!!!!!!
    Φιλιά!!!  

  13. # Anonymous Anonymous
  14. # Blogger donfloyd139

    Some specific inube.com types of applications are not official guide available on the official application Tutu Helper App All Version Free Download For Android, iPhone, PC markets like Google Play Store or iOS TuTu Application Store. For such applications, TuTu App there is a third-party shop called Tutu Helper.

     

  15. # Blogger donfloyd139

    Share videos that show up interesting to families or friends Mobdro App and also the feature of sharing might be performed in one click.Refer Premium variation individuals can catch streams and also get ChromeCast assistance.Mobdro for Android The benefit of Catching streams gives individuals.  

  16. # Anonymous Cara mengatasi demam kelenjar

    given article is very helpful and very useful for my admin, and pardon me permission to share articles here hopefully helped :

    Cara menyembuhkan hepatitis b
    Pengobatan penyakit kuning
    Cara mengatasi bronkitis kronis
    Obat sinusitis ampuh  

Post a Comment



 

Powered by Blogger.