IBLOGLIVE (Pilot)

7 Comments Published by the ibt on Monday, July 30, 2007 at 3:10 AM.

The image “http://farm2.static.flickr.com/1331/944868405_136914ef4a.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Από σήμερα το IBLOGLIVE (form. iblog) τρέχει πιλοτικά το νέο του template και αποκαλύπτει την καινούρια του εικόνα. Βασισμένο στο "προσωρινά άσχημο" πλην μινιμαλιστικό design του Κ2, με εμφανείς επιρροές από το mood του iblog 2.0 αλλά και με ολοκαίνουριο όνομα και typeface, αυτό είναι το νέο IBLOGLIVE και θα σας αρέσει. Θέλετε δε θέλετε.


Τι αλλάζει στο
IBLOGLIVE?
Κατ'αρχάς αλλάζουμε όνομα. (Mην τα ξαναλέμε και γινόμαστε κουραστικοί όπως η TIM.) Αυτό συνέβη γιατί πρώτον, εμφανίστηκε στην Ελλάδα το www.i-blog.gr, ένας blog provider με τον οποίο μας χώριζε μόνο μια παύλα και υπήρχε κίνδυνος σύγχυσης ή ακόμη χειρότερα σύνδεσης του ονόματος αυτού του blog με τις κερδοσκοπικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου site. Και δεύτερον, διότι αποφάσισα να κάνω ένα makeover στο image του iblog, για να μη λένε πως η μάνα μου με στέλνει τζάμπα στο Brand Communication.

Επίσης, αλλάζω κι εγώ επιτέλους όνομα και γίνομαι από ομάδα, πρόσωπο κανονικό, με χέρια, πόδια και μαλλιά. Με λένε the ibt, παραπέμπω βέβαια στην τρισκατάρατη "ομάδα του iblog" αλλά πλέον προφέρομαι αη-μπη-τη. Όπως το Internet-Based Test του TOEFL, όπως ο Αη-Γιάννης ο Ρώσος και η British Telecom. Φυσικά ακόμα και ως IBT δε θα πάψω να αναφέρομαι στα bloggικά επιτεύγματα μου στο α' πληθυντικό γιατί όπως έχω προαναφέρει, εδώ μέσα είμαστε πολλοί.

Tagline: Μέχρι σήμερα δεν είχαμε σλόγκαν αλλά μόλις αποκτήσαμε ένα που έχει διπλή χρήση: Υπότιτλος και disclaimer.

Typeface:
Η Myriad πέθανε. Ζήτω η 45άρα Helvetica και τΟ CAPS LOCK.

Banner: Αυτό κάτι σας θυμίζει. Τα γνωστά "τηλεγραφόξυλα" όπως τα αποκαλούσε η φίλη και συνάδελφος Λουκρητία κάηκαν κατά τη μεταφορά του iblog στο Blogger 2.0 μια χιονισμένη μέρα του Φεβρουαρίου στο Κωλοχώρι. Σήμερα, τη θέση τους παίρνει ένας στύλος ηλεκτρικής ενέργειας "αγκαλιασμένος" με μια λάμπα, την οποία βλέπετε στο artwork του post. Τη φωτογραφία του banner την τράβηξα ο ίδιος ένα ανοιξιάτικο απόγευμα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ziegendorf. Επέμεινα στη συγκεκριμένη θεματολογία κυρίως για να κρατήσω κάτι από το παλιό iblog καθώς και γιατί το απόγευμα, ο ουρανός και τα αντικείμενα που φαίνονται να "χάνονται" σε αυτόν είναι αγαπημένα μου φωτογραφικά θέματα.

Flickr: Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα το Flickr κυρίως για image hosting. Από σήμερα όμως, το Flickr μου θα λειτουργεί παράλληλα με το IBLOGLIVE σαν photo blog στο οποίο θα ανεβάζω χιλιάδες λέξεις χωρίς να γράφω σεντόνια. Όπως όλος ο κόσμος δηλαδή.

Για να σας καθησυχάσω, το μόνο που δεν αλλάζει στο IBLOGLIVE είναι η απόλυτα ομφαλοσκοπική θεματολογία του που τόσο σας συναρπάζει. :-p


IBLOGLIVETRIVIA:

Το πρώτο δείγμα δουλειάς για την αλλαγή του iblog καταγράφεται στις 04 Νοεμβρίου 2006! Χρειάστηκαν δηλαδή σχεδόν εννέα μήνες για να φτάσουμε από το πρώτο moodboard στο σημερινό ανέβασμα του IBLOGLIVE.


(IBLOGLIVE and Clinical White - Rejected)

Η αρχική ιδέα για το IBLOGLIVE ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που τελικά υλοποιήθηκε. Το χρώμα του blog ήταν μαύρο και το θέμα του ήταν εμπνευσμένο από το Broadway!

Το LIVE του τίτλου ήταν αρχικά λύση ανάγκης αφού όταν ξεκίνησα το blog, το URL http://iblog.blogspot.com ήταν ήδη κατοχυρωμένο.

The image “http://farm2.static.flickr.com/1396/945316666_53b0725de2.jpg?v=0” cannot be displayed, because it contains errors.

(IBLOGLIVE London Alley - Rejected)

Tο iblog v2.0 φορούσε το ίδιο template για πάνω από δύο χρόνια. (09 Νοεμβρίου 2005 - 10 Φεβρουαρίου 2007.) Την 8η Φεβρουαρίου 2007, εν μέσω χιονόπτωσης, με laptop χαλασμένο πέρασα στο Νέο Blogger μέσω ενός κοινόχρηστου υπολογιστή της σχολής. Το blog μου, έχοντας εκατομμύρια spam comments έκανε δύο ώρες να αναβαθμιστεί και μου έβγαλε την πίστη μέχρι να μεταφερθεί επιτυχώς. Όταν τελείωσε η διαδικασία, διαπίστωσα πως το παλιό template δε δούλευε με το νέο Blogger.

(To μόνο screenshot από το iblog 2.0 που διασώζεται)

Έτσι, δύο μέρες αργότερα το iblog έγινε προσωρινά (για σχεδόν 6 μήνες) άσχημο φορώντας το μπλε K2.

Σε μια εφημερίδα αναφέρθηκα ως "η ομάδα του iblog".

Δείγματα από το προηγούμενο design του IBLOGLIVE είχαν χρησιμοποιηθεί στο portfolio μου για την είσοδό μου στο Πανεπιστήμιο!

Ο Matt και ο Dave νόμιζαν (και ακόμα ίσως νομίζουν) πως το iblog δεν ήταν το όνομα του δικού μου blog, αλλά η ονομασία των ηλεκτρονικών ημερολογίων, γενικώς. Έτσι ποτέ δεν αναφέρονταν στο blog μου αλλά στο "your iblog".

The image “http://farm2.static.flickr.com/1101/945316692_6d0bdc2d26.jpg?v=0” cannot be displayed, because it contains errors.

(IBLOGLIVE Afternoon 1 - Rejected)


Το Μάρτιο του 2007 είχα έτοιμο το καινούριο template του IBLOGLIVE και το μόνο που περίμενα για να το ανεβάσω ήταν η άδεια για τη χρήση της φωτογραφίας του banner από ένα μπουχέσα πλην εξαιρετικό φωτογράφο που βρήκα στο Flickr. Αφού τον παρακάλεσα, τον έγλυψα για τη δουλειά του (που είναι όντως καταπληκτική), του εξήγησα ότι το blog μου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, του περιέγραψα τη χρήση που θα γινόταν στη φωτογραφία του, του έδωσα τη διεύθυνση μου (και είδα πως όντως μπήκε στο blog), του υποσχέθηκα πως θα του δώσω credits, του ανέφερα το περιεχόμενο του IBLOGLIVE, περίμενα για 15 μέρες την απάντησή του. Τότε κατάλαβα πως είναι τόσο ψώνιο που δε θα έμπαινε καν στη διαδικασία να αρνηθεί ή να ζητήσει χρήματα κι αποφάσισα να του απαντήσω:
I would really appreciate if you were less rude and declined my request with an honest reply. I don't think I need you permission anymore. However, I would be very happy to suggest you where to stick it. Thank you very much for the inconvenience and the delay you caused me.
Ο τύπος δεν απάντησε ποτέ κι εγώ έμεινα χωρίς banner για 4 ακόμη μήνες.

(IBLOGLIVECONSTRUCTIONS στο Κελί)

Η έμπνευση για το banner του IBLOGLIVE μου ήρθε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Ξεκίνησα να φτιάχνω το template στις 4 το πρωί και τελείωσα στις 10:30.

Μόνο το alignment μου πήρε 2 ώρες.

Πριν από αυτή την αλλαγή δεν είχα δει πως είναι το Dreamweaver.



UPDATE: Λόγω παιδικής αρρώστιας του template, οι χρήστες Internet Explorer και Opera μπορούν να διαβάσουν αλλά και να γράψουν comments σε αυτό το post πατώντας
εδώ.

7 Responses to “IBLOGLIVE (Pilot)”

  1. # Anonymous Anonymous

    Καλορίζικο!!  

  2. # Anonymous Anonymous

    i luv the work. i luv the blog.
    με γεια!!!!

    ;)  

  3. # Blogger YO!Reeka's

    καλορίζικο, καλοτάξιδο!  

  4. # Anonymous Anonymous

    :-) Καλή δουλειά!  

  5. # Blogger the ibt

    Alex, ευχαριστώ.

    nassos k, χαίρομαι που ακούω καλές εντυπώσεις, ειδικά από εσένα. thanx!

    Yoreeka's, μου έσπασες σαμπάνια πάνω στο template?

    Artech, αμέσως εσύ να με χώσεις. :p  

  6. # Blogger ds

    Μ'αρέσει πολύ το νεό template. Μου θυμίζει το παλιό, αυτό πριν το "προσωρινά άσχημο".

    Δυστυχώς με το Opera browser δεν μπορώ να ανοίξω τη σελίδα με τα comments. Όμως για το blog σου και μόνο θα υποστώ το Firefox και ας θυσιάζω ταχύτητα και λειτουργικότητα  

  7. # Blogger the ibt

    Dynx, ευχαριστώ :)

    Όπως είδες έβαλα προσωρινά "σκαλωσιές" για αυτούς που δε χρησιμοποιούν FF.  

Post a Comment



 

Powered by Blogger.