Τα τραίνα που φύγαν. /Οι σταθμοί που έμειναν.

24 Comments Published by the ibt on Wednesday, November 14, 2007 at 7:29 PM.

The image “http://farm3.static.flickr.com/2358/2019704411_21a60b97dc.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Από σήμερα, το κίτρινο αστέρι του Eurostar δε θα φωτίζει το σταθμό του Waterloo. Το αστέρι που του έδινε λίγο πιο ευρωπαϊκό αέρα από ότι επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα, μετακόμισε λίγα μίλια βορειότερα, στον επιβλητικό σταθμό St Pancras (χαϊδευτικά Άγιος Πάγκρεας). Μπορεί να ακούγεται μελό, αλλά ίσως μου λείψει αυτό το μικρό κομμάτι Ευρώπης από το Waterloo: Οι ανακοινώσεις στα γαλλικά, οι βαλίτσες, τα καπέλα από τη Disneyland, οι λέξη Βρυξέλλες στον πίνακα αναχωρήσεων. Γιατί κάθε φορά που ταξίδευα από το Waterloo, στεκόμουν λίγο πάνω από τις πλατφόρμες του Eurostar και σκεφτόμουν την απέναντι πλευρά.

Από σήμερα το Waterloo έχασε το balance μεταξύ γιάπη και ταξιδιώτη, χρωματιστής βαλίτσας και μαύρου χαρτοφύλακα, χαμόγελου και μίζερου κοστουμιού, ενθουσιασμού και κουρασμένου 8ώρου. Ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής του αίσθησης όμως, θα μείνει πάντα ζωντανό χάρη στο όνομά του.

The image “http://farm3.static.flickr.com/2049/2019705023_7a0abcde03.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

*Το Waterlloo είναι ο σταθμός που συνδέει καθημερινά χιλιάδες commuters του αγγλικού Νότου με το Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένου και με εμού που δεν είμαι commuter.
**Στη φωτογραφία, o Matt την ώρα που περιμένουμε το τραίνο για Παρίσι.

24 Responses to “Τα τραίνα που φύγαν. /Οι σταθμοί που έμειναν.”

  1. # Blogger alienlover

    ο Ματ έπαιξε στα Χάρι Πότερ;  

  2. # Blogger Lukas

    Check out my blog :D

    http://lukastdouglas.blogspot.com/  

  3. # Blogger Helena

    Ωραίο τεμάχιο ο Matt...  

  4. # Anonymous Anonymous

    Πόσο ζήλευα όταν ήμουν έφηβη,ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ...
    :)

    aurelia aurita  

  5. # Anonymous Anonymous

    Αν πω ότι τα ζήλεψα κι εγώ τα μαλιά θα θεωρηθώ ομοφυλόφιλος; :P  

  6. # Anonymous Anonymous

    hey everyone :) IBT translated all your comments for me so here is what I have to say...

    alienlover: I do NOT look like ron from harry potter! we have similar hair colour thats about it! (I'm not offended or anything I just don't see the resemblance)

    lukas: fuck off and advertise your crappy blog somewhere else! axaxaxa

    elenalda: IBT showed me a photo of you, you're cute too :P

    anonymous: thanks I'm glad you like my hair colour :) IBT informs me that greeks find it "exotic" ...? lol

    sebkom: thank you also, and no saying that does not make you gay! xaxaxa  

  7. # Anonymous Anonymous

    funny funny funny.  

  8. # Blogger the ibt

    Μάλιστα... Μελούρα για το Eurostar έγραψα και καταλήξαμε όλοι να μιλάμε για τις τρίχες του ginger.

    Alienlover, ο Matt τσαντίστηκε όταν του μετέφρασα το σχόλιό σου όπως τσαντίζεται και ένας φίλος μου (γκουχ!) όταν τον σταματάνε στο δρόμο και του λένε "έλα στο σπίτι μου και ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ" επειδή μοιάζει με έναν παρουσιαστή.

    Luke, your name is Luke. Why did you make a blog named Lukas Ντούγκλας; I am very happy to be the motive for the beginning of your blogging career.

    Elenalda, τέτοια ακούει και παίρνουν τα ginger μυαλά του αέρα.

    Aurelia, είσαι σίγουρη; Θα έτρωγες τρελό κράξιμο στο σχολείο. Μέχρι και στην Αγγλία που δεν είναι τόσο ασυνήθιστο υπάρχει ένα ηλίθιο χλευαστικό/ρατσιστικό/bully θέμα με τους gingers.

    Sebkom, γιατί δεν τα βάφεις;

    Matt, I swear, this is the last time I translate anything to you. :p However, I'm so proud of teaching you the Greek laughter "xaxaxaxa" which is not pronounced "ksaksaksaksa" but "hahahaha" as in the rest of the World.

    Soo, you're crazy.  

  9. # Blogger L' Aesthete Soleil

    IBT, oι Άγλλοι αν μπορούσαν, θα αποσχίζονταν από την υπόλοιπη Ευρώπη για να ενωθούν με την Αμερική. Δε βλέπεις ότι μονίμως δημιουργούν προβλήματα προκειμένου να μπορούν να εισβάλλουν οι Αμερικανοί σε όλες τις ευρωπαϊκές υποθέσεις; Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό. Ιδιαίτερα με τον Tony.  

  10. # Blogger Idάκι

    Matt, my apologies but dearest Alienlover just nailed it. Not just Rupert Grint - you're totally Ron bemusedly staring at a Muggle-crazy railstation in that photo.

    Waterloo: the end of an era
    Το Eurostar δεν θα περνά πια έξω από το παλιό μου σπιτάκι στο Λονδίνο... κλαψ! Από την άλλη, έχω εντυπωσιαστεί με το πώς φτιάξανε το St. Pancras. Πάντα μ'άρεσε αυτός ο σταθμός εξωτερικά και δείχνει ουάου εσωτερικά (στις φωτό). Τώρα πρέπει να κλείσω δωμάτιο στο ξενοδοχείο μόλις ανοίξει το 2009 ;)

    [in a very bad mood cause they just blocked Facebook @ work]Καλημέρες[/badmood]  

  11. # Anonymous Anonymous

    Αχ τι χαρά!!
    Οι EMOs στην Αγγλία βγαίνουν και σε κόκκινο;

    Μούρλια!  

  12. # Blogger alienlover

    Matt, i didn't mean you played Ron, but you look like the twins :P
    Take it as a compliment! And yes, we do find red hair really exotic!!  

  13. # Blogger Lukas

    You're a GEEK not Greek!  

  14. # Blogger wahia

    Εννοείται ότι μεταξύ του κουλού επικήδειου(έτσι δεν γράφεται;) για το Γουοτερλου και τα σουπερ μαλλιά του Ματ θα σχολιάσουμε το δεύτερο!! Όπως ένας φίλος μου που είχε κάνει πάρτυ για να γιορτάσει το τραμ(!). Τι κόλλημα κι αυτό με τα μέσα μεταφοράς.
    :))  

  15. # Blogger the ibt

    l'aesthéte Χρήστο, ένα σας λέω: έχω ακούσει από Άγγλο να λέει "We're the 51st State"

    Idάκι, το ήξερα πως μόνο εσύ θα με καταλάβαινες! It is the end of en era! Πάντως για να πούμε και του Πάγκρεας το δίκιο, ο νέος σταθμός είναι απίστευτος! Είδα κι εγώ φωτογραφίες στο Flickr και εντυπωσιάστηκα. Θα πάω μια βόλτα το Σ/Κ να τον δω κι από κοντά. Σας έκλεισαν το Facebook?? Μα τι σας έχουν αφήσει ανοιχτό πια;

    Χα.πε. ο Matt δεν είναι emo. Έχετε παρασυρθεί μάλλον από το πρόσφατο emo fad της Ελλαδας που χαρακτηρίζει εσφαλμένως κάθε άνθρωπο με μακριά μαλλιά, emo. Είπαν της γριάς να χέσει.

    Luke, fuck off.

    Wahia, φαντάσου να καθάριζες τουαλέτες και σκάλες στο Garre du Nord και να σου έπαιρναν το Eurostar! Πώς θα ένιωθες; Αν και πάλι, δεν είναι το ίδιο γιατί το Λονδίνο μοιάζει ένα σίχαμα μπροστά στο Παρί. Και ο λονδρέζικος αέρας που κουβαλάει το High Speed 1 μάλλον σας μολύνει εσάς τις "Παριζιάνες". FYI, την Τρίτη στο Waterloo έκαναν αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Eurostar. Όσο για το πάρτι του φίλου σου, είναι εκπληκτικό σαν σύλληψη, τελείως κουλό!  

  16. # Blogger Loucretia

    Ααααα, ο Matttt!! Τι κανει αυτη η ψυχη;; Ωραια φωτογραφια, θα πρεπει το Eurostar να την παρει για διαφημιση!!

    (μη τον αφησεις να το βαλει σε systran, να του το τρανσλεϊτ εσυ μικρε, ιμιντιατλυ) :-ΡΡΡ  

  17. # Blogger Helena

    Well, Matt it's not bad to look like a Weasley! :P I know, you don't really look like him but gingerheads here are so rare and every time I see one (and he's usually foreign) I'm like "omg RON!" in my head.

    (Ibt σόρι για το εντελώς άσχετο σχόλιο)  

  18. # Anonymous Anonymous

    Matt,I wouldn't say exotic,but amazingly sunny!And I don't think you look like Ron AT ALL,you're waaay cuter:)

    Ibt,σίγουρη,σίγουρη(βέβαια ως γνωστόν ότι έχεις δεν το εκτιμάς,αλλά από τη σκοπιά του μη έχοντος,τα θέλω..!)

    Δεν ξέρω αν με επηρέασε και το γεγονός πως στο Λύκειο είχα έναν συμμαθητή,ψηλέα και παιδαρά,με αυτό ακριβώς το μαλλί και φακιδοφόρο-αγγελικό-πρόσωπο.Κάθε πρωί που μαζευόμασταν στο προαύλιο για την προσευχή,όλα τα κορίτσια επικεντρωνόμασταν σε ένα κεφάλι που μέσα στα μαύρα φεγγάρια, έλαμπε σαν ήλιος...:)

    aurelia aurita  

  19. # Blogger electronic396

    ...κοίταξε...πιστεύω....ότι οι άγγλοι δεν είναι παραπάνω κολημένοι με την αγγλία όσο ο μέσος νεοέλληνας την super duper ouaou ελλάδα του που τον πη@@ει όλη μέρα και λέει και ευχαριστώ:)
    πάντως για να το λές κάτι ξέρεις:)lol:)
    και κάτι άλλο...ρε ibit....αν στην δουλειά σου βάζεις την ίδια καλλιτεχνική φλέβα που βάζεις και στις photos σου...θα γίνεις περιζήτητος:)lol
    p.s=απόψε έμαθα οτι θα πατήσω και εγώ το πόδι μου για κανα 5ήμερο εκεί σε κάτι μήνες(ελπίζω και κατα το 2009 μονιμα)..:)..να δω επιτέλους τι λέει αυτό το χωριό σε μέγεθος χώρας που αγαπάς και μισείς τόσο πολύ ταυτόχρονα....ahh.....το
    μόνο που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι....LONDON BABY:)  

  20. # Blogger the ibt

    Loucretia, αν τον άφηνα να παίζει με το systran δε θα καταλάβαινε τι πέραση έχει στις Ελληνέζες και δε θα ετοίμαζε τώρα βαλίτσες για Ελλάδα.

    Elenalda, εδώ είμαστε η πηγή του άσχετου σχολίου και τα επιβάλουμε.

    Aurelia, σήμερα μου έλεγε ότι έφαγε όλα τα σχολικά του χρόνια μισώντας τα μαλλιά του και μόλις ανακάλυψε πως υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη όπου οι κοκκινομάλληδες είναι super cool! Σας τον πακετάρω.

    E396, μα δεν είπα ότι οι Άγγλοι είναι κολλημένοι με την Αγγλία αλλά ΑΠΟκολλημένοι από την Ευρώπη. Να φανταστείς, αποκαλούν όλους τους λαούς κάτω απ' τ' αυλάκι (Μάγχη), "Ευρωπαίους" εκτός φυσικά από τους εαυτούς τους! Τη δουλειά μου ας την, είναι πονεμένη ιστορία. Καλώς να μας έρθεις. Το Λονδίνο είναι τρομερό, θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει ακόμα πιο ανυπόμονο για το 2009.  

  21. # Blogger L' Aesthete Soleil

    Ωστόσο να πω ότι είναι καλό να μην περιμένεις τα Χριστούγεννα να είναι του Ντίκενς. Ο δήμος της πρωτεύουσας αποφάσισε να μειώσει τα έξοδα για τον στολισμό της πόλης καθώς δεν βγαίνει. Οπότε λαμπάκια θα δεις στο trafalgar, στο knightsbridge, στο Picadilly και γενικά σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης. Η Αθήνα τα Χριστούγεννα είναι πολύ πιο όμορφη σε σχέση με το Λονδίνο... (όχι βέβαια σαν την Βιέννη και το Αμβούργο!)  

  22. # Blogger Σοφία

    Λοιπόν, κι εμένα μ' αρέσουν οι τζιντζεράτοι, αλλά θα πω μόνο για το Eurostar. Βασικά στεναχωρήθηκα πολύ που έφυγε από το Waterloo. Πρώτον γιατί με βόλευε πολύ ο σταθμός (πού να τρέχω τώρα στο St Pancras!) και δεύτερον γιατί μου άρεσε η ιδέα τόσων Γάλλων που έρχονταν καθημερινά στο Βατερλώ θέλοντας και μη. Χεχε.

    Όσο για τους Άγγλους και την Αγγλία, η άποψή μου είναι ότι δεν είναι καθόλου κολλημένοι με τη χώρα τους (κάθε άλλο), αλλά σίγουρα είναι αποκολλημένοι από την Ευρώπη.  

  23. # Anonymous Anonymous
  24. # Anonymous Anonymous
Post a Comment



 

Powered by Blogger.