Όποιος τη νύχτα περπατεί.

11 Comments Published by the ibt on Friday, March 03, 2006 at 1:32 AM.


Απόψε είχα βγει στους δρόμους. Έψαχνα εφημερεύον φαρμακείο. Τις λίγες φορές που βγαίνω πλέον έξω, καταλαβαίνω πόσο σκατά τα έχω κάνει στη ζωή μου. Γιατί τότε μόνο συνειδητοποιώ ότι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μου, έξω από τους τοίχους του δωματίου μου, υπάρχει ένας κόσμος που καθημερινά ζει και εξελίσσεται ενώ εγώ σαπίζω απέναντι από 1600X800 pixels. Ναρκωμένος στη φωλιά μου, αδιαφορώ για τα πάντα. Αν συνεχίσω έτσι, σύντομα θα ξεχάσω να περπατάω και να αναπνέω.

Στο iblog πλέον γράφω με το ζόρι. Μόνο και μόνο για να μη δυσαρεστήσω τους τακτικούς αναγνώστες. Δεν έχω τίποτα να γράψω. Κάποτε έγραφα για τη ζωή μου. Τώρα το blog είναι η ζωή μου. Το blog, το internet και το computer. Τίποτα πιο πέρα.

Φυσικά για όλα αυτά φταίω μόνο εγώ. Και το αναγνωρίζω. Μέσα όμως στην τρύπα που έχω πέσει, όλα είναι σκοτεινά και μαύρα. Η έξοδος μοιάζει να βρίσκεται πολύ ψηλά για να τη φτάσω. Κανείς βέβαια δεν πρόκειται να με βγάλει από αυτήν, όσο κι αν φωνάξω, όσο κι αν κλαφτώ στο blog μου.

Πώς ζούσα όμως παλιότερα; Πώς είναι αυτό το «φυσιολογικό» που επιζητώ και θέλω να ξαναζήσω; Μήπως τελικά η ζωή είναι τόσο βαρετή από τα 18 και μετά, και πρέπει να αρχίζω να συμβιβάζομαι; Έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω πως αυτό που ζω δεν είναι αληθινό. Πως χρειάζομαι ένα γερό χαστούκι για να ξυπνήσω.

Από αύριο αρχίζω να ψάχνω στα σοβαρά δουλειά. Και ελπίζω η αναζήτηση εργασίας να έχει βαρύ χέρι.

11 Responses to “Όποιος τη νύχτα περπατεί.”

  1. # Anonymous Anonymous

    Να πω ότι είσαι για πολλές σφαλιάρες; Θα το πω!!

    Η ζωή τώρα αρχίζει μικρό μου, απλά δεν μπορεί να σε βρει όταν της κρύβεσαι!  

  2. # Anonymous Anonymous

    Η έξοδος αγαπητέ μου βρίσκεται στον Σεπτέμβριο και κάμποσα χιλιόμετρα βορειοδυτικά απο'δώ, κι όσο να πείς, εκτός φοβερού απροόπτου είναι βέβαιη!
    Κατάλαβες δηλαδή?Κλαιν'οι χήρες κλαιν κι οι παντρεμένες!!!  

  3. # Anonymous Anonymous

    ειχα γραψει και εγω ένα σχόλιο και για κάποιο λόγο δεν τυπώθηκε...Δεν διέφερε και πολύ απο αυτά που σου έχουν γράψει...Δεν μπορώ να σου πω τίποτα παραπάνω...Υγιής είσαι, έξυπνος είσαι, οι δικοί σου άνθρωποι είναι δίπλα σου και σε λίγο καιρό θα ζεις το όνειρο σου ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΣΑ ΛΕΣ;;;;;; ε όχι ρε φίλε......  

  4. # Anonymous Anonymous

    ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ!!

    (χαστουκι δε ζητησες;;)

    :-ΡΡΡ  

  5. # Anonymous Anonymous

    Μην με παρεξηγήσεις γι' αυτά που θα γράψω, δεν έχω καμία διάθεση να σου κάνω την έξυπνη, ή να σε μπριζώσω, γενικότερα.
    Απλά νομίζω είσαι πολύ μικρός για να παραπονιέσαι ΑΠΟ ΤΩΡΑ για τη ζωή. Έτσι κι αλλιώς, δεν μπορείς να μιλάς γενικά για τη ζωή, γιατί ζεις μόνο τη ζωή του Παναγιώτη, δεν ζεις τη ζωή τη δική μου, ούτε της Νόπης, ούτε της Μαρίας, ούτε της Σοφίας, ούτε του Μάνθου, ούτε της Δώρας, ούτε του Λάζαρου, ούτε ΚΑΝΕΝΟΣ άλλου, για να ξέρεις τί γίνεται στις δικές τους ζωές και να είσαι σε θέση να κρίνεις αν είναι βαρετές ή όχι. Τέτοιες γενικεύσεις είναι αδύνατες. Αν βρίσκεις λοιπόν τη ζωή ΣΟΥ βαρετή, στο στάδιο που βρίσκεσαι τώρα (στο οποίο φαίνεται να ξεχνάς ότι σύντομα θ' αλλάξει και θα προσεγγίσει αυτό που έχεις στο μυαλό σου για το μέλλον σου), δεν έχεις παρά να κάνεις προσπάθειες να την αλλάξεις, να της βρεις ενδιαφέροντα. Ήθελα μόνο να σου πω, μην προκαλείς τη ζωή (ΣΟΥ) μ' αυτές τις σκέψεις και τα αισθήματα, γιατί θα βρει εκείνη τρόπο να σου δείξει πόσο ενδιαφέρουσα μπορεί να γίνει, χωρίς όμως ο τρόπος της να είναι αυτός που θα επέλεγες εσύ. Σου έμεινε ελάχιστο διάστημα μέχρι να βρεθείς στο χώρο που λαχταράς κι ονειρεύεσαι, προσπάθησε να περάσεις καλά, δεν είναι τόσο δύσκολο, στο κάτω-κάτω. Άνοιξη και Καλοκαίρι έρχονται - του πούστη! Θα τα περάσεις μιζερεύοντας "γιατί είναι τόσο βαρετή η ζωή μετά τα 18"?????????????!!!!!!!! Η κάθε σου μέρα διαμορφώνεται απ' αυτά που σκέφτεσαι. Αν δεν σκέφτεσαι ωραία πράγματα και δεν τα πραγματοποιείς αυτά τα ωραία πράγματα, τότε χαραμίζεις άδικα τις μέρες σου. Δεν είναι κρίμα;  

  6. # Anonymous Anonymous

    Mairi tha gineis i ginaika mou? (Ki as eimai gay)

    Auta pou grafeis einai katapliktika kai simfwnw apolita :)  

  7. # Anonymous Anonymous

    Τώρα πρόσεξα ότι όλοι γράφουν μ' ελληνικούς χαρακτήρες.
    Ζητώ συγνώμη.  

  8. # Anonymous Anonymous

    Να τα και τα ζευγαρώματα. Κουφέτο μου το κάνατε εδώ μέσα; henry gay... εεε.. grey ήθελα να πω, η Μαίρη είναι κατά του γάμου! Τώρα για το gay γάμο δεν ξέρω...  

  9. # Anonymous Anonymous

    Αγαπητέ Henry Grey,

    Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την εκπληκτική ηλεκτρονική πρόταση γάμου, με κολακεύεις αφάνταστα!! Αλλά α) αυτά που γράφω δεν είναι αυτούσια δικά μου, τ' άκουσα στο Διαλογισμό, αισθάνομαι ότι με εκφράζουν, με βοήθησαν πολύ σε στιγμές απελπισίας και τα μεταφέρω στο μικρό ξάδελφο με την ελπίδα να τον βοηθήσουν κι εκείνο, έστω κι ελάχιστα, σε σημεία που ίσως αισθάνεται ν' αναρρωτιέται πολύ ή αν αισθάνεται διχασμένος ή χαμένος σε συναισθήματα, και β) οφείλω να σου φανερώσω ότι είμαι 35 χρονών και πράγματι δεν ιδρώνει τ' αφτί μου ιδιαίτερα για γάμους και τεκνοποιήσεις.

    Ενδιαφέρομαι για άνδρα πάνω - κάτω στην ηλικία μου, που να μην είναι φλώρος, να μην αισθάνεται επαναπαυμένος σ' αυτά που γνωρίζει για τη ζωή του αλλά να του αρέσει η αναζήτηση η εσωτερική, που σκοπό έχει την προσωπική του βελτίωση σαν άνθρωπος, και από εκεί και πέρα η συνακόλουθη βελτίωση της ζωής του. Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι τα μαθήματα δεν τελειώνουν ποτέ, που δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, ούτε να ειρωνευτούν, αλλά να ΣΚΕΦΤΟΥΝ πριν μιλήσουν. Που δεν είναι απόλυτοι και έχουν σεβασμό για τους άλλους. Επίσης: να μη νομίζουν ότι είναι ανεπανάληπτοι στο σεξ, γιατί εκεί την πατάνε όλοι και χάνω το ενδιαφέρον μου.

    Έχεις κάτι υπ' όψιν σου;;;;;;;;;;;;;;;;

    (Παναγιώτη, don' t worry, δεν έχω καμιά διάθεση να κάνω κουφέτο το blog σου!!)  

  10. # Anonymous Anonymous

    Αγαπητέ Henry Grey,

    Σ' ευχαριστώ πολύ για την ηλεκτρονική πρόταση γάμου, με κολάκεψες πάρα πολύ!!

    Όμως ρε παιδί μου, είναι αρκετά προχωρημένο για μένα αυτό... Κι η "πρακτική" άποψη του ζητήματος;;... Αυτό, πού το πας;;...

    Εγώ απ' την άλλη πλευρά τρελαίνομαι να διαβάζω αυτά που γράφουν οι φίλοι του μικρού ξάδερφου γιατί τα λένε απίθανα! Σταράτα, έξω απ' τα δόντια, έχουν καταπληκτικό χιούμορ και τους βγάζω το καπέλο!

    Παναγιώτη εύχομαι ν' αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι αναγνώστες του blog σου και να γίνει ένας τόπος ατέλειωτου χαβαλέ κι ευχαρίστησης (χωρίς να πάψει βέβαια ποτέ ν' αποτελεί το χώρο που νιώθεις ελεύθερος να βγάζεις τα εσώψυχά σου).

    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ' ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ!  

  11. # Anonymous Anonymous

    Εεεε.... sorry για τη διπλή καταχώρηση, όταν έγραψα την πρώτη δεν εμφανίστηκε πουθενά και πίστεψα ότι δεν καταγράφηκε.

    Όπως και νά 'χει, ...sorry για την πολυλογία Παναγιώτη!!  

Post a Comment



 

Powered by Blogger.