Super Uncool.

8 Comments Published by the ibt on Tuesday, September 30, 2008 at 9:34 PM.

Υποφωτιστικόν
(το πρωήν φωτιστικό μου)

Έχω βάσιμες υποψίες πως κάποιος δε γουστάρει που παραμελώ το blog και μου στέλνει διάφορα σουρεάλ συστημένα έξω από την πόρτα μου. Πριν από λίγο ξανάζησα το προηγούμενο post σε μια πιο -να-ανοίξει-η-γη-να-με-καταπιεί- βερσιόν.

Ως άνδρας κλινοφιλής ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και μιλούσα με μια από τις χιλιάδες ξαδέλφες από την Ελλάδα στο MSN. Ξαφνικά ακούω την πόρτα μου να χτυπάει: "Knock knock!" (έτσι χτυπάνε οι πόρτες στα Αγγλικά). Πριν προλάβω να σηκωθώ ή έστω να απαντήσω, βλέπω το πόμολο να γυρνάει! "Just a second!" φωνάζω σκεπτόμενος ότι είναι η Ρούλα, από δίπλα. Σηκώνομαι, ναι με τα βρακιά πάλι, και ανοίγω την πόρτα. Βλέπω δύο άγνωστους άνδρες, ο ένας μπροστά μου θύμιζε κάτι που δεν μπορούσα να αποσαφηνίσω, και ο άλλος πίσω του μου θύμιζε κάτι πολύ συγκεκριμένο: Αυτά τα αποκριάτικα γυαλιά που έχουν ενσωματωμένα φρύδια, μύτη και μουστάκια. Η μουτσούνα αυτή μάλιστα είχε και ένα dossier και σημείωνε. Τους κοιτάω με βλέμμα FAQ αλλά δεν μιλάω, περιμένω μόνο να μου πουν να ντυθώ για να με συλλάβουν.
-Hello ****, (με αποκαλεί με το μικρό μου) do you mind if we take a look at your room? ρωτάει ο άνδρας Α, προσπαθώντας να μην με κοιτάει στα βρακιά. Εκείνη τη στιγμή κάνω δύο τραγικές διαπιστώσεις: Πρώτον ο άνδρας Α είναι ο σπιτονοικοκύρης μου τον οποίο είχα δει μια φορά πέρσι. Δεύτερον το δωμάτιό μου είναι σαν την Πλατεία Κουμουνδούρου.
-Erm, sure, but it's kind of messy. (Πανικός, ντροπή, πανικός.)
Τότε ο landlord κάνει στην άκρη, κάνω κι εγώ στην άκρη και πλησιάζει στο δωμάτιό μου η μουτσούνα με το dossier. Στέκεται μόλις ένα βήμα μακριά από την πόρτα (από διακριτικότητα φαντάζομαι) και βάζει ένα tick στα χαρτιά του. Εγώ εκείνη την ώρα προσπαθώ με το βλέμμα μου να κάνω νόημα στα ασιδέρωτα ρούχα να σιδερωθούν και να μπουν στις ντουλάπες τους, στα άδεια μπουκάλια νερό να πάνε στα σκουπίδια και στο κρεβάτι να στρωθεί. Το MSN κουδουνίζει. Η έκφραση μου έχει τόσο τρόμο που ο landlord προσπαθεί να με καθησυχάσει πιάνοντάς μου την κουβέντα.
-How are you ****?
-Finethanks.
Η μουτσούνα με ευχαριστεί και βγαίνει από το δωμάτιο. Κλείνω την πόρτα μου, στέκομαι λίγο, απορώ, ξαναπορώ και επιστρέφω στο MSN.

Λίγα λεπτά αργότερα, καθώς άκουγα μουσική από τα ακουστικά και εξιστορούσα στην m πως κατάφερα να εμφανιστώ ημίγυμνος ακόμα και μπροστά στον σπιτονοικοκύρη μου, βλέπω με την άκρη του ματιού μου μια κίνηση στο παράθυρό μου, σαν κάποιος να μου πετάει πέτρες. Βγάζω το ένα ακουστικό και κοιτάω το παράθυρο. "Μπα ιδέα μου". Πριν το ξαναβάλω, ακούω μια πέτρα να χτυπάει το τζάμι! Σκέφτομαι πως ή κάποιος μου κάνει πλάκα ή ο Dave (από το δίδυμο Matt&Dave) περνάει από κάτω και θέλει να με χαιρετίσει (το έχει ξανακάνει). Πλησιάζω διστακτικά στο παράθυρο αλλά δεν βλέπω κανέναν. Ταυτόχρονα ακούω την εξώπορτα, στον κάτω όροφο, να χτυπάει.

Με το βρακί (μυαλό δεν έβαλα) και με τους Homer Simpsons στα πόδια πάω να ανοίξω, σκεπτόμενος πως κάποιος από τους συγκατοίκους είχε ξεχάσει να πάρει κλειδιά. Γυρίζω το πόμολο και τι βλέπω: Τη μουτσούνα να πετάει πέτρες στα παράθυρα! Δε μιλάω, αφήνω το ύφος "τιθεσαποτηζωημουχριστιανέμου" να κάνει τη δουλειά του. Η μουτσούνα κουνώντας τα φρύδια και τα μουστάκια μου ζητάει συγνώμη, μου ξανασυστήνεται "I was doing some energy checks in your house earlier" (3 λεπτά νωρίτερα) και με ενημερώνει πως έχασε το PDA του κάπου στο σπίτι. Τον αφήνω να περάσει κι εκείνος αρχίζει να αλωνίζει τα δωμάτια. Φέρνει σκάλες, ανεβαίνει στη σοφίτα, κατεβαίνει στο υπόγειο, πουθενά το PDA. Στο τέλος εμφανίζεται από κάπου και η Ρούλα (για να συμπληρωθεί το καστ της φαρσκομωδίας Τσιβιλικικών προδιαγραφών) και γελώντας ρωτάει τι συμβαίνει και τρέχω με τα σώβρακα πίσω από τα μουστάκια. Με συνοπτικές διαδικασίες του τον πασάρω και επιστρέφω στο δωμάτιό μου για να ντυθώ, να γράψω αυτό το post και ένα post-it: Να αγοράσω μια emergency ολόσωμη φόρμα (αστροναύτου) και να την κρεμάσω πίσω από την πόρτα.

Super Cool.

22 Comments Published by the ibt on Tuesday, September 16, 2008 at 4:52 AM.

SUN
OK διακόπτω τη ροή του προγράμματος για να γράψω ένα από αυτά τα αναπάντεχα πλην ανεκτίμητα ποστ που γράφονται κυριολεκτικά "live" για να μην ξεχαστούν.

Μία το βράδυ. Είμαι στο MSN με μία από τις χιλιάδες ξαδέλφες μου από την Ελλάδα, την m. Τη συνομιλία μας την έχω ξεκινήσει εγώ με τη λέξη "πλήττω".

Ξαφνικά χτυπάει η πόρτα. Είμαι με το σώβρακο, λέω "just a minute please" σηκώνομαι, φοράω το τζην και πάω να ανοίξω. "HEEEEY MAAATE!" λέει η Ρούλα με το που με βλέπει κι εγώ μεταφέρομαι χρόνια πίσω, στα κυριακάτικα βράδια του '95 που βλέπαμε τους μάγους που σκυλοπνίγονταν αλυσοδεμένοι μέσα σε πισίνες στο ΜΠΡΑΒΟ του Σαρτίνι, αυστηρά μέχρι τις 10 γιατί την επομένη είχαμε 4η δημοτικού. (Για όσους αναρωτιούνται, η Ρούλα είναι ο συγκάτοικός μου από το Essex που έχει το καρέ και το οξυζενέ της πρώην Εθνικής μας Τηλεπαρουσιάστριας.) Έχω σαστίσει από την ξαφνική αγάπη του (η Ρούλα δε με χώνευε και μάλιστα μου μιλούσε με το ζόρι μέχρι πέρσι) και προσπαθώ να χαμογελάσω από ευγένεια.
Εγώ: Hey Chris!
Ρούλα: How was your summah?
Εγώ: Great!
Ρούλα: Where did you go, just Greece?
Εγώ (με ύφος "άσε μας" για το just): Yes, I went to the islands and did my work experience too.
Εκείνη τη στιγμή η Ρούλα γυρίζει και φωνάζει μία σάπια γκόμενα που σέρνει μαζί του (και οι δύο βρωμάνε αλκόολ)
Ρούλα: This is my mate, P, he's GREEK.
Εγώ: (Ύφος Ελγινίου μαρμάρου)
Σάπια Γκόμενα: Are you really Greek?
Εγώ: Yes. (Έχω και σφραγίδα στον κώλο)
Σ.Γ.: Where from?
Εγώ: Athens.
Σ.Γ.: Oooh, my best friend comes from an area near Athens!
Εγώ: Really?
Σ.Γ: Yes, she's from a place called....ummm... Londress?
Εγώ: Londress?
Σ.Γ. Yes, it's a town with a very... Βritish name!
Eγώ: Hmm, I don't know what you mean. (Την Κινέτα λέει;)
Σ.Γ. Your socks are super cool. (Άσχετο)
Εγώ (κοιτάζοντας την κάλτσα): Thanks.
Ρούλα: His sleepers are super cool! (σηκώνει τον Homer Simpson από το πάτωμα και προκαλεί την Σ.Γ. να τον φορέσει. Η Σ.Γ. τον φοράει κι εγώ παθαίνω υστερία στο mute βλέποντας κάποια Σ.Γ. που πρώτη φορά γνωρίζω να φοράει τις Homer Simpson "super cool" παντόφλες μου.)
Εγώ: (χαμογελάω με ένα τόνο 'βγαλτεστώρα')
Ρούλα (διακόπτοντας το happening με τις παντόφλες): What did you get from the Choon (?) the last time he went away?
Εγώ: Τσουν;
Ρούλα: Yeah, what did you get? Because I got chocolates!
Eγώ: Who? What?
Ρούλα (φέρνοντας ένα κουτί σοκολατάκια με τη σημαία του Καναδά από το δωμάτιό του): Andrew! What did he bring you the last time he went away?
Εγώ (με υποψίες ότι η Ρούλα έχει πάρει κάτι βαθιά ληγμένο αφού ο Andrew έχει να εμφανιστεί στο σπίτι από τον Μάιο και η τελευταία φορά που ήταν στον Καναδά ήταν τον Ιανουάριο, άρα τα σοκολατάκια είναι τουλάχιστον 9 μηνών και τα θυμήθηκε σήμερα): Ι really can't remember.
Ρούλα: You must got something really nice.
Εγώ: Ummm...?
Ρούλα: Did you find the house messy? (Κι άλλη αλλαγή θέματος)
Εγώ: No, it's alright... (ήταν μπουρδέλο όταν ήρθα αλλά τι να έλεγα...)
Ρούλα: Υοu see me and Dave cleaned it last week but on Friday we got so trashed and we fucked everything up.
Εγώ: It's ΟΚ, we can clean up before the new people come. (Περιμένουμε νέους συγκατοίκους)
Σάπια Γκόμενα: Boys are disgusting!
Εγώ: You know, I think that for a boys house, our house is spotless. I bet your house is dirtier than ours.
Ρούλα (δείχνοντας προς το μπάνιο): Yeah! Go right now to the bathroom to see, YOU WON'T FIND A SINGLE PUBE.

Λίγο αργότερα, αφού μου δείχνει το καινούριο του iPhone και μου λέει άλλες 40 φορές πόσο χαίρεται που με βλέπει ξανά (άσε μας) η Ρούλα και η Σάπια Γκόμενα με καληνυχτίζουν και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σημειώστε ότι όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε 3 λεπτά, ενώ η αποκωδικοποίησή τους μου πήρε τουλάχιστον μία ώρα. Όταν έκλεισα την πόρτα άρχισα να γελάω δυνατά (γιατί από μέσα μου είχα ήδη ξεκαρδιστεί μετά την σοβαρότατη προτροπή της Ρούλας προς τη Σάπια Γκόμενα να ψάξει για π**τσοτριχες στο μπάνιο μας.)

Κάτι τέτοια ζω στην Αγγλία και σκέφτομαι πως ο αλκοολισμός δεν είναι και τόσο κακό πράγμα για εμάς τους 'καθαρούς'.

Comments εδώ.

Τέλειωσαν τα ψέμματα.

18 Comments Published by the ibt on Sunday, September 14, 2008 at 1:34 AM.

The End of Blue

Επιστρέψαμε. Και στο Γιουκέη και στο μπλογκ. Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση αυτού του εισαγωγικού τοστ: Είχα να περάσω τόσο ωραίο καλοκαίρι από τότε που έβγαζα δόντια, η καλοκαιρινή πανελλαδική tour της Έφης Θώδη είχε λιγότερες στάσεις από τη δική μου, εχθές, μέσα σε τρεις ώρες άλλαξα εποχή, αυτή τη στιγμή είναι χειμώνας, φοράω κασκόλ, βήχω και τρώω ΙΟΝ αμυγδάλου.

Μέσα σε όλα αυτά έχω και ένα άλφα πλεόνασμα συσσορευμένης πληροφορίας που πρέπει να καταγράψω και να μεταλαμπαδεύσω στις επόμενες γενιές. Ενδεικτικά αναφέρω τίτλους επικείμενων post που περιμένουν στην ουρά από τον περασμένο Απρίλιο:

Πέντε πένες ρε φιλαράκο / Λαμπάδα στο μπόι μου / (αν)Ορθόδοξο Πάσχα / Ποδαρικό στην Ελληνική διαφήμιση / Γεννητούρια (No 289) / Σάντα Ειρήνη / Βλέννωρ Βλεννόρροια (© VSO™) / Οι κάγκουρες κι εγώ / Deaf Islands - Πώς είπατε; / Λευκass "Έχει και πισίνα" / 36 ώρες ατόφιου καλτ / Το ναρκοτέστ των Αθηνών / Sun βγεις στον γυρισμό για την GB /

Όπως καταλαβαίνετε θα μας πάρει ένα χειμώνα όλο αυτό αλλά θα περάσουμε υπέροχα, ρίξτε ποπ κορν στη στόφα.

Κι επειδή σήμερα μας φυσάει ένας αέρας διαδραστικότητας και web 2.0, είστε ελεύθεροι να εκφράσετε τα παράπονα και τις απορίες σας στα σχόλια αυτού του τοστ (κλικ εδώ). Κι επίσης να προτείνετε με πιο τοστ να ξεκινήσω γιατί δεν είμαι σίγουρος αν τα αίσχη μου πρέπει να γραφτούν με χρονολογική σειρά.




 

Powered by Blogger.