Πώς έκαψα το Πανεπιστήμιο μου.

394 Comments Published by the ibt on Monday, September 18, 2006 at 2:29 PM.


Δεν είχα σκοπό να γράψω post αυτή τη στιγμή. Αυτό όμως που συνέβη πριν από λίγα λεπτά είναι τόσο κωμικοτραγικό που θέλω να το μοιραστώ με κάποιον, έστω και με το πληκτρολόγιό μου.

Ένα από τα πράγματα που τρέμουν οι Άγγλοι είναι η φωτιά. Θες κατάλοιπο από την πυρκαγιά του 1666 που έκαψε το Λονδίνο, θες το γεγονός ότι δεν απειλούνται από φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς και τυφώνες, θες ότι το ξύλο χρησιμοποιείται ευρέως ως δομικό υλικό εδώ…το γεγονός είναι ότι οι Άγγλοι έχουν ψύχωση με την πυρόσβεση, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει φωτιά.

Έτσι από την πρώτη μέρα που φτάσαμε στις εστίες, πριν ακόμη ξεκινήσει επίσημα το ακαδημαϊκό έτος, μας μάζεψαν όλους για να μας ενημερώσουν για τη φωτιά. Ανέλυσαν όλο το σύστημα πυρασφάλειας, μας έδειξαν πώς να χρησιμοποιούμε πυροσβεστήρες και fire blankets, μας είπαν που θα πηγαίνουμε σε περίπτωση συναγερμού όταν βρισκόμαστε στο σπίτι, στο μάθημα, στη βιβλιοθήκη στο IT, στην τουαλέτα κοκ.

Πριν από λίγες ώρες ήμουν έξω από τη βιβλιοθήκη προσπαθώντας να κλέψω λίγο wireless σήμα για να σας γράψω τα του ταξιδιού στο Παρίσι. (Ναι, ναι, μισείστε με, δέκα μέρες είμαι στην Αγγλία και μου έκατσε και ταξίδι.) Τελικά ούτε στο Internet κατάφερα να μπω και εκτός αυτού κρύωσα γιατί ο ήλιος έπεσε κι εγώ ήμουν με το μακό. Έτσι, όταν επέστρεψα στο δωμάτιο, μου φάνηκε κάπως κρύο και είπα να ανάψω τη θέρμανση, πιο πολύ από περιέργεια όμως παρά από πραγματική ανάγκη.

Σε λίγη ώρα το δωμάτιο είχε ζεσταθεί αλλά παράλληλα μύριζε κάτι. Είχε αυτή τη μυρωδιά που έχει κάθε συσκευή θέρμανσης όταν πρωτοανάβει. Σκέφτηκα λοιπόν πως υπήρχει περίπτωση να ανάψει ο συναγερμός λόγω της μυρωδιάς κι έτσι το έκλεισα για να μη βγει έξω όλο το σπίτι με τα σώβρακα εξαιτίας μου.

Μετά από λίγα λεπτά κι ενώ έβλεπα South Park στον υπολογιστή, άκουσα δυνατά χτυπήματα στην πόρτα του δωματίου μου. “Yeeees?” Καμία απάντηση. Πιο δυνατά χτυπήματα. “YEEEEEEES? COME IN” φώναξα σκεπτόμενος ότι πρόκειται για κάποιο συγκάτοικο. “Security! Please open the door!” Ποιος πούστης μου κάνει πλάκα βραδιάτικα, αναρωτήθηκα..

Πάτάω pause λοιπόν, ανοίγω την πόρτα και βλέπω ένα σεκιουριτά με ασύρματο στο χέρι και δύο wardens (εκ των οποίων η μία η Κάλλια) να βάζουν το κεφάλι τους από το πλάι της πόρτας προσπαθώντας να δουν μέσα στο δωμάτιό μου. Ευτυχώς που δεν ήμουν νεγκλιζέ (sic) και ευτυχώς που σήμερα όλη μέρα καθάριζα και τακτοποιούσα το Κελί. Χέστηκα πάνω μου, δεν πήγε το μυαλό μου στο καλοριφέρ Θα πρέπει να έχω κάνει μεγάλη μαλακία για να εισβάλουν δύο γκόμενες κι ένας ένστολος στον προσωπικό μου χώρο, σκέφτηκα. Μήπως ήταν έλεγχος για TV license (που ούτε τηλεόραση έχω ούτε πρίζα για κεραία) , μήπως ήταν αιφνίδιος έλεγχος του Πανεπιστημίου για την κατάσταση των δωματίων; Όλες αυτές οι σκέψεις σε κλάσματα δευτερολέπτου.

“We came hear to check if you’re all right” μου λέει καθησυχαστικά αυτός, που προφανώς είδε την απορία μου.
-Είδαμε φωτιά στο δωμάτιό σου και ήρθαμε να… (σνιφ σνιφ) υπάρχει μια μυρωδιά εδώ μέσα.
-Εεε… Κρύωνα λίγο και άναψα το καλοριφέρ… λίγο, απάντησα με απολογητικό ύφος.
Κάλλια (ντυμένη, έτοιμη για τα μπουζούκια) και ανώνυμη warden με κοιτούσαν σοβαρά στα μάτια. Εγώ να ανοίξει η γη να με καταπιεί γιατί σκεφτόμουν τι θα σκέφτονται αυτοί για κάποιον που άναψε καλοριφέρ το Σεπτέμβριο με 20 βαθμούς.
-Ναι αλλά ο ανιχνευτής καπνού έδωσε συναγερμό, μάλλον επειδή τα καλοριφέρ έχουν να λειτουργήσουν από πέρσι, κι εμείς έπρεπε να σιγουρευτούμε πως όλα είναι καλά.
Τότε σκέφτηκα πόσο γρήγορα ο σεκιουριτάς είδε το συναγερμό, φώναξε την Κάλλια η οποία κατεβαίνοντας από σωλήνα (επιφυλακής και στριπτιτζάδικου) έβαλε αμέσως γόβα και αϊλάινερ, φώναξε την ανώνυμη warden, ήρθαν στο σπίτι, άνοιξαν τις δύο πόρτες μέχρι το δωμάτιό μου και μου χτύπησαν την πόρτα.

Στο τέλος, αφού τους ρώτησα αν θα μπορώ να χρησιμοποιώ τη θέρμανση στο μέλλον ή αν είναι να μετακομίσω σε igloo (που είναι πιο cozy και δεν έχουν πρόσβαση οι πάντες), μου ζήτησαν όλοι συγνώμη και έφυγαν. Σοκαρισμένος πήγα στην κουζίνα και ρώτησα αν είδε κανείς τη σκηνή. Οι Άγγλοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα, τσιγάριζαν κρεμμύδια. Και που τους το είπα δηλαδή δεν έδειξαν να παραξενεύονται.

Επιστρέφοντας στο δωμάτιο θυμήθηκα αυτό που μου είπε μία Κύπρια που γνώρισα στις εγγραφές. Μια μέρα -λέει- έκανε πιστολάκι αλλά το παράκανε και της άρπαξε το μαλλί στην άκρη, βγάζοντας τη γνωστή μυρωδιά. Έτσι άρχισε να χτυπάει ο συναγερμός του σπιτιού –σε αντίθεση με την περίπτωσή μου που άναψε μόνο το προειδοποιητικό λαμπάκι- και αυτή έτρεχε πανικόβλητη! Όχι για να βγει στο σημείο συγκέντρωσης αλλά για να συμμαζέψει το δωμάτιό πριν έρθουν οι πυροσβέστες.

Δε λέω, καλή η πρόληψη, καλή η πυρασφάλεια αλλά εδώ το έχουν παραχέσει νομίζω. Δεν μπορεί να μπουκάρει έτσι ο κάθε άγνωστος στο σπίτι σου. (Στην περίπτωσή μου βέβαια χτύπησαν την πόρτα αλλά έχουν δικαίωμα να μην το κάνουν.) Μετά από αυτό το γεγονός νιώθω πως προσβλήθηκε η ατομική μου ελευθερία και το άσυλο μου. Και αυτό που λέω δε νομίζω να είναι πιο υπερβολικό από τα μέτρα προστασία τους.

Και εκτός αυτού, τώρα είμαι εκνευρισμένος επειδή αναγκάστηκα να ανοίξω την πόρτα και το δωμάτιό μου μυρίζει πλέον φαγητό. Και σήμερα δεν πήγα σούπερ μάρκετ. Και στο κωλοχώρι δεν υπάρχει τίποτα εδώδιμο εκτός από μπύρα. Και έχω να φάω από το Παρίσι!

(Σας υπόσχομαι αναλυτικό φωτοpost Παρισίων.)


*Το post αυτό γράφτηκε εχθές το βράδυ.

394 Responses to “Πώς έκαψα το Πανεπιστήμιο μου.”

  1. # Anonymous Anonymous

    Ουφ, χάθηκε το σχόλιο, και το ξαναγράφω.

    Ρε πουλάκι μου τί κάθεσαι και γράφεις; Σκέψου δηλαδή αν (λέμε αν) διαβάζει η μανούλα σου τί θα έχει πάθει. Γιατί δεν φτάνει που έχεις γράψει όλες τις τζιζ λέξεις "έκαψα το Πανεπιστήμιο" , "κρύωνα", "έχω να φάω απ΄τα Παρίσια", κάθεσαι και το κάνεις σεντονάρα. Μέχρι να το διαβάσει όλο θα έχει πάθει πέντε εγκεφαλικά (φτου φτου φτου)!

    Από δω και πέρα να γράφεις "είμαι καλά και το αυτό επιθυμώ δι' υμάς" και τα υπόλοιπα στα Αγγλικά. Να λέει ότι μορφώθηκες κιόλας.

    Άντε γυριστρούλη, περιμένω να δω τα Παρίσια. :D  

  2. # Anonymous Anonymous

    Και που να δεις όταν θ' αρχίσουν οι έλεγχοι για τα...fire blankets...

    Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι...:-Ρ  

  3. # Anonymous Anonymous

    Τί καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων κατά συρροή είναι αυτή? Καμμένη κατάσταση....ουπς sorry μόλις ενεργοποίησα το σύστημα πυρασφάλειας!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Υπομονή καλέ μου & πρέπει σύντομα να βρεις λύση με το φαγητό! I don't want you to become skiny!!  

  4. # Anonymous Anonymous

    χαχαχαχα της κάηκε το μαλλί και έτρεχε να συμμαζέψει το δωμάτιο!! τρελό εντελώς!  

  5. # Anonymous Anonymous

    τι παραπλανητικός τίτλος!! ούτε καν το κελί σου δεν έκαψες, σιγά μην έβαλες και μπουρρρρρλόοοοτο σ'ολόκληρο το campus!!! :p  

  6. # Anonymous Anonymous

    Χαχα! Καλή φάση! Και εδώ στις εστίες στην Κύπρο γίνονται κάτι κουφά, αλλά όχι τόσο τραβηγμένα. Χτυπάνε στο ξεκάρφωτο συναγερμοί (ευτυχώς μόνο στο δωμάτιο του φύλακα) από τα δωμάτια κάποιων που στεγνώνουν τα μαλλιά τους, από ανέμελους τύπους που κάνουν τσιγάρο κοκ! Πολύ γέλιο!  

  7. # Anonymous Anonymous

    There can be no great smoke arise, but there must be some fire.
    John Lyly  

  8. # Anonymous Anonymous

    αν δεν υπήρχε η πυρυστερία των άγγλων ξέρεις πόσοι πυροσβέστες θα είχαν γλιτώσει από τις πύρκαυλες φοιτήτριες; ρώτα να μάθεις ιστορίες να γελάς...
    κατά τα άλλα μην ξεχνάς ότι στο παρίσι βαράει ο κεντρικός συναγερμός της πόλης (κάτι σαν ανάσταση χωρίς λαμπάδες σε ντόλμπι στέρεο) κάθε μήνα (κάτι σαν πρώτη τετάρτη του μήνα 12 το μεσημέρι ή τα έχω ξεχάσει όλα;) κ αυτό συμβαίνει από τον πόλεμο για να είναι, λέει, σε ετοιμότητα!  

  9. # Anonymous Anonymous

    κάτι σαν ανάσταση χωρίς λαμπάδες σε ντόλμπι στέρεο

    Ρε Αλίνα, άκουσαν το χάχανό μου στο Παρίσι και νόμιζαν ότι βαράει ο συναγερμός!! Άτιμο πλάσμα με τις παρομοιώσεις σου :D

    Μικρέ μου iblog, περίμενε ν'αρχίσουν οι συναγερμοί σε κάθε αρπαγμένη φέτα ψωμί που εκτινάσσει η τοστιέρα Δεκέμβρη μήνα με τον ψόφο, και να βγαίνετε όλοι με τα σώβρακα (ή κ χωρίς, αν σε πιάσει σε άλλη φάση), να δεις γέλια!! Το τι μπουρνούζι και αξύριστη γάμπα θα δεις δεν λέγεται... Και το κινητό πάντα ανά χείρας, να διηγηθείς το περιστατικό στην αγαπημένη σου Ιντ, ε; ε;

    Άιντε στρώσου να γράψεις τα των Παρισίων κ γρήγορα :ΡΡ  

  10. # Anonymous Anonymous

    φώναξε την Κάλλια η οποία κατεβαίνοντας από σωλήνα (επιφυλακής και στριπτιτζάδικου) έβαλε αμέσως γόβα και αϊλάινερ, φώναξε την ανώνυμη warden, ήρθαν στο σπίτ

    Χαχαχα! Το καλύτερό μου σημείο...

    Από το πρωί που ξεκοκαλίζω το blog σου δε σταμάτησα να γελάω. Περίοδος εξεταστικής κι εγώ απέκτησα άλλη μια ιστοσελίδα που πρέπει να επισκέπτομαι καθημερινά. Μπράβο μου! Μπράβο σου! Και καλή αρχή με τις σπουδές στην Αγγλία. Το campus τουλάχιστον φαίνεται ωραίο :Ρ

    I'll keep an eye on you o_O  

  11. # Anonymous Anonymous

    Φοιτητική Συνταγή νο 1

    Από το sainsbury's αγοράζεις ένα φυτό βασιλικό που παραδόξως πουλάνε δώδεκα μήνες το χρόνο και πεθαίνει σε περίπου δύο εβδομάδες κάτω από τα βρετανικά σύννεφα ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Επίσης ντομάτες, ένα κομμάτι φρέσκια παρμεζάνα που κρατά περίπου ένα μήνα - και δείχνει στους συγκατοίκους ότι έχεις επίγνωση της γευστικής επανάτασης που έχει λάβει χώρα στη Βρετανία από τότε που ήρθαν οι εργατικοί στην κυβέρνηση- και φρέσκα μακαρόνια - θα τα βρεις στο ψυγείο και βράζουν μόνο για τρία λεπτά.

    Τρίβεις μία ντομάτα σε βαθύ πιάτο, προσθέτεις ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Βράζεις νερό στο βραστήρα, το ρίχνεις στην κατσαρόλα, την ακουμπάς στο αναμένο μάτι και ρίχνεις για 3 λεπτά τα μακαρόνια, δηλαδή πάνω κάτω όσο χρειάζεται για να προετοιμάσεις τη σάλτσα σου.

    Στραγγίζεις, βάζεις σε πιάτο, περιχύνεις με τη σάλτσα και τρίβεις παρμεζάνα. Χρόνος προετοιμασίας 10' max.

    Η κουβέρτα πυρκαγιάς βρίσκεται καρφωμένη στα δεξιά της κουζίνας που παρεπιπτώντος λειτουργεί με γκάζι και έτσι έχεις ούτως ή άλλως μία μικρή ζωντανή φωτιά στο σπίτι σου.  

  12. # Anonymous Anonymous

    xpsilikatzoy, exeis dikio... Mama, den krywnw, ntynomai kala, trww kala kai oudepote ekapsa to panepistimio mou.

    Durden_Alie ti elegxoun diladi sta fire blankets?

    Sofou, ithela mia nomiki topothetisi se auto to post kai se euxaristw pou tin elava apo esena. Min peis omws pio polla giati tha me kapseis... (Beep! Beep!) :-p Oso gia to fagito, exw polla na sou pw. Min anisixeis tha akolouthisei post.

    gelial, egw tin epomeni fora tha vgalw kai fontan gia ton sekiourita kai ta koritsia.

    alienlover, o titlos mou einai oso ypervolikos oso kai i antidrasi twn Agglwn.

    jim hellas, toulaxiston esas sas afinoun na tiganizete?

    GIATI EDW APAGOREUSAN KAI TA TIGANIA GIA LOGOUS ASFALEIAS! KAI AUTO TO EMATHA SHMERA POU GYRISA APO TO SUPERMARKET ME ENA SAKO 2.5 KG TIGANITES PATATES! Kai o logos pou auti ti stigmi grafw greeklish einai giati xrisimopoiw koinoxristo ypologisti, epeidi to laptop mou den exei mpataria KAI APAGOREYETAI H SYNDESH TOU ME TIS EIDIKES PRIZES POU EXOUN TA TRAPEZIA GIA LOGOUS ASFALEIAS! *()*£!@(£*&£@$£@*&$£(*^ (Eidate to £? Vrizw me Aggliki profora!)

    mirelen, zitw pou kaikame :-p

    alina exw tosa na sourw gia to parisi kai tous katoikous tou sto epomeno post pou tha trexeis na kryfteis!

    Id, idi eixame ena false alarm kai ena drill sto programma. Kai oi aggloi katevikan patwntas me tis kaltses sta xwmata... (Eeew) Kata ta alla prepei na strwthw prwta na grapsw ena essay gia aurio "Imagine Paris as a brand..."

    oni kaloswrises. Kali tyxi me tin eksetastiki sou.

    sexymamma, apsogi! Tha to kanw kai axriasto na 'nai to fire blanket. Mono pou ektos apo ta 10 lepta xreiazomai kai alla 100 gia na paw sto Londino (kai na rthw) gia na agorasw trifti kai sourotiri gia ta makaronia giati sto geladoxwri de vriskw. thank you!

    (Molis irthe mia kai me petaei ektos vivliothikis giati kleinoun -leei-)  

  13. # Anonymous Anonymous

    Kai pou eisai akoma!
    Ego mia fora pou piga gymnastirio barese synagermos kai emfanistikan amesos 6-7 atoma oi opoioi arpaksan kati ntosie kai sfyrixtres kai mas ebgalan ekso kakin kakos . Molis eixa plirosei gia drop in mathima kai leo paei to exasa. Mesa se 2 lepta eixe bgei ekso olos o kosmos, mia gymnastria ekane pano sta grasidia stretching stin taksi tis kai emfanistike kai i pyrosvestiki. Mesa se 10 lepta eixe liksei to panigyri, fotia den ypirxe fysika, kai oloi epestrepsan sto mathima tous. Kai 2-3 kyries agglides sta apoditiria eixan to thrasos na lene oti kindynepsame na kryologisoyme giati de mas edosan koubertes....Ti na tous peis?  

  14. # Anonymous Anonymous

    Α τίποτα το σπουδαίο...

    Απλά μπουκάρουν στα καλά καθούμενα μέσα στο σπίτι (μερικές φορές είναι και ευγενικοί, πετάνε κι ένα "Hellooooo?"), και ελέγχουν αν το fire blanket είναι στη θέση του, εκ δεξιών της κουζίνας, όπως είπε και η sexymamma, αν πχ είχες τη φαεινή ιδέα να τη...δανειστείς για να σκεπαστείς βρε αδερφέ, τέτοια πράγματα :-Ρ.

    Ταυτόχρονα, αναρτούν δεξιότερα του fire blanket μια ωραιότατη ανακοίνωση στην οποία ζητούν συγγνώμη μεν για την αναστάτωση που προκαλούν οι false alarms, αλλά ας προσέχαμε στο κάτω κάτω, προειδοποιούν δε (μετά από έναν πρόχειρο υπολογισμό του πόσο κοστίζει στη Μεγαλειοτάτη και στο ίδρυμα ένας false alarm) ότι σε περίπτωση που ευθύνεται κάποιος γι' αυτόν λόγω fascility misuse, τότε το πρόστιμο ανέρχεται στις £1000 ή κάπου τόσο.  

  15. # Anonymous Anonymous

    το χειρότερό μου ήταν όταν κοιμόμουν και κάναν test alarm. Ξυπνούσες ντυνόσουν και μαζευόσουν στην αυλή, μόνο και μόνο για άσκηση. Μια φορά, ενώ ξύπνησα, δεν κατέβηκα επίτηδες και ξανακοιμήθηκα. Μετά έμαθα ότι είχε καεί η κουζίνα του ορόφου μου, δίπλα στο δωμάτιό μου, με εμένα μέσα.
    :)  

  16. # Anonymous Anonymous

    9 χρόνια πριν, 3 την νύχτα, ψήναμε 2 μπηφτέκια (κάναμε σπορ και πεινάσαμε), στον 11 (αν θυμάμαι καλά) όροφο στις εστείες, χτυπάει ο γαμωσυναγερμός. Fake fire alarm (ΔΕΝ φταίγαμε εμείς). Αντε ανεβοκατέβα τώρα 11 ορόφους με τις σκάλες!  

  17. # Anonymous Anonymous

    nai ontos to paratirisa kai ego, to freshers week einai opos leme eudomada pirasfaleias or smth.

    alla kai esi, prosopiki eleutheria stin agglia? r u serious?:P  

  18. # Anonymous Anonymous

    Εμάς τελικά μας κάψανε κουκουλοφόροι! Άσυλο ολέ! Τραγική ειρωνία, μια να διαβάζω αυτό το ποστ και μια να χαζεύω φλόγες :Ρ  

  19. # Anonymous Anonymous

    mwdlufq mtwx yjtqew sfingq amtxbyuvs pmvswt ywhvj  

  20. # Anonymous Anonymous

    eofbjn ntpkw lyrntoj iptu wljxviam mexgsulai udqj http://www.puaxvw.yqfgix.com  

  21. # Anonymous Anonymous

    umpcdrvhf idxctzva iqbxtopm esrg nqxje alnzopbi wkxl [URL=http://www.qycguf.uaxbesc.com]dwlpfzu nkxrcp[/URL]  

  22. # Anonymous Anonymous

    sjtrbeupg bkpi jkmbdeavg hgpsjyf vdwqat hnwo yrxdj [URL]http://www.qfnjamzkt.dtex.com[/URL] phiexqswl zuoanersl  

  23. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  24. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  25. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!  

  26. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks.  

  27. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  28. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  29. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  30. # Anonymous Anonymous

    maybe with yahoo messenger  

  31. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

  32. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!  

  33. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  34. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!!!  

  35. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!  

  36. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!  

  37. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!  

  38. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks:-)  

  39. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!!!  

  40. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  41. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  42. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  43. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!  

  44. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!!!  

  45. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  46. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you.  

  47. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!!!  

  48. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  49. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  50. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

  51. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  52. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks:-)  

  53. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  54. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you.  

  55. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!!!  

  56. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!  

  57. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!  

  58. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!!!  

  59. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  60. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  61. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  62. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!!!  

  63. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  64. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  65. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  66. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!!!  

  67. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  68. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  69. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  70. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!  

  71. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  72. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!!!  

  73. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!!!  

  74. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks:-)  

  75. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  76. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks:-)  

  77. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  78. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  79. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  80. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  81. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!  

  82. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!  

  83. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  84. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  85. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you:-)  

  86. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks.  

  87. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  88. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  89. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!  

  90. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  91. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!!!  

  92. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  93. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you:-)  

  94. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks:-)  

  95. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks.  

  96. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  97. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  98. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  99. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!  

  100. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  101. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  102. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!!!  

  103. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!  

  104. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!  

  105. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!!!  

  106. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  107. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks.  

  108. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  109. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  110. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!  

  111. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!  

  112. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  113. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you.  

  114. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you:-)  

  115. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  116. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  117. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you:-)  

  118. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  119. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  120. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

  121. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!  

  122. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks:-)  

  123. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  124. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  125. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!  

  126. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you:-)  

  127. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

  128. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  129. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  130. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  131. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  132. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!  

  133. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  134. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  135. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  136. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  137. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks.  

  138. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  139. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks:-)  

  140. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!  

  141. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

  142. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  143. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you:-)  

  144. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!  

  145. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!  

  146. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!  

  147. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!!!  

  148. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  149. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  150. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  151. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks.  

  152. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!!!  

  153. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks:-)  

  154. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks:-)  

  155. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks.  

  156. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  157. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!  

  158. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!  

  159. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!  

  160. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!!!  

  161. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  162. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks:-)  

  163. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  164. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  165. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  166. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you.  

  167. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks.  

  168. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!!!  

  169. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you!!!  

  170. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!!!  

  171. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!!!  

  172. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  173. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!!!  

  174. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!  

  175. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks!!!  

  176. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you.  

  177. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you:-)  

  178. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  179. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks.  

  180. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you.  

  181. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thanks:-)  

  182. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  183. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you!  

  184. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  185. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!!!  

  186. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!!!  

  187. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!!!  

  188. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thank you:-)  

  189. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks.  

  190. # Anonymous Anonymous

    Good site. Thanks!  

  191. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

  192. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  193. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  194. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks.  

  195. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you.  

  196. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thank you:-)  

  197. # Anonymous Anonymous

    Nice site. Thanks!!!  

  198. # Anonymous Anonymous

    Cool site. Thank you!!!  

  199. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thanks!!!  

  200. # Anonymous Anonymous

    Very good site. Thank you!  

Post a Comment



 

Powered by Blogger.