Ψώνια και φυτά. Κυριολεκτικά.

11 Comments Published by the ibt on Saturday, May 13, 2006 at 9:51 PM.

(Αϊκία και κακία, συγχρόνως.)

Το χθεσινό, ολοήμερο shopping spree είχε χαρακτήρα floral. Η Ζέτα έφαγε πρόσφατα ένα φλας με τα λουλούδια και θέλει να κάνει το μπαλκόνι της Kew Gardens. Άλλη μία εμμονή που δεν πρόκειται να κρατήσει παραπάνω από δύο-τρεις μήνες. Μπορώ ήδη μάλιστα να φανταστώ τη στιγμή που θα με φωνάξει για να κατεβάσω στα σκουπίδια τις ξεραμένες γλάστρες της. «Στο διάολο να πάνε!»

Στο IKEA βγήκα knock out. Ξανά. Όταν στουμπώσαμε το Cinquecento με γλάστρες, ποτιστήρια, τραπέζια κήπου, κουρτινόξυλα και… τηγάνια, ήμουν ημιλιπόθυμος. Το κεφάλι κουδούνι, το σώμα άψυχο και ο ήλιος ντάλα. Η Ζέτα πάλι μες στην καλή χαρά! Κι εκεί που πλησιάζαμε στο σπίτι, όπου επιτέλους θα πετούσα το πτώμα μου σε ένα κρεβάτι, της ήρθε της τρελής να σταματήσουμε σε ένα Praktiker για να πάρουμε κοπριά! Ναι, ναι, το λεγόμενο «Φυτοθαύμα».

Φυτοθαύμα θα ήταν αν τρώγαμε λιγότερο από μία ώρα εκεί μέσα. Γιατί η Ζέτα χώμα πάει να αγοράσει (το έθεσα διακριτικά) και καταλήγει να βλέπει ψυγεία και κουρτίνες. Πράγμα το οποίο συνέβη. Η ξανθιά γυρνούσε στους διαδρόμους, το λείψανο ακολουθούσε όπως όπως και αφού τελικά βρέθηκαν οι κατάλληλες γλάστρες και το φυτοθαύμα για (να σωθούν) τα φυτά της, συνεχίσαμε την επιστροφή.

-Έχεις ήδη ένα φυτό δίπλα σου, τι τα ‘θελες τα άλλα;
-Μου αρέσουν πολύ τα λουλούδια.
-Συγνώμη αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό.
-Τα λουλούδια είναι φιλοσοφία παιδί μου…

Η επόμενη σκηνή ήταν στο μπαλκόνι της, όπου η Ζέτα τραβούσε από τη ρίζα -τελείως φιλοσοφικά- μια τριανταφυλλιά που δεν έλεγε να ξεκολλήσει για να μετεμφυτευτεί στην νέα γλάστρα της. Το τι φιλοσοφικό μπινελίκι ακούστηκε δε λέγεται. Η φιλόσοφος Ζέτα, μανιασμένη κοπανούσε τη γλάστρα από δω κι από κει στραγγαλίζοντας την τριανταφυλλιά η οποία σπαρταρούσε ανάποδα αρνούμενη να εγκαταλείψει το σπίτι της. Τελικά η μεταμόσχευση επετεύχθη μετά το βίαιο πλην φιλοσοφικό σπάσιμο της γλάστρας.

Όλα αυτά μέσα στη μαύρη νύχτα! Η Ζέτα να κάνει κηπουρική κι εγώ –πτώμα- να κατεβάζω μέσα σε σακούλες τα ξεραμένα, παλαιότερα θύματά της. Για να δούμε σε πόσο καιρό θα ξανακάνω το ίδιο δρομολόγιο…

Bonus pic: Γιατί λατρεύουμε τον τουρισμό στο IKEA.
(Δυστυχώς δεν απαθανάτισα τη στιγμή που ξεφόρτωνε δύο πιγκάλ από τις σακούλες της.)

11 Responses to “Ψώνια και φυτά. Κυριολεκτικά.”

  1. # Anonymous Anonymous

    Lol, τουλάχιστον έκανες μπράτσα με τις σακούλες που κουβάλησες και πέταξες ή τζάμπα ο κόπος σου?!

    * ΑΦΡΟΣ!  

  2. # Anonymous Anonymous

    Ελα γκρινιάρη, μια χαρ΄΄α θα γίνει το μπαλκόνι θα δεις.  

  3. # Anonymous Anonymous

    Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το θυμωμένο ύφος που θα φανεί σ' αυτά που έχω να πω.
    iblog, κάνε μιά προσπάθεια να βρεις τρόπο "διακριτικό" να δώσεις στη φίλη σου να καταλάβει ότι δεν φέρονται έτσι σε οτιδήποτε δεν είναι ανθρώπινο, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει στόμα να τη βρίσει... Αν δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει να κάνει με κάτι ζωντανό, πρότεινέ της διακριτικά να βάλει λουλούδια ιμιτασιόν στο μπαλκόνι της, πάλι ωραίο θα δείξει. Έτσι κι αλλιώς, μόνο η εικόνα του την ενδιαφέρει. Αναρωτιέμαι πόσο θα το διασκέδαζε η ίδια αν κάποιος την αναποδογύριζε και την ταρακουνούσε ανάποδα ώρες ολόκληρες, έχοντας κατέβει όλο το αίμα της στο κεφάλι, αδυνατώντας να διαμαρτυρηθεί. Μου έρχεται στο μυαλό κάτι απαίσιο και απάνθρωπο που διάβασα (ή μπορεί και να το παρακολούθησα σε ντοκυμαντέρ στην τηλεόραση, έχει περάσει τόσος καιρός που δεν θυμάμαι) για κάτι που έζησε μιά γυναίκα φυλακισμένη σε τουρκική φυλακή: την είχαν αφήσει ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ένα ολόκληρο 24ωρο, χωρίς να της επιτρέψουν ούτε καν να πάει στην τουαλέτα για να ουρήσει... Οι αγαπητοί μας γείτονες... Οι εξαίρετοι...

    Όσο για τη φίλη σου, έτσι όπως την κόβω, αν την κρατούσε κανείς ανάποδα μπορεί απ' το ταρακούνημα να έπεφτε ο άδειος τενεκές που φιλοξενεί στο κρανίο της, οπότε τότε θα ήταν πλέον τελείως ακατοίκητο και τρέμω για τα επόμενα λουλούδια που θα πέσουν στα χέρια της...
    Πες της να μην βάφει τόσο συχνά τα μαλιά της. Την επηρεάζει άσχημα η βαφή.  

  4. # Anonymous Anonymous

    Μαίρη Κ απο Θεσ/νικη
    Υπερβάλεις! Το όλο κείμενο είναι σατυρικό και τα παραλέει. Επιπλέον ο παραλληλισμός μπιγκόνιας φυλακισμένης γυναίκας παραπάει! Σιγά μην είναι το μπαλκόνι της τα "λευκά κελιά" της χλωρίδας!  

  5. # Anonymous Anonymous

    Την ίδια τάση είχα κι εγώ πέρυσι το καλοκαίρι...Γέμισα λοιπόν το μπαλκόνι μου με άνθη,τα οποία-δυστυχώς-απεβίωσαν το χειμώνα λόγω ψύχους...Η αλήθεια είναι ότι,ίσως και να μην είμαι η καλύτερη "μαμά"!Πάντως,επιθυμώ να επαναλάβω το εγχείρημα...Μήπως ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις;..:p  

  6. # Anonymous Anonymous

    Snowhite, δε θα το έλεγα.

    Μαρία, βάζεις στοίχημα;

    Μαίρη Κ., Τι έχετε πάθει τελευταία και παίρνετε στα σοβαρά ακόμα και τα πιο σατυρικά -όπως σωστά έθεσε η Μαρία- κείμενα; Την "έντονη" σκηνή της μετεμφύτευσης του λουλουδιού την ανέφερα απλώς για να έρθει σε αντιδιαστολή με τα περί φιλοσοφίας και ζεν που είχαν ειπωθεί νωρίτερα.

    Evelina, τι μεροκάματο δίνεις; :p  

  7. # Anonymous Anonymous

    Έλα εσύ και τα βρίσκουμε στην πορεία...Φτιάχνω πάντως ένα παστίτσιο....μούρλια!! ;p  

  8. # Anonymous Anonymous

    Κακιασμένο :-P

    (Μπα, μπα, κ στο μόνιτορ βλέπω, congrats!!)  

  9. # Anonymous Anonymous

    εγώ έχω φυτέψει δύο βασιλικούς στη δουλειά και κάθε πρωί που μπαίνω τους μιλάω...Είπα να κάνω και εγώ ένα σχόλιο...  

  10. # Anonymous Anonymous

    Id, thanx αλλά μάλλον έχεις τρομερό lag λόγω έρωτα. (Στο monitor είμαι από τον Φεβρουάριο.)

    Μαρία από Ρόδο, μπορείς να τους βάζεις και μουσική: Σε πείραμα των Mythbasters (εκπομπή στο Descovery που εξετάζει/καταρρίπτει μύθους) αποδείχτηκε ότι τα φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα υπό τους ήχους... heavy metal! Έχεις Iron Maiden εκεί κοντά?  

  11. # Blogger Unknown
Post a Comment



 

Powered by Blogger.