Η κυρία Προκοπή.

13 Comments Published by the ibt on Sunday, May 07, 2006 at 8:49 PM.


Δεν πρέπει να είχε περάσει πολύ ώρα από τη στιγμή που με είχε πάρει ο ύπνος, όταν ένιωσα κάποιον να έρχεται πάνω απ’ το κεφάλι μου. Ξύπνησα αλλά φοβήθηκα να ανοίξω τα μάτια μου. «Ξέρουμε πως δεν κοιμάσαι» ακούστηκε μια φωνή. «Ποιος είναι;» ρώτησα χωρίς να ανοίξω τα βλέφαρά μου. «Πρέπει να μιλήσουμε» απάντησε εκείνη και έριξε φως στο πρόσωπό μου.

Άνοιξα ελάχιστα τα μάτια μου και είδα δύο φιγούρες να στέκονται δίπλα από το κρεβάτι. «Ποιοι είστε;» ρώτησα ενοχλημένος. «Είμαστε νεράιδες» μου απάντησε η μία, όσο η άλλη προσπαθούσε να ξεμπλέξει το ραβδί της από την τούλινη φούστα της. «Γουρούνα εσύ;» ρώτησα ζαλισμένος και πλησίασα για να τις δω καλύτερα. Ήταν και οι δύο ντυμένες στα λευκά. Η μία, (αυτή που μου μιλούσε) νταρντάνα, γύρω στα σαράντα, με πλατινέ μαλλί και κατακόκκινο νύχι. Η άλλη (με το μπλεγμένο ραβδί) τριχωτή, μουσάτη και επίσης κωλοπετσωμένη. «Είμαι η Προκοπή κι αυτός είναι ο άντρας μου, ο Προκόπης» είπε με ύφος αυστηρό. (Ο Προκόπης έβγαλε το κωνικό του καπέλο και έξυσε την φαλάκρα του.)
-Και τι θέλετε τέσσερις το πρωί στο κρεβάτι μου;
-Πόσους μήνες κοιμάσαι, αχαΐρευτε;
-Κοιμάμαι..;
-Τεμπελιάζεις, είπε διστακτικά ο Προκόπης.
-Προκόπη σιλάνς, εγώ μιλάω.
-Μα δεν κάθομαι, έχω τα διάφορα πάρε-δώσε με το Πανεπιστήμιο και παράλληλα ψάχνω και για δουλειά.
-Από τον Ιανουάριο μας τα λες αυτά. Και είναι Μάιος! Που θα πάει αυτή η ιστορία;
-Μα τώρα τελειώνω το…
-Δεν ακούω τίποτα. Από αύριο παρατάς το blogging και πιάνεις δουλειά. Κανονική.
-Εύκολα τα λες, κυρία Προκοπή…
-Εύκολα είναι ρε, αρκεί να κουνήσεις τον κώλο σου.
-Να, έτσι! συμπλήρωσε ο Προκόπης κουνώντας τους γοφούς του.

Και με αυτή την κίνηση, η Προκοπή και ο Προκόπης άρχισαν να εξαφανίζονται μέσα στο σκοτάδι.

Το άλλο πρωί, το monitor είχε «πέσει» και εκτός του ό,τι δεν μπορούσα να διαβάσω blogs, δεν είχα καμία όρεξη να γράψω. Μόνο ένα τεράστιο άγχος να τα τακτοποιήσω όλες τις εκκρεμότητές μου.

Έτσι τις επόμενες μέρες έστειλα τις αιτήσεις για το accommodation και έγραψα τα γράμματα για τις υποτροφίες στην Αγγλία, έκλεισα εισιτήρια για την Ενδεκάτη Σεπτεμβρίου (!!), μοίρασα βιογραφικά από δω κι από κει, δέχτηκα τηλεφώνημα από το ΙΚΑ κατά το οποίο μια κοπέλα κυλιόταν στα μωσαϊκά παρακαλώντας με να επιστρέψω, μελέτησα όλο τον κατάλογο του Argos (1662 σελίδες παρακαλώ) και διάλεξα την οικοσκευή μου. Τι μήνα έχουμε είπαμε; Μάιο; Ακόμααα;

Αύριο πάω να κάνω την αίτηση επαναπρόσληψης και λογικά σε λίγες μέρες επιστρέφω στη δουλειά που λατρεύω να μισώ! Μένει να ξαναδώσω το laptop στην Acer (ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που αγόρασα αυτή την πίπα) η οποία θα μου τον κρατήσει το λιγότερο ένα μήνα. Γι’ αυτό και διστάζω τόσο να τον δώσω στα νύχια τους. Αν ξαναχαθώ λοιπόν από το blog, μάλλον θα με βρείτε In an IKA near you.

Περάστε να κεράσω μια γενική αίματος.

13 Responses to “Η κυρία Προκοπή.”

  1. # Anonymous Anonymous

    Κάτι μου θυμίζουν αυτές οι δύο φιγούρες...Το σίγουρο είναι ότι έχουν καιρό να φανούν!!Λές,να αφήσω δυο κουλουράκια στο μαξιλάρι,για να τις δελεάσω και νά'ρθουν να με αφυπνήσουν;;;
    Anyway,μην αγχώνεσαι..Όλα στην ώρα τους!

    Ciao*  

  2. # Anonymous Anonymous

    Αυτό το ΙΚΑ!
    Έχει πλάκα, γιατί αν και σε διάβαζα αποσπασματικά, μόλις σήμερα διάβασα τα άπαντά σου σε μερικές (αρκετές) ώρες κι έτσι έχω πολύ φρέσκα τα του ΙΚΑ. [Και μέχρι να φτάσω στο σήμερα σε είχαν ξαναπροσλάβει!] Προσπάθησε να το δεις με χιούμορ (και να κρατάς σημειώσεις με κουφά όπως πέρσι) :)
    φιλικά, enteka  

  3. # Anonymous Anonymous

    Καταραμένη ηθική συνείδηση!!!  

  4. # Anonymous Anonymous

    δεστο θετικά...Θα πληρώνεσαι, θα περνάει η ώρα σου και θα γελάς με τα κουφά του ελληνικού δημοσίου...!!!
    Όσο για την 11 Σεπτεμβρίου δεν έχω να σχολιάσω τίποτα..!!!Όλος ο πλανήτης θρηνεί εκείνη την ημέρα και εσύ θα είσαι σαν την Κάντυ-Κάντυ που μόλις τα έχει φτιάξει με τον Άντονυ!!!!!!
    Φιλιά!!!!!!!!!!  

  5. # Anonymous Anonymous

    Άντε ρε, κι εγώ πέταξα 11 Σεπτέμβρη για Αγγλία! Και όχι δεν έπεσε το αεροπλάνο!! Διεύθυνση μόλις την σιγουρέψεις από δω παρακαλώ, να τη βάλω στο GPS :-PP  

  6. # Anonymous Anonymous

    ωραίο ποστ ρε μικρέ :)
    λοιπόν εγώ όταν έφευγα πρώτη φορά για την ξενιτιά είχα εισιτήριο για τις 12 Σεπτεμβρίου (εκείνου του χρόνου!) κ τελικά το μετέφερα για τις 11 Οκτωβρίου.

    επίσης έχω πάθει ακριβώς το αντίστροφο κ δεν κοιμάμαι μέχρι να ξημερώσει από φοβερό άγχος. ότι ξεχνάω όλη τη μέρα, τριβελίζει στο κεφάλι μου με το που ξαπλώνω κ δεν μ'αφήνει να κοιμηθώ. κανένα γιατρικό; αρχίζω να ανησυχώ. με το ζόρι κρατάω τον εαυτό μου να μην σηκωθεί στις 5 το χάραμα να αρχίσει να τηλέφωνα για δουλειά. γαμημένο κεφάλαιο...  

  7. # Anonymous Anonymous

    Χαχα καλέ μου!Δηλαδή εγω θα εχω άδεια ως γραμματέας, ε? Ωραία, χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη "χαμένη"..

    *Καλή δουλειά!!  

  8. # Anonymous Anonymous

    Πωπω! Νέο αίμα στο iblog!

    Evelina_z13, welcome στο iblog και στη blogόσφαιρα γενικότερα. Για να κλείσεις συνάντηση με Προκοπή + Προκόπη θα πρέπει να είσαι στο τελικό στάδιο της αδράνειας (βλ. iblog). Έχε κι ένα κοκορέτσι πρόχειρο στο κομοδίνο σου βέβαια.

    Enteka, επίσης welcome και συγχαρητήρια που άντεξες να διαβάσεις όλα τα classics. (Μαζοχισμός είπαμε; :p) Μεταξύ μας, όταν με πήραν τηλέφωνο για την επαναπρόσληψη ανέτρεξα κι εγώ στο συγκεκριμένο post μπας και νιώσω κάποια νοσταλγία. [Φυσικά και συνέβη το αντίθετο.]

    Zero, κι εσύ στη λίστα αναμονής για τους Προκόπηδες; :p

    Μαρία Ρόδου, προς το παρόν θετικά το βλέπω. Μακάρι τουλάχιστον να αντέξω περισσότερο φέτος. Όσο για την παρομοίωση με την Κάντυ Κάντυ, δεν την κατάλαβα. Είμαι του 1986. :p

    Id σήμερα μου ήρθε ένα γράμμα που λέει πως το δωμάτιο θα είναι διαθέσιμο από τις 3/9! Οπότε μπορεί να πάω μια εβδομάδα νωρίτερα για βόλτα. Παίζουν και συναυλίες Robbie εκείνες τις μέρες :) GU9 7DS είμαι. GPS me!

    Alina, thanx. Το πρόβλημά σου το έχω ζήσει κι εγώ και πολλοί άλλοι φαντάζομαι. Η λύση είναι απλή: Χαρτί και στυλό (ή laptop) στο κρεβάτι για να σημειώνεις real time ο,τι σου έρχεται. Ή Xanax.

    Snowhite, dismissed. Καλές διακοπές!  

  9. # Anonymous Anonymous

    μα με το λάπτοπ κοιμάμαι έτσι κ αλλιώς...
    η μόνη λύση πια είναι τα ζαναξ...  

  10. # Anonymous Anonymous

    Του '86 είσαι?? O_O πάει...γέρασα!!!
    Σε μένα πάντως ούτε Προκόπης έρχεται ούτε Προκοπή!
    Μάλλον είμαι σε λάθος δρόμο!

    Καλή αρχή στη δουλειά σου...
    Stay hungry, stay foolish που λέει και ο Steve Jobs!  

  11. # Anonymous Anonymous

    Του 86;
    Βρε, εσύ είσαι πολύ μικρό, βρε!Βρε, βρε, βρε!
    Και εκεί στο ΙΚΑ τι θα κανεις;  

  12. # Blogger Unknown
  13. # Blogger Unknown
Post a Comment



 

Powered by Blogger.